Comentariile membrilor:

 =  ?
Vasile Munteanu
[04.Dec.07 07:42]

"(...) adevărații înțelepți (...), adevărații cunoscători ai naturii umane, au considerat pur și simplu inutil să scrie ceva pentru posteritate (...) s-au abținut toată viața (...), de la orice manifestare în public"

nu contrazice textul în sine ideea de la care se pornește?

 =  ,
serban georgescu?
[04.Dec.07 10:32]
ba da

 =  felicitari pentru efort dar ...
bogza gheorghe
[04.Dec.07 21:29]
ca un demn reprezentant al lumii in care traiesc, nu am avut rabdare sa citesc atent tot textul. in linii mari aici gasesc angoasele tuturor celor care vor sa gindeasca cit de putin in aceasta viata. acestia sunt ciudatii si marginalizatii lumii noastre, care cel putin de la Iisus incoace se afla intr-un regres continuu din punct de vedere spiritual. nu incerc sa-ti ofer un raspuns la multimea de intrebari puse de tine, fac o simpla afirmatie, testata pe pielea mea desigur: biblia si adevaratele valori ale vietii se inteleg doar in puscarie sau in deplina pustietate, departe de orice confort, de orice prieten, de orice punct geografic cunoscut, undeva printre straini si ca limba si ca traditii, acolo unde esti un nimeni, un inadaptat, un suportat din mila. nu stiu daca ma intelegi dar te rog sa pleci pe luna ca sa intelegi ce este bun pe pamint.

altii ar spune simplu sa binevoiesti a prăși un hectar de pământ si apoi, daca mai ai chef, sa-ti pui intrebari existentiale, ca cele de mai sus. eu nu ma numar printre acestia din urmă.

este foarte bine ca cineva a ridicat din nou problema la fileu.

 =  susțin
Cornel Ștefan Ghica
[05.Dec.07 09:46]
Am rezonat cu modul de expunere și câteva idei ale acestui text (reușit, în opinia mea) tocmai pentru faptul că „emit” un mesaj de eliberare „interioară” față de toată „presiunea exterioară”, exercitată de forța de impunere a așa-ziselor „valori” (contextuale și manipulante), într-un moment în care omul pare mai degrabă preocupat de „ieșirea” din această massă (din conflictele artificiale care-o susțin și care-o dinamizează) creată (întru societate) pentru un scop care, în cele din urmă, nu corespunde cu naturalul său.
Cred în fenomenele izolate (și subiective, sub formă de doxe) și-n izolatism; izolatismul poate determina evoluția (stict) umană (în structura sa naturală). A nu se confunda izolatismul cu anarhismul (sau anarhia).
Sunt adeptul teoriei care neagă toate valorile universale, pentru că ele (până la urmă) sunt o expresie a șansei (repet – impuse de societate cu scopul de a manipula într-un anume sens).
felicitări.

cu stimă, Cornel Ștefan Ghica

 =  dr
serban georgescu?
[06.Dec.07 00:11]
dragii nostri,
va rog sa ma iertati ca stau departe de dumneavoastra
numai asa pot sa va iubesc




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !