Comentariile membrilor:

 =  foarte tare scula asta
Lucian Mușet
[13.Apr.06 19:08]
mai ales la faza cu axis-mundi-ul șugubăț.

nu am prea înțeles ce e cu titlul, subtitlul și parantezele, dar e oare posibil să fie de la lipsa lor de legătură cu textul ?!!!

 =  Laura-balaura...
Gelu Bogdan Marin
[13.Apr.06 19:14]
O sculă obișnuită spusă într-un ritm plăcut și cursiv.Un text plăcut de citit.Fiecare se gîndește la ce vrea...
Mai trec.

 =  cula!!!!!
Laura Irina Cozma
[13.Apr.06 19:21]
Nu e nici o lipsa de legatura. Daca ai fi urmarit comentariile de azi, ai fi inteles. si nu e scula, ci e cula. Sau poate ca tu uzitezi numai expresii vulgare. Nici o problema. Si eu am aflat de cula dintr-un basm, cand zmeul a furat soarele si luna si Fat-Frumos le-a eliberat... Sau poate ca tu n-ai citit in copilarie basme. Ca eu da.

Cu drag si cu intelegere (si eu sunt uneori impulsiva, stiu cum e),

Balaura

 =  mecanica
valeriu dandes ganea
[13.Apr.06 19:35]
mecanica nu o pricep și nu este vina acestor frumoase versuri, mecanica spun și adică: "pe sân pe fese și pe nas" uite, succesiunea! Balaura n-ar părea cu dinți de fiară, este mult sensibilă, ((ori ești scorpion?!))
Dincolo de orice încerci să pari, ești mult mai sensibilă decât arăți.

 =  distinsă duduie,
Lucian Mușet
[13.Apr.06 19:35]
a intra în polemică cu fragilitatea domniei dumneavoastră îmi pare un act futil și frivol în același timp (și sub același raport, cum ar spune boethius, dacă ar fi întrebat). despre cinstitele "cule" cunoaștem, dar nu doream să facem paradă de intelighenție, ci aveam în vizor o ușoară ironie la adresa titlului cu care distinsa dumneavoastră creație atrage ochiul cetitorului. nu am urmărit comentariile de astăzi și din reacția dumitale înțeleg că sunt în mare pierdere și în accentuată lipsă de înțelegere. nu obișnuiesc a fi vulgar, deși comentariul matale mă îndeamnă la așa ceva.

cu aleasă considerațiune și adâncă prețiozitate,
je

 =  Valeriu, Lucian
Laura Irina Cozma
[13.Apr.06 21:05]
Valeriu, asa este in ce priveste sensibilitatea mea (profa din roamana imi zicea in liceu ca am o sensibilitate iesita din comun). Dovada, uite, e chiar reactia la comentariu lui Lucian.

Repet, daca ar fi citit comentariile mele de azi ar fi inteles. Dar nu e nevoie, pentru ca titlul priveste o singura persoana. Cea careia poezia ii este dedicata.

Si Lucian, am umor si sunt o fire deschisa. Dar nu vreau sa explic de ce nu am gustat ironia. Oricum, imi pare rau ca poezia mea te indeamna la vulgaritate. Mea culpa. E foarte important titlul poeziei, in ciuda conotatiilor sale.

Imi cer scuze daca am gresit cu ceva si va mai astept pe amadoi.

Cu drag,
un balaur intristat

 =  În vest, mai înfloresc magnolii !
Liviu Ioan Copos
[13.Apr.06 20:45]
Poem îmbujorat cu arome de cireș abia îmbobocit!..."frângând
înmărmurirea serii/pe amuleta-mi abraxas".
În curând, vor înflori magnoliile în parcul cu irizări de
iubiri baroce și lei de bronz cu patină de mucegai.
Cu simpatie.
Cliv.

 =  Magnolii
Laura Irina Cozma
[13.Apr.06 21:06]
;-)... Te mai astept cliv. Uite ca m-ai facut sa zambesc. Sa-ti zic ceva. In fiecare an, pe 5 aprilie, de ziua mea, am obiceiul de a trece printre randurile de magnolii, sub privirea leilor de bronz si a cladirii baroce, cu 365 de camere... Anul asta am ratta plimbarea, dar m-am odihnit in ferestrele orelor pe banca din campusul Universitatii, tot sub zambetul florilor roz de magnolii.

Cu drag,
Laura Zambind

 =  primavara
Ciprian Radu
[14.Apr.06 06:58]
'Mireasma de odinioara,
Greieri de jar, dulce vioara,
Paginile risipite-n cerc,
Se-aduna, lumineaza, se-ntrec...'

Se simte un progres.
Doua obiectii totusi: nas si gat :) - mi se par putin fortate. Poti gasi rima...

Nu cred in 'Balaur(a) cu dinti de fiara'!
Prietenesc,

 =  Ștuai că "baroc",este numele unei perle asimetrice?
Liviu Ioan Copos
[10.Dec.18 14:27]
A douăzeci și doua fereastră numărată de jos în sus(urcând și coborând sinusoidal!)-de la colțul din stânga-jos al fațadei, este fereastra care corespunde datei de 5 Aprilie!
Ți-am admirat chipul la fereastră când magnoliile erau în floare și dinspre palat răsuna suavă muzică barocă...(Poate un rock-baroc era mai potrivit!)
Cu amiciție,
același Cliv.

 =  Vizită la domiciliu
Alexandru Musina
[14.Apr.06 06:27]
Haidem sa haidem!

A călca în picioare o floare e rău, a-i rupe petalele: genocid.

E clar. Titlul privește o singură persoană.

Titlul poeziei e foarte important.

Haidem să ne vedem de viețile noastre!

In plus, sunt sigur ca poezia a ajuns la adresa de destinație.

Numai de bine,
pe lângă șine,
Alergăm,
dăm din picioare
pe patine cu rotile
balaurii să vizităm. =  Pentru Ciprian
Laura Irina Cozma
[14.Apr.06 06:27]
"dar paginile nu-s lumina
unele plang, alte suspina.
dar cand lumina se iveste,
floare de-april incepe-a creste"

Multumesc mult Cipri de semnul lasat. :-)...
Cat priveste obiectiile tale, cuvantul nas nu am de gand sa il scgimb. si asta pentru ca imi place. Asa cum imi place sa pup si sa fiu pupata pe nasuc (ce ma faci sa spun:-P).
Iar gat, mi s-a zis ieri de un prieten ca are si alte conotatii. si cred ca le-am simtit si eu scriind poezia, dar vezi, tu, chiar sunt persoana care se inlantuie de gatul iubitului ca o liana . Ma caracaterizeaza .;-) si pentru mine sinceritatea e foarte importanta in poezie. Dar totusi, ma mai gandesc. Poate schimb mai tarziu. Multumesc inca o data!


 =  jocul de-a balaurul
Corneliu Traian Atanasiu
[14.Apr.06 05:37]

Amețești lumea învîrtind-o în jurul florii de cireș. Te cațeri pe vrejul lunii. O poezie cuminte cu vise prelungind basmul copilăriei.


 =  Nu, nu stiam... :-)
Laura Irina Cozma
[14.Apr.06 06:28]
Dear Cliv :-),
Pe cuvant ca data viitoare cand ajung la palat,am sa ma pun sa numar ferestrele (hihi, cine o sa ma vada o sa si rada cu pofta de mine).Sper ca nu ai glumit,pentru ca am incredere in oameni, pana la naivitate :-).

Nu stiu exact care este rockul baroc,dar muzica suava care se auzea cand ma priveai in fereastra,era oare Primavara lui Vivaldi? Sau Muzica Apelor a lui Handel? Sau Toccata si fuga in Re-minor a lui Bach,cantata poate la orga catedralei catolice?

Oricare ar fi sot, un lucru e sigur: zilele astea chipul o sa mi se oglindeasca in fereastra 22! =  Completare, catre Ciprian
Laura Irina Cozma
[14.Apr.06 06:28]
Ciprian, nici eu nu cred in Balaur(a) cu colti de fiara.:-)... Sunt de fiara poate si pentru faptul ca balaurei ii plac mult lactatele si are niste dinti foarte sanatosi, carora le place sa lase urme pe brate nevinovate si ocrotitoare... :-)

 =  flori de cires, magnolii, papadii
Laura Irina Cozma
[14.Apr.06 06:28]
Corneliu, si eu ametesc odata cu lumea in jurul florii de cires.. Si nu doar de cires.. De magnolii, papadii(dimineata asta mi-am amintit cum faceam in copilarie coronite de banuti aurii cu care incoronam icoana la care ma rugam in fiecare seara cu fratele si cu mama mea)...

Cu drag,
un pui de balaur

 =  Titlul
Camelia Tripon
[14.Apr.06 08:09]
Am deschis pentru că titlul este de poem inițiactic și mi-a amintit de eseul meu "Porțile adevărului" unde apare și cula...Balaurul este Kundalini, iar axul este arborele vieții. Te felicit pentru versuri și te rog spune-mi titlul basmului...

 =  Silvia,
Laura Irina Cozma
[14.Apr.06 10:47]
Sivia, iti voi urma indemnul.

Camelia, promit ca am sa caut in pagina ta eseul cu pricina, caci m-ai facut curioasa. Sicer,n-am citit basme din copilarie si nici nu mai tin minte numele basmului pomenit de mine mai sus. Imi pare rau. Si in acelasi timp ma bucur nespus ca am o vizitatoare, ca nu atrag doar atentia si aprecierea barbatilor. Te mai astept cu drag.. :-)

Alu, nu imi place sa se dueleze nimeni pentru mine. Pe langa balaurul scuipator de flacari, numele meu imbratiseza si grecescul eirenos.:-)

Ma bucur oricum ca poezia a ajuns al destinatie.

cu drag,
araulab


 =  comun
DoDu
[14.Apr.06 10:47]
Eu nu stiu de cand a devenit scula cuvant vulgar, laura-balaura. Poate matale te-ai gandit la ceva vulgar, da nu-i frumos. Asa, cate cuvinte nu le putem numi vulgaritati. De exemplu:par, maciuca, ranga, stiulete, carnat, caltabos. Si mai sunt: oua, bile, mingiute. Si mai sunt, da nu stau sa iau dictionarul la intors pe dos.

Despre poezie (care cred ca mi-a placut):
Ca tot au inflorit ciresii, ne avertizeaza subtitlul, poezia incepe cu via. Ma rog, mie imi place via si mustul si restul, nu stiu insa ce legaturica are cu ciresica. Iar ‘abraxas’ ala, sa ma tai ca nu-l inteleg.
Cel mai tare mi-a placut expresia “ia-ma-n gat”, asta da (sper ca n-are connotatii vulgare)
Cred ca si eu as vrea sa scriu asa fain, adica tot ce-mi trece prin cap sa astern pe hartie si sa mi se para ca e poezie si sa vina fraierii sa se mire. Da eu nu pot. Da nici nu stiu de ce.
Poate pentru ca n-am o sensibilitate iesita din comun

 =  Să văd tulpina axis-mundi
Maria-Magdalena Jindiceanu
[14.Apr.06 10:47]
Ia-mă-n gât?
De obicei poți da pe cineva în gât, ceva pe gât... Mai poți lua pe cineva de gât...
Din punct de vedere al muzicalității poeziei nu prea face notă concordantă cu restul. Restul? Care? Sunt 10 000 de registre în poezia aceasta. Mă plimb din Japonia în Africa, din Ardeal la Paris... ca să descopăr balaura cu dinți de fiară.
Atenție la interpretări, nu lăsa loc de distracție pe seama textelor
Remarc:
Cărarea dragostei o calcă/Și-o alungește spre altar...
Strivește strugurii în gând/Să picure un strop de sânge/
Pe însetatul meu pământ...
Pe frunte-n umbră să mi-l pun/Să văd tulpina axis-mundi/
Al florii de cireș vibrând...
Dă-mi haina de polen a lunii...
Ai talent și sensibilitate =  sarja de atelier
Pușcă Ioan Gabriel
[14.Apr.06 12:09]
Versificatie simpla, ludica, fara conotatii deosebite. Ca sarja de atelier aproape acceptabil, ca text poetic .. ne mai gandim...
Sunt consternat de faptul ca au intrat foarte multi colegi de-ai nostri ca sa "comenteze" acest text, dar nici unul nu sesizeaza dezacordul flagrant sin strofa a doua.Ba chiar Maria Jindiceanu 'remarca' strofa cu pricina..
Stimati colegi va recomand o lectura mai atenta "al textului" pe care il comentati - zice-se - laudativ.
Laura un pic mai multa atentie la modul in care postezi textele.

 =  Un text lipsit de valoare literară
mircea florin sandru
[14.Apr.06 14:01]
Acest text este, in mod clar, lipsit de valoare literară și nu avea ce căuta pe prima pagină a "poeziei.ro". Singurul merit al autoarei este o oarecare abilitate într-ale versificației. Atât și nimic mai mult.

 =  Laura, te rog corecteaza
Adelina Ionescu
[14.Apr.06 14:15]
"Să văd tulpina axis-mundi
Al florii de cireș vibrând"

Sa vad tulpina axis-mundi
A florii de cires vibrand.


 =  dezacorduri...
Laura Irina Cozma
[14.Apr.06 15:19]
Dragii mei,
Va rog sa ma credeti (de fapt nu imi pasa daca o faceti sau nu), ca am remarcat dezacordul(precum si alte greseli, inclusiv de exprimare, facute in comentarii, cauzate de pripa cu care sciu). Dar l-am obsevat cand poezia era deja la subiecte fierbinti. Si din cauza nivelului de acces redus, am zis ca nu aduc nici o modificare a poeziei, pentru ca ar fi durat destul de mult pana ar fi fost verificata si repostata. Si nu e singura corectura pe care as fi facut-o . De exemplu, as fi scos paranteza in care era c-ul de la cula, ca sa nu mai zboare imaginatia unora la decentele si stimabilele scule.

Dar o sa fac acum niste modificari. Multumesc de sugestii si de observatii.

Cu drag,
Laura

 =  abraxas.
Laura Irina Cozma
[14.Apr.06 15:55]
Completare pentru cei care nu vad nici o justificare a inserarii abraxas-ului in poezie.

"Și frânge-nmărmurirea serii
Pe amuleta-mi, abraxas"

Abraxasul e cuvantul magic pe care il cer spre a frange inmarmurirea,linistea serii, cuvant care se inscrie pe ce am eu mai valoros in viata.

Cam asta ar fi...

 =  +++
Camelia Tripon
[14.Apr.06 17:06]
Încă nu l-am listat pe site...deși în presă a apărut acum câțiva ani...

 =  Scuze pentru neatenție
Maria-Magdalena Jindiceanu
[17.Apr.06 11:08]
Eu, una, foarte implicată în „povestea” culei balaurului, nu mai urmăresc greșelile gramaticale. Nu mă interesează. Consider că acestea trebuie sesizate pe un alt site:
„ABC...Darul poeților”
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !