Comentariile membrilor:

 =  fulgurații
Dana Banu
[02.May.08 07:41]
excluzând ultimele 2 strofe pot spune că poezia chiar m-a atras prin coloritul imaginilor, fluiditatea discursului liric, liniile voluptuoase ale spunerii

fulgurații primăvăratice, accente vii și mai ales acea finețe caracteristică scrierilor tale

servus

PS: am văzut filmulețul și am admirat virtuozul "greiere" săltăreț:)))


 =  Țipăt de primăvară
Nicolae Popa
[10.Dec.18 14:27]
Am traversat cu maximă atenție "sufletul-pajiște"! Un poem despre prospețime cum rar am mai citit în ultima vreme. Totul e gata să isbucnească!
"mi-e atât de greu să-mi stăpânesc ramurile care țipă"
"o planetă ca un soare mai mic
de-atunci sunt galbenă pe dinăuntru"
Frumos poemul, frumoasă planeta!


 =  brusc, mi-a inflorit liliacul!
Motoc Lavinia
[02.May.08 23:12]
Poezia aceasta poema cu muguri semana un pic cu liliacul meu din curte: unele ramuri stau gata sa explodeze in flori, celelate s-au uscat. In fine, cu asumatul risc de a repeta cele spuse si de altii gasesc ca primele strofe sunt absolut ametitoare si proaspete. Si garantez ca vor ramane asa chiar si fara pliculetul de " plant food".

 =  Madrigal
Ioan Jorz
[02.May.08 23:32]
Mi-a plăcut poemul. Am să las ca semn o crenguță de liliac și un madrigal, scris de prietenul și mentorul meu în ale epigramei, maestrul Nicolae Nicolae. Îți vine ca o mănușă.

Despre poeți spunea, odată,
Un mare critic, precizând,
Că dânșii nu mor niciodată,
Ci doar se nasc din când în când.

 =  mulțumiri poposiților
Adina Ungur
[03.May.08 02:24]
Ooo, dragii mei, ce surprizuri mi-ati facut!

Multumesc Dana pentru părere și sugestie, voi ține cont! Mă bucur că nu ți-a scăpat filmulețul cu greierele, că nu m-am putut abține. Am și partea a doua, dar n-o las deocamdată vederii, că cine știe. Adevărul este că m-a inspirat, drept sa spun, melomană cum mi-s eu. N-a fost nimic regizat, de-abia mă puteam abține să stau serioasă și să filmez. Servus de pe centru! :)

Nicolae, ce mult mă bucură părerea ta de bine de aici! Îmi face bine, de ce să nu recunosc! Mulțumesc frumos că dacă ai simțit ai și spus! Contează! Numai bine! Citesc și eu, cu plăcere.

Hello îndepărtată Lavinia, bucuroasă de popasul pe la mine. Păi, ce ziceam eu! Primăvara asta e capricioasă, cred că se ia după mine, e ca și cum ar înflori brusc liliecii, care și-au ținut prea mult timp liliachiul în boboci. Anul trecut erau de mult înfloriți, apăruseră chiar salcâmii, iar castanii erau trecuți și ei și nici nu-mă-uita-ul nu mai albăstrea spațiile verzi ale orașelor cu mult verde. Acum, în primăvara aceasta dăm cu biciul și pleznesc magnoliile, eu mai am câteva în curte, lalelele și liliecii. Lăcrămioarele încă mi-au rămas în ochi, dar o să pleznească în curând și ele, fiindcă nu se poate altfel, fiindcă în viață nimic aproape nu e drept. Mulțumesc că te-ai oprit, ei dacă ești de aceeași părere, promit că voi face și o variantă a poeziei, un pic mai serioasă, că aceasta pe final vrea să se asorteze puțin cu filmulețul. Numai bine, pe unde esti! Și mai vino!

Ioan Jorz, mulțumiri și plecăciuni! Epigrama oferită nu doar că mă onorează, dar mă și face atentă și mai mult de atât, mă obligă a nu cădea sub un anumit nivel. Frumos catren are Nicolae Nicolae, pe lângă care mă voi alătura și eu cu replicuță referitoare la poet, în general. Mulțumesc pentru aprecieri!

poetul

adesea locul muncii sale
este pe foi duse de vânt
iar unii-i calcă în sandale
obiectul muncii din cuvânt

și totuși fiind vorba de poezie, hai să-l metaforizăm un pic pe

poet

lui dulce-i e cuvântul rar
pe care-l scrie prin poeme
cerneală roșie-n tipar
ce sfredelește-n diademe

 =  și liliecii
Adina Ungur
[03.May.08 03:28]
sper sa-mi iasă figura cu linkurile și să redau imaginile. ia să vedem:

Photobucket


lilieci si flori roz




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !