Comentariile membrilor:

 =  .
Ela Victoria Luca
[26.Jun.08 01:55]
noemi, atâta-i de faină poezia asta, de amuții ceva secunde. trecură ceva luni de când așteptam ceva asemenea și nu credeam că va mai fi posibil. apăi, rog pune-i diacriticele cela când oi avea răbdările, fiindcă musaiului.
oricum, îl salvai ici, că mi-o mers pe neuroni taman cum le e felu.

+ poemul meu de azi. și de mâine...
ioana negoescu
[26.Jun.08 21:25]
e chiar așa, un super jam, un super poem de citit pe nerăsuflate așa cum am făcut eu. nu m-am poticnit deloc. nu m-a împiedicat nimic să zâmbesc să râd să intru în ritm, în joc. nu te aștepta să fac aici nu știu ce comentarii și analize, pentru că nu le fac. mă simt bine și nu vreau să stric momentul de grație. vreau doar să știi că este poemul meu de azi. și de mâine. și de poimâine...mulțumesc.

 =  livin' in tangerine
noemi kronstadt
[27.Jun.08 02:57]
acum, as putea sa dansez in red, ca sa -ntelegeti ca tangerine e poemul , dar Poetul, si mai tangerine...
si pentru clipele acelea de gratie, un crin luminos, poetelor blue...deep in blue

+ superjam
dorin cozan
[27.Jun.08 09:35]


Ochii tăi au căutat în mine lumina
Ca să înflorească –mi-am zis-, am dus pumnii la ochi
Și am privit în mine întâi cu un deget,
Degetul mic
Sub aortă, -ca să vezi!-crescuse un piersic
“Ce tare!”- îmi zic
Un piersic cu piersici mari, cu mult puf
Iară sub el cânta, cu năduf,
Un inorog mic,
Foarte mic,
Cât un furnic.
Inorogul era tare de-o ureche
Dar era important, inorogul meu încălțat c-o pereche
De botoșei albi....
samd

felicitari, noemi

+ buzna-buzne
Vasile Mihalache
[27.Jun.08 11:30]
Mi-au plăcut buznele, deasemenea generozitatea din strofa semifinală unde ați risipit cuvinte prețioase capabile fiecare de a articula în juru-le câte un poem. E atâta relaxare aici, atâta seninătate...totul decurge extrem de firesc.

 =  .
nica mădălina
[27.Jun.08 12:18]
o fi el lung și împins în ce privește niște asocieri, devenie astfel expresii, adică are colțuri făcute cu mâna, expres, dar are și tensiunje.
de aceea mucegai electric și altele de gen, mai ales raportate la enumerarea foarte faină dinspre final și la zonele tăiate scurt și cu aer, rămân pompoase.
dar se ține, da, ca text. chiar mișună dacă are chef. cu machiaj strident cu tot.

 =  foarte interesant text
Alina Manole
[27.Jun.08 19:15]
La inceput am crezut ca e o conversatie pe messenger, pana pe la mijloc, si ar putea fi si asa, sau chiar mai multe, una de ieri si alta de azi, intre timp Poetul aberand ceva pe blog - care blog? - , insa totul face ca textul sa fie reusit. Stilul ludic seamana putin cu al Ioanei Barac.

 =  bubu
felix nicolau
[27.Jun.08 20:07]
in sfarsit, un text noematic. fain, sprinten, nemetaforic. ceva cam lung, insa, semn ca stai prea mult pe monitor

 =  metaphor part one
noemi kronstadt
[27.Jun.08 23:41]
dorin cozan, transmite urari de sanatate aortei domniei tale, uda piersicul si descalta inorogul, daca fierbe, se face langusta si nu mai rimeaza...multumesc pentru piersica galbena, bun si soiul asta
domnule mihalache, ma gandesc ca datul buznei e un principiu universal, cate minunatii nu s-or datora insolentei majore de a te napusti unde n-avusesesi treaba, dar o inventezi...multumesc ca m-ati pus sa ma uit acolo unde deja mi se facuse lene sa vad
ai sesizat impecabil, madalina, singura flasneta din partitura, persona ma stopase si ea la timp, inainte sa inceapa deja vocalizele pentru antijam,precum ii e firea...iar daca e lung, pricina nu e poetica, ci corticala, stii, sunt monodirectionati si daltonisti, uneori-dar nu mai putin Poeti:)
stilul ludic seamana cu ludicii ,asa cum spiritul de geometrie seamana cu patratul logic si amandoua cu mine ,oarecum, da, incepe sa-mi para si mie interesanta, fabula asta cu cinci personaje, good points, alina...
salutari de la bubu si de la noeme, el, crancen, ele, cum le vine sa fie, daca vei inceta sa te uiti in tavan, vei vedea si metaphora, stiu, stiu, dar ce sa fac, felix, daca amazonia e asa indepartata? =  semn de apreciere!
Rugescu Ioana Adina
[27.Jun.08 23:47]
extrem de proaspat cu un stil neconventional ce te poata in alta lume!
Nu ma-m putut abtine sa nu las un semn de apreciere!
RIA

+ ricochet
Ela Victoria Luca
[28.Jun.08 00:09]
fiindcă prima mea intervenție avu doar act editorial, deși am spus că amuții lecturând, amu spun de ce amuții. nu neapărat fiindcă place mult ricochet (1, îndeosebi) al lui tangerine dream și cam știu tangerine ce stări induce, ci pentru că aici se iese din fixările și scorțoșeniile lingvistico-stilistico-poeti/ce/zante etc. și se scrie liber, "mustangii" chiar sunt. jam-ul este aparent sau mai degrabă insesizabil, fiindcă s-a reușit dialogul. coeziunea. și place mult jucăușenia, dar și gravitatea. și hazul. fiindcă încercarea asta de a ieși din orice rigidizare (a nescrierii, a neiubirii, a neîntâmplării, a neacțiunii, a nevieții)chiar a reușit. uneori buznele, prin impuls, prin forța cuvântului sau forța logosului sau forța liberului râs sau liberului scris e mai de preț decât orice rețetă sau curent sau experiment sau ism.
deci, am savurat jam-ul. celor trei. că eu trei văd. sau visez. tangerine, tangerine..

ela

 =  er
Ela Victoria Luca
[28.Jun.08 00:11]
a se citi buzna.. e mai de preț/ sau buznele.. sunt mai de preț. na, asta e. m-am dezacordat așteptând buznele.

 =  logos de ricochet
noemi kronstadt
[28.Jun.08 02:53]
coeziunea si miezul sunt in logos,cum altfel, noi, ceilalti, fabulatorii, suntem doar amutiti, unii scriu in amutire, altii doar tac si bantuie, mustangii te dezbara de idoli marunti ,iar banchiza, de smarcuri, taie si cauterizeaza, ela, intra in logos...
va invata si Poetul, in tangerine...cum altfel?


pentru samanta, trei piersici luminoase la sainte-qui-parle-aux-chiens

 =  velvet
noemi kronstadt
[28.Jun.08 03:06]
iti multumesc ca ai venit pana aici, bobadil, ce faci in purgatoriul ala, germinezi ori ierbicizezi?.....pai, eu ti-am spus foarte limpede, de la inceput, dar am facut-o, pesemne, in alta limba...:)
ai dreptate, adina, prospetimea vine de la bubu, cu care bantui pana ni se fragezesc si oasele

 =  Tu, da
Elena Marcu
[28.Jun.08 13:21]
Noemi pe planeta Poetului, ca micul prinț, , pufnind, mirându-se și schimbând rânduieli. Fain, mi s-au mai frăgezit și mie oasele.

 =  Despre gemuri shi dulcetzuri
Adrian DUMITRU
[29.Jun.08 04:12]
Offf... dupa ce am dat din intamplare peste "lectie demonstrativa de masacrat poeme", m-am intrebat: "de ce dumnezeu nu mai publica shi altceva?", shi, precum un personaj din 1001 de noptzi, am ashteptat rabduriu...

Shi am avut de ce.

La inceput, citind, m-am gandit la parodia lui Toparceanu dupa Musset, care o asheaza pe muza acuzatoare in fatza poetului... iar acesta, furios, ii spune ca nu are decat sa ii scrie ea poemele, cata vreme nu-i plateshte shi gazul (or something, nu shtiu daca imi mai aduc aminte exact esenztialul...), shi am ridicat spranceana intuind ca era vorba despre altceva.

Mi-am spus: "What the hell! This is a jam session"... shi am ajuns shi acolo, la enumerarea frenetica de note, acute sau joase, shi am abandonat orice pretentzie de a sfashia maruntaiele acestui poem cu armele logicii (-actziune improprie pentru patratul lui Boethius... shi chiar shi pentru briciul lui Ockham, cu care ma mai rad din cand in cand, dar numai atunci cand nu mi-e lene)... Am incercat prin urmare sa il ascult... shi am avut ce (chiar daca nu imi place in mod deosebit nici Tangerine Dream, nici Klaus Schulze).

ce s-o mai lungesc mult? N-am priceput mare lucru - dar mi-a placut. Exact ca un jam session intr-un club dupa o revarsare pantagruelica de bere.

Congrats.


 =  "c'est le seul qui ne me paresse pas ridicule, c'est...
noemi kronstadt
[29.Jun.08 01:30]
daca asta-i conditia sa dai buzna aici,alandala, promit ca ma cumintesc, ma fac Poeta si-ti povestesc cum si-a fracturat nasul micul print tot pufnind prin tara Poetului, de era gata gata sa piarda ultima naveta si sa lase trandafirul neconsolat si rosu de angoase:)

 =  metaphor part two
noemi kronstadt
[29.Jun.08 23:22]
autrechose, prin alte parti si rar o fac, adrian, iata ca veni si noaptea nr.685, sper ca room service-ul a fost acceptabil si curmalele , dulci, ai dreptate ,poemul trebuie ascultat, si, pentru ca muza e sinestezica iar logosul, aiuritor, iti ofer doi pereti, ca sa vezi ce aud eu, in tangerine

+ Fahreinheit 421
Adrian Firica
[30.Jun.08 00:54]
Tangerine, Dream, Logos și SuperJam sunt lucrurile - indispensabile – ce burdușesc ranița soldatului.

“eh știi tu, do do si mi mi la sol
nici mama nu m-ar cunoaște
(dar tu te-ai cunoaște?)
eu, da
da” e jurământul său și e bine să nu cerem explicații.

În campanii “a scris / cu limba lui …”: “… despre lemingi și dropii / … / și alții, luminoși ca un crin”, adică și-a făcut datoria, lăsând loc curat de arat și semănat.

Substanța recunoștinței mele o regăsesc însă în subtitlul “blue/velevet/red/”.
Din nefericire, recunostința e grevata de critici.
Abia aștept să vină criticile, precum apa la moară!

 =  stratosfear
noemi kronstadt
[30.Jun.08 14:32]
adrian, ranita e buzunarul in care incap doar varful limbii si zgarda elastica, razboaiele, doar doua emisfere si-un corp calos, al naibii de simandicos, la 421, pana si eu am febra, dar pentru asta, tangerinii trebuiau sa scrie /violet/, nu velvet, nu-i nimic, poate le-o fi dor de-o buzna la lorelay concert, imi pare ca tu adulmeci lupeste ceva din superjam...si daca-i asa, ia-ti un lup si hai sa bantuim , precum craii, cand pe mustangi, cand pe-o sanie de gheata

 =  Voi mai rontzai curmale cu shi fara samburi...
Adrian DUMITRU
[30.Jun.08 17:05]
... inca vreo 316 noptzi, rabduriu, ashezat intre cei doi peretzi pe care mi-i daruishi cu atata gratzie,carora, intre timp,le voi adauga un al treilea, din nerabdare shi politfesie, ashteptand evghenicoasele shi firoscoasele tale procitiri viitoare, ya setti noemi, shi spunand acestea...

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[30.Jun.08 22:43]
Noemi,
remarc si eu actest text. direct, simplu, neconventional, reuseste, printr/un demesrs interior, ludico/onirc, sa transmita mesajul, sa atinga coarda (si la propriu si la figurat) a emotiei (artistice).

cu prietenie,

 =  parere absolut neavizata
pop adrian
[02.Jul.08 12:40]
io cred despre acest text ca-i bun, da, e un text bun scris cu singe rece despre lucruri pe care le intelegi, simti si asmiliezi doar la temperaturi calcinante. cum ar fi spre exemplu insomnia, cum ar fi neputinta, cum ar fi iubirea, cum ar fi pustiul. cum ar fi speranta chinuita si firescul nefiresc si cum ar fi moartea. nu, moartea nu si totusi. recunosc, is citeva cuvinte pe care nu le inteleg in acest text bun da' nici nu am chef sa le caut in dictionar ca pina la urma tot acest text imi tintuieste fundul in scaun si nu pentru a l contempla la nesfirsit. nici o senzatie de frumos, curat si bine imi adulmeca prin'prejur chiar daca antidotul universal imi este la indemina si injectat in doze greu de suportat. greu de suportat, ca sfirsitul unui cosmar, ca vindecarile de tot felul, ca iesirea din coma, pe usa din dos ca altfel nu e cu putinta, greu de suportat poetul asta smuls cu forta din mlastina, din viata, din lumina si pus la cazne cu perspective de mintuire. text bun, da.

 =  Ti-am promis ca te citesc
andrei dragomir
[02.Jul.08 23:19]
si te-am citit cu atentie. Este genul de text pe care il citesc cu multa atentie inainte de a ma aventura sa-l comentez. La prima citire mi s-a parut oarecum obositor si diluat pe alocuri (adevarul e ca eram eu deja foarte obosit dupa 10 ore de "netsurfing"). Revenind la acest text, nu vreau sa-l disec, si-ar pierde farmecul, nici sa-i fac un comentariu analitic savanto-metaforic. La a doua si a treia citire nu mi s-a mai parut deloc diluat, dimpotriva, totul se articuleaza foarte firesc (in masura in care poezia poate fi ceva firesc, in general) si arata mana sigura a unei autoare experimentate, care stie foarte bine ce face si are control deplin asupra textului, care poate experimenta fara ca experimentul sa dea impresia de fortat. Imi place faptul ca e un poem foarte modern, care mizeaza pe inovatie, pentru ca e un poem care vrea sa-si deschida propriul drum si nu sa urmeze cararile batatorite. Este un poem de avangarda si eu am iubit intotdeauna avangardele in arta. In final, vreu sa-ti fac doar doua observatii critice. Prima e ca, intr-o strofa, cred ca a sasea, ti-a scapat o cacofonie destul de stridenta si e pacat de acest poem daca nu o dregi. A doua este o observatie pur subiectiva: ma deranjeaza, chiar ma zgarie, acel onomatopeic "brrrum", mai ales ca e apare chiar de trei ori.

 =  unicorne theme
noemi kronstadt
[04.Jul.08 22:56]
sahriarule, daca ai samburi, o sa ai si livada, sa-ti faci de lucru in asteptare, setti cuvant mai e si firoscos asta:)
da, petru, e un text descult si fara cravata, care canta la clape si, din cand in cand, la corzi...
adrian pop, ma uit da domnia ta ca la o aratare din alta lume, ai venit, te-ai asezat pe scaun, te uiti incruntat in poem, rascolesti toate jucariile si le dai la o parte, vad ca nici poetul nu-ti pare acel Poet, ce vei fi vrand domnia ta, adevarul???
daca vrei avangarda, avangarda sa fie,andrei ,tu, spre deosebire de adrian , rascolesti dictionarele, relatia mea cu cuvintele e mai apriga, treaba mea e sa scot sufletul din ele ( si ce-oi mai fi facand eu pe-acolo), ai dreptate, raspund si la bici, ele, eu nu, ai iarasi dreptate, de la trei, incolo, incepi sa numeri cum trebuie...
brrrummm e matsuri, de nu-ti place, o sa te obisnuiesti

 =  ...
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
cred ca, as prefera sa citesc manualul de instructiuni in 10 limbi al unui Jelly Pershing ( de care apropo, cred ca ai nevoie ) decat plasa asta de text.

 =  zen garden
noemi kronstadt
[23.Aug.08 18:35]
:)))mda, claudiu, numai ca deja ai citit tangerinul si acum degeaba te mai vaiti, post factum, deci, poti arunca manualul acela...si da, bineinteles ca page se scrie page, stiam foarte bine asta cand am scris paige:)

fishing net. coronita cu trandafiri, claudiu

 =  "Personala" din 2008
Ioan Jorz
[23.Aug.08 19:52]
Sincer, mi-a plăcut "personala" asta, despre scris, poem și improvizație. Sunt câteva "găuri negre" care te absorb, dinspre San Francisco spre Bulzești, via 80's. Textul e bine scris. Salutări cordiale!

 =  thru metamorphic rocks
noemi kronstadt
[24.Aug.08 02:14]
sincer, sunt incantata ca ati iesit nevatamat din ele, macar ca sa dati de stire ca exista. ca sunt inca acolo

reverenta, domnule jorz

 =  Red and blue
Vlad Solomon
[13.Jan.09 20:56]
Culori parfumate! Scenariu de film. Mi-as dori sa o citesc la radio, cu o ocazie, daca imi vei permite.

Dada! Da!

 =  la voix
noemi kronstadt
[13.Jan.09 21:52]
hm...ati vazut fara sa va desenez...
poemul a fost scris pentru voce si tangerine, ca sa fie citit si ascultat.postarea lui e doar un compromis cu lenea mea de a publica.

multumesc, va dam voie, si eu, si tangerinul.

 =  cu prietenie, Horia
Horia Mocanu
[21.Jan.09 21:23]

Cred ca irosesti mult talent in poezie de messenger. In tine stau ascunse metafore care urla sa iasa la lumina dar nu pot din cauza incercarilor disperate de a scrie 'modern' cu trimiteri spre o lume de IT-isti. Enumerare la final interminabila si fara rost, absolut fara rost, mai degraba proza buna stricata cu vers. Repet...foarte mult talent. Lasa-l sa iasa...

 =  despre fabule si/
noemi kronstadt
[01.Mar.09 03:33]
uimitor, un comentariu dur si onest:).
va inteleg perfect bunavointa si nu pot raspunde decat onest: nu sunt poeta, poezia e doar o concesie rarisima pe care o fac scrisului meu. iar stilurile in care ies la lumina aceste concesii raspund, inainte de toate, unor imperative strategice.
metaforele cu pricina tin sa va transmita ca li se asigura o existenta de 5*.

+ de mult
Anghel Geicu
[14.Dec.15 23:37]

mă screm sa scriu ceva despre textul ăsta. niciodată nu mi-am găsit cuvintele. l-am citit, am rămas strâmb, l-am recitit, am băut aproape un kil de alexandrion, am bântuit prin nu mai știu câte cârciumi. m-au contrazis, mi-au pus un taxi la dispoziție, m-au împachetat. și cu toate astea, în continuare simt în creieri aceeași senzație.
nu vreau ca prin com-ul meu să ies in evidență în vreun fel, cei care au comentat înaintea mea au spus înzecit ceea ce aș fi vrut eu să spun. nu asta vreau.
ceea ce vreau, este ca acest text sa fie citit, recitit, de cât mai mulți autori de texte de poezie.

ps. din câtă poezie am citit din 2011, nici un text nu l-am găsit mai futurist, mai beton decât acesta

primiți cu steaua?!

 =  stratosfear part 3
noemi kronstadt
[15.Dec.15 19:10]
well, cred ca sunt prima dependenta de ceai verde care nu-i aduna, ci isi trimite cititorii prin carciumi, ca asimov dupa planeta fundatiei, prin vagaunile galaxiei. de alexandrion nu va pot trata, de celelalte nici nu incerc, fiindca, vorba lui ellie roosevelt, nu poti vedea tot elefantul stand confortabil in loja, ci vanandu-l prin hatisuri sau gravitand deasupra lui.
stele contra fistic. deal?
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !