Comentariile membrilor:

 =  un sfert
Liviu Nanu
[29.Apr.08 16:55]
nuștiucine spunea că ești inteligent dacă nu crezi decât jumătate din ceea ce auzi și ești ințelept dacă știi care jumatate.
Cred că un sfert din ce spui e adevărat, adică mă refer la pungile alea cu încărcătură de 50 lei. Eu cred că mai mult de 15 lei nu s-a cheltuit pe ele, nu te lua după prețul din hypermarketuri.

 =  Anton, noi am ratat un deșert academic
Adrian Firica
[29.Apr.08 19:23]
Domnule Nanu, domnule dragă,

ne-au luat alții "pedinaintea" de pe fața de masă.
nici sfert "academistic" nu ne-au lăsat.
... aseară, când te-am invitat să facem poezie la un pahar..., dumneata ai spus că ai îndoieli socratice.

...
"Băi, după ce citesc io aici, situația e cam așa: noi ne rupem cocoașa pe șantierul ăsta, firma noastră primește bani de la Primărie, banii Primăriei sînt, de fapt, banii noștri, din impozitele plătite de noi din salariile pe care ni le dă firma noastră – mă urmărești? – din banii primiți de la Primărie. Mă, te-ai prins? Practic, rezultă că noi sîntem plătiți din banii noștri, mă. Deci noi ne plătim salariile din banii noștri și ne mai rămîn bani și de două beri la non-stop în fiecare seară! Băi, nu sîntem tari?! Hai, fă-mi și mie loc, că vreau să fac cinste în seara asta!!

*apud Academia Cațavencu - De 1 Mai muncitoresc - Dă, Doamne, să nu muncesc!
de Redactor | 29 Aprilie 2008

 =  datu' și luatu'
alice drogoreanu
[29.Apr.08 19:28]
citisem deșeu animalic doamne-iartă-mă
care presupun că derivă de la " a da " plimbat prin toate epocile

 =  Alice, m-ai lăsat fără cuvinte, așa că citez din "clasici"!
Adrian Firica
[30.Apr.08 10:26]
Fără cuvinte, Andrei Pleșu, Adevărul - 30 aprilie 2008:
"... Cronicarul își propune, la început, să distingă între televiziune proastă și televiziune bună, se străduiește să identifice rateurile, inadvertențele și reușitele universului televizual, dar alunecă, pe nesimțite, spre subiecte care nu sînt ale televiziunii, ci ale lumii reale, ale României inconfundabile, inconturnabile și (pînă una alta) nereformabile.
Săptămîna trecută, toate posturile au difuzat imagini sfîșietoare de la feluritele îngrămădeli populare din jurul unor "cadouri" de Paști, oferite de partide, primării, sau magnați cu dare de mînă. Majoritatea comentatorilor au veștejit, cum era de așteptat, componenta electorală a generozității publice, gata să livreze mititei contra voturi. S-a vorbit de mizerie materială, de demnitate, de marele decalaj dintre cei mult prea bogați și cei mult prea săraci.
În ce mă privește, aș fi avut ceva de spus și despre masele în delir, motivate, admit, de sărăcie, dar și de ispita chilipirului. "Se dă ceva pe gratis!" e un strigăt de luptă care pare să vină, la noi, din negura timpurilor. Perspectiva achiziției rapide furnizează nu numai clientela feluritelor pomeni de ocazie, ci și pe aceea a "Caritas"-urilor și a FNI-urilor. Ea suspendă respectul pentru "aproapele", care, la înghesuială, trebuie îmbrîncit și pocnit, și ilustrează, totodată, incapacitatea autohtonă de a sta disciplinat la coadă. Busculada transformă nevoia în bestialitate.
Imaginile difuzate erau aproape de neprivit. Exasperante, barbare, rușinoase. Cu astfel de reality-show-uri, cui îi mai pasă de televiziune?! "

 =  determinare...
Amalia Cretu
[30.Apr.08 10:50]
!posibile efecte ale democrației: "sărăcie", "bunăstare", "interes", "milă" și etc."; mai ales, et ceatera;
așa-i, acolo unde tot poporul are dreptul la "Casa de Ajutor Reciproc "Omenia"/a se descifra sensul figurat al sintagmei!
*
dincolo de amărăciunea clipei prezente, fi-vom oare efectul aplicării legii "atracției" universale? (rog)a se admite sensul figurativ...

aprecieri,
amalia

 =  Amalia...
Adrian Firica
[30.Apr.08 11:04]
am zis și eu să-mi ascund ghemul în pungă, să nu ghicească numeni ce îndrug. când colo, mă prinseși cu vesta gata făcută - că pentru mâneci n-am mai avut "materie primă".
acum văd că, drept pedeapsă, îmi deșiri ce-am făcut, spunând că e un gest "de apreciere".
hm!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !