Comentariile membrilor:

 =  contraste...
ioana matei
[14.Mar.08 10:32]
trairi/netrairi...si iubirea prinsa in cuvant...tare mult mi-a placut poemul asta!...

"noi ne uitam unul la altul
și nu ne venea să credem"

"pe ici pe colo
timpul trecea firesc
printre tablouri
zebrele pășteau liniștite pietonii"


 =  n-aveam nevoie de mîini
Maria Prochipiuc
[14.Mar.08 10:26]
Senzația interioară a versului se reflectă spre exterior prin buricele ochilor, e acea senzație resimțită lăuntric și apoi exteriorizată: sângele nostru crăpa asfaltul. Sentimentul dragostei este exprimat prin cuvinte simple spuse aub o formă deosebită, e de fapt o trăirea a eului în planul sensibilității, exprimând emoții și sentimente: îmi țineam respirația înlănțuită.

+ poemul aerului dintre
Dana Stefan
[14.Mar.08 10:42]
respiratie si inspiratie unul din altul. primele patru versuri pline de incarcatura ca apoi sa se dilueze aerul tremurator ca sa se auda ritmic bataia de inima. daca ar fi sa-mi imaginez pictural poemul tau de iubire,ti-as povesti despre o pictura de Klimt care se pierde in ape de flu-uri translucide unde, greutatea picturii sta sus, in conglomeratul detaliului. culorile, albastru-auriu..
nu exista nimic mai simplu si desavarsit armonic decat un pas in doi.
las semn de apreciere pentru constructie, picturalitate si diversitatea in unitate.

Linea

+ semn
Dana Banu
[14.Mar.08 10:52]
un text echilibrat care a reușit să mă impresioneze prin acuratețe și limpezime

încărcătura lirică nu e una excesivă iar petele de urban de pe alocuri dau culoare și înviorează discursul poetic

o poezie cuminte și bine scrisă, părerea mea, am mai citit și alte texte semnate de tine și de fiecare dată m-a apropiat mai ales tonalitatea scrierii, cum, recunosc, nu suport manierismele, găsesc în paginile tale un refugiu agonistic, ăsta e primul semn pe care ți-l las dar cu siguranță nu ultimul

voiam să știi nu doar că poezia asta mi se pare bine lucrată ci și că ești un autor pe care îl apreciez

salut

 =  dude
laurentiu enache
[14.Mar.08 11:10]
cooome on !

te atingeam cu buricele ochilor este o imagine care mie imi inspira holocaust. nu holocaust as in termenul generic as in cum se pot termina fortarile limbajului si cum se poate chinui imaginatia pana la a scoate asa ceva ! sa nu zic de zebrele care pasteau pietonii nu pe bune voi ce fel de poezie cititi in afara de nichita stanescu ????

+ ....
ștefan ciobanu
[14.Mar.08 12:23]
imaginea cu buricele ochilor accentueaza nevoia de a unifica reprezentarea imaginii cu realitatea. te comportai ca un Toma al iubirii.
ruptul gratiilor, sau spartul zidurilor ce incorseteaza sufletele se intampla la tine pe alt plan, prin craparea asfaltului de catre sange. nu e nevoie de aripir sau trup, pentru ca trairea se muta pe alt palier al existentei. de aici si zebrele care pasteau pietonii. imi place trecerea din final, insurubarea imaginii, care schimba cadrul, nu fara rost ci, pentru a se interioriza mai mult.
cat despre primul vers, as avea de obiectat dulcegaria ieftina care rabufneste din el, desi poate este aparenta si voita
numai bine

 =  discernământ, respect și calitate literară
Ela Victoria Luca
[14.Mar.08 13:05]

calitate literară, discernământ analitic, respect pt autori/cititori.
și pledez pentru toate trei. și nu mă refer strict la unul dintre comentatori, ci la toți. înstelarea/remarcarea unui text se bazează cel puțin pe cele 3 de mai sus. mai sunt și altele.
dezaprobarea și revolta se pot manifesta și altfel decât în această manieră. care nu numai că nu este acceptabilă, dar deranjează orice autor/cititor/membru al site-ului (indiferent de nume).

când nu există calitățile de mai sus, se ajunge la această situație.

cel mai ușor e să arunci câteva rânduri. de "bine" sau de "rău", nici nu mai contează.

sincer: da, nu este un text de 3 stele, dacă luăm în considerare criterii valorice. dacă luăm în considerare gusturile steluțarilor care au comentat și argumentele, atunci fiecare a apreciat în felul său și a înstelat.
Iar Ion Nimerencu nu este unul dintre autorii care să se îmbete cu stele.

Dezacord complet cu plăcerea de a da stele, indiferent că este cu sens sau la mișto, cum văd pe pagina asta.

Iar stelele date "la mișto" încalcă regulamentul.

Judecați și aruncați nervii pe mine, nu pe autor, nu pe comentatori.

Ionuț, înțeleg revolta ta, însă o poți manifesta altfel decât în maniera asta. Și altfel decât prin agresivitate.

Ela

 =  și
Ela Victoria Luca
[14.Mar.08 13:15]
pentru a elimina orice incertitudine: textul (orice text) urcă automat la "texte recomandate" datorită celor 3 stele aurii, acordate de steluțari.
numai textele înstelate cu stea roșie ajung la recomandate prin acțiune editorială.
autorii mai vechi de pe site știu lucrul acesta, cei mai noi probabil că nu.

 =  parere
mihai stamati
[14.Mar.08 14:03]
e o poema in stilul ce il caracterizeza pe nimerencu mai putin sfarsitul dar cred ca acolo la sfarsit a vrut sa faca o gluma si mie personal imi place sfarsitul

una peste alta o poema reusita nimeresciana ca sa zic asa

 =  dacă sângele nostru crăpa asfaltul e ca și cum muriserăm deja
alina livia lazăr
[14.Mar.08 14:31]


poți lua foc fără ca cineva să fi turnat peste tine benzină sau echivalent. crede-mă. iar într-o oră poți fi salvat la fel de ușor de dumnezeu. dar numai și numai dacă vrea. dacă merită să mai stai pe aici. înțelegi ce vreau să zic? înțelegi cât de grav este? din tine mai rămâne părul din baie căzut la periaj azi dimineață.
și multe cuvinte prost așezate pentru că s-au așezat după gramatici și nu după inimă.

și nicio masă de seară în liniște.

 =  Imi place alteritatea, acel eu e un altul si eu e in ea... o primavara
Loredana Elena Englisch
[16.Mar.08 13:23]
O poezie bine scrisa, cu imagini concrete si atat de reale incat devin palpabile... mie mi-a placut imaginea cu atingerea aceea "cu buricele ochilor" si chiar primavara "din cosul pieptului", este o alternare de respiratie a existentei si o pauza intre ele in care contempli starea pe care o ai vizavi de "primavara" ei. Primele patru versuri sunt ca un fel de inchinare... in fata frumusetii ei aproape divinizate...mi-au placut insertiile negatiei si raportul tu-ea la altii-ceilalti. O frumoasa si fina individualizare a imaginii voastre , a ta si a ei, in lume, in primavara. Imi aminteste de o reprezentare a unui tablou dintr-un bar, in alb si negru, unde pe fundal sunt oameni grabiti carora nu li se disting fetele si in prim-plan sunt un el si o ea care se saruta. Timpul pare ca sta in loc doar pentru ei. Aici timpul e surprins in miscare dar si in contemplare. Mi-a placut imaginea "sangele nostru crapa asfaltul", e putin violenta dar tocmai prin radicalitatea ei in comparatie cu alteritatea ta in oglinda ei... Sangele crapa asfaltul unei existente sau al realului? este o contopire in numele iubirii sau al realitatii ca ea exista? frumoasa primavara ai descris..."Pasteau" acela nu prea imi place, insa... fiecare cu imaginatia lui si cu potrivirea cat mai exacta a cuvintelor pe tabla de sah a poeziei, nu?

 =  m
felix nicolau
[17.Mar.08 12:24]
stanescian, dar mult mai la sentiment. chiar are un aer fresh

 =  primavara umana
Cojocaru Ramona
[17.Mar.08 20:05]
"zebrele pășteau liniștite pietonii".
Mi-a placut felul in care ai vorbit despre o inmugurire care ne e cunoscuta tuturor.
"noi ne uitam unul la altul
și nu ne venea să credem". Cred ca starea aceasta de continuă uimire domină atmosfera poeziei.

 =  Mi-a plăcut
Ioan Jorz
[19.Mar.08 00:00]
Versul de final are, mai degrabă, ceva din imaginismul maiakovskian. Acel teribilism al verbului, zugrav de imagini. Nimic nichitastănescian. Mi-a plăcut poemul.

 =  criticilor mei
Ion Nimerencu
[20.Mar.08 02:19]
Va multumesc tuturor celor care ati trecut pe aici! Ela Victoria Luca are dreptate, nu sunt genul de persoana care se imbata cu stele. Accept critica de orice fel, pe paginile mele sunteti bineveniti oricand!

cu mult respect
ION NIMERENCU
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !