Comentariile membrilor:

 =  părere spațio-temporală
Marius Surleac
[11.Sep.08 00:46]
Să punem problema altfel: ce înțelegeți prin continuitatea spațiului și timpului, dilatarea spațio temporală?
Am observat că se vrea o schematică prost înțeleasă a teoriei relativității generalizate. Apoi, acolo sunt trei presupuneri, nu două; al doilea pasaj este foarte neclar - cititorul nu cred că va înțelege prea bine ce ați vrut să demonstrați. Apoi cele două distanțe nu sunt egale. Din formula respectivă pe care ați scris-o mai sus, diferit de d1+d2=0 mai reiese că d1=2d1+d2, de unde rezultă că d2=(-d1) - ceva complet eronat (unde v*t1=d1, v=cst.)!

Atenție și la diacritice, că textul duce lipsă de multe!

Cum am spus într-un comentariu anterior, dacă este să scriem despre teorii - măcar să nu deviem de la subiect! Nu mai pun întrebări!

CERN-ul bată-l vina!

Cu sinceritate,
Marius

 =  Marius...
Victor Potra
[11.Sep.08 01:02]
Trimite-i dom'le să citească Stephen Hawking, Scurtă Istorie a Timpului, și hai la o bere, că e clar că sunt cu zece ani în urmă apropo de progresele din fizică... :)
Apropo de CERN, în fața geamului meu vorbeau ieri doi drogați, în timp ce ascultau manele la telefon (reală, nu e poantă):
- Ai auzit, bă, de ăia cu gaura neagră?
- Da, dare-ar dracii în creierii lor de savanți! Ce dracu' n-or sta liniștiți...
:)))

 =  Părere
Cojocaru Valentin
[11.Sep.08 11:04]
Nu îmi doresc să aplic în mod direct Teoria relativității (presupunerile făcute de mine sunt complet diferite), ci doar să ridic o întrebare, aceea ar fi : dacă ai modifica ceva în trecut s-ar modifica prezentul așa cum îl știm (un timp continuu) sau modificările din trecut nu ar influența viitorul deja creat ci ar da naștere la unul complet nou, însă care nu s-ar intersecta cu acela deja creat?
La acea mică ecuație singura soluție care are sens este cea în care distanțele sunt egale cu zero (nu pot exista distanțe logice negative) sau cea în care
trecutul s-ar propaga și ar modifica viitorul cu o viteză mai mare decât acel v... și de fapt ecuația ar fi (v+v1)*t = v*t + d1 + d2, oricum la fel de interesant ar fi de aflat de unde anume este imprimat acel v1 suplimentar (pentru ca viitorul să fie modificat).
Așadar întrebarea mea este: modificând trecutul se modifică și ceea ce deja a fost creat sau se crează un nou viitor pe o axă diferită a timpului ?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !