Comentariile membrilor:

 =  .
Iolanda Bob
[02.Oct.08 01:33]
Știu că ești cel de-al doilea Naș al meu, mi-ai dat steluză, dau comm serios:D
Curcan n-am, i l-am dus lui Cailean, dk îl vrei tre să te duelezi pentru el.

Am citit și am zâmbit TOT TIMPUL. Nu vreau să spun ce credeam că pregătești ca poantă finală. Aproape orice putea fi. Era clar ca bulgărele de zăpadă din tehnologia literară cu același nume(dk ziceam tehnică ieșea cacofonie...).
Concluzii: cel care spune le știe pe toate. Mă și mir că nu-i explodează capul.
Intenția era clar (auto)ironică, dar râdeam din motivul mai sus citat.
Fragmentarea mi se pare forțată, chiar dk delimitează cărți/capitole/psihologii.
Ce ar părea potrivit pentru delimitarea secvențelor altfel neclare, aici mi se pare inutil...dar hai să presupun că ai vrut să eviți monotonia.
Tînărul bătrân sinucigaș atrăgător cu un simț autocritic de excepție și umor crud...are prea multă energie, e prea vesel...prea cu poftă de viață dar fără curaj...așa, tolstoievskian;)Parcă ni-l prezinți să-l faci de râs...

Noua ta poză face toți banii.
Și unde pisici l-ai pierdut pe Tanu?
Și aștept cartea:)

 =  .
Leonard Ancuta
[02.Oct.08 02:04]
sa incepem cu sfarsitul... carte va veni, tanu se intoarce, poza nu ma reprezinta fiindca sunt treaz...

buun. cat despre scriere, nu stiuu de ce dar am impresia ca va continua. in plus, cu toate ca ideea nu e 100% originala, se pot scoate multe din ea.

curcanii ma enervează, de altfel in afara de sotiile lor si nu bag mana in foc nici pt ele, enerveaza pe toti. asa ca imi vad de fischeru meu si multumesc pentru oprire. si apropo, nu e nevoie sa te simti pt semnu meu de apreciere, il meritai.

 =  mi-a plăcut, deși...
Victor Potra
[02.Oct.08 02:55]
... m-a lăsat nesatisfăcut. Știi foarte bine de ce. Dar mai urmează, nu-i așa?
Cu speranță, o spun... :)

PS. Apropo, poza aia de om treaz chiar nu te reprezintă, e ca și cum mi-aș pune eu o poză la costum, tuns. Nu am, dar aș putea să-mi fac, că m-am tuns... :)))

 =  victor
Leonard Ancuta
[02.Oct.08 08:31]
nu m+am gandit de la inceput la o urmare, insa la un moment dat pe parcurs ce scriam am simtit+o. asa ca am dat gata ce+mi propusesem apoi imi iau o scurta pauza sa ma gandesc la continuare. pana una alta vb de ce e aici si despre care ma bucur ca ti+a placut. cu toate ca asteptam si io o parere mai generoasa decat acest placut. pe mine m+a distrat mult chestia cu cartile.

 =  :)
Carmen-Manuela Macelaru
[02.Oct.08 09:08]
pasajul care strabate dincolo de orice coperta este urm:
Nu vă gândiți la nimic, cartea aceea poate că ați citit-o deja, dar nu în varianta scrisă de mine. Cartea mea va fi ascunsă în paginile oricărei alte cărți banale, va avea fix același număr de cuvinte, același număr de propoziții.

hotarat lucru cartea e deja in tine, demult, e deja scrisa demult, e deja citita de mine, demult.
mcm

 =  carmen
Leonard Ancuta
[02.Oct.08 11:43]
multumesc pentru oprire, parca imi era dor de tine comentand tecstele mele. ai dreptate, cartea e deja in mine, multam!

 =  ramă în ramă, povestire în povestire, trucuri fumate de decenii
Irina Vendis
[02.Oct.08 13:17]

Domnule Ancuța, înainte de a vă apuca atât de dârz să scrieți o carte perfectă (ba chiar 5, nu una), ați putea lucra cu spor la îndreptarea gravelor carențe din utilizarea gramaticii în scrierea dvs. Erori de gramatică pe care învățăm să le evităm prin clasa a V-a, cum ar fi confuzia între CEA și CE-A.

Vă citez: „În ce-a de-a treia carte este vorba despre cel care scrie prima carte despre ce-a de-a doua carte. De altfel în ce-a de-a doua carte evident că voi continua ideea din prima carte și voi povesti cum voi scrie ce-a de-a treia carte. Cartea a cincea se va petrece în timpul în care în ce-a de-a patra carte…”
Câte greșeli aveți în acest pasaj? Fix 5, precum numărul cărților în proiect.

„din cartea doua” se scrie corect „din cartea a doua”
aceeași greșeală se repetă în alte părți: „în cartea doua”, „din cartea treia”
„funcție de preferințe” se scrie corect „în funcție de preferințe”
„în capcana derizoriului sau previzibilității” se scrie corect „în capcana derizoriului sau a previzibilității”
„cheltuie toți banii” se scrie corect „cheltuiește toți banii”
„să desconspir” se scrie corect „să deconspir”

„Personajul va fi același în toate aceste cărți doar acțiunea va fi alta.” Există locuri unde raportul dintre propoziții cere imperios virgulă. De pildă în fraza de mai sus, înainte de „doar”. Lipsa lor dovedește inconsecvență logică. Astfel de probleme mai există în text, nu stau să le mai citez. Proust nu și-ar fi permis așa ceva.

typo: ca va fi

Un pasaj delicios e acesta: „Ar fi evident că în momentul în care începeți să citiți primele rânduri și intrați puțin câte puțin în atmosfera celei de-a doua cărți care vă povestește într-un limbaj absolut normal felul în care se derulează intriga celei de-a treia cărți în care eu am revelația profundă a celei de-a patra și deja deznodământul din a cincea devine deja previzibil.”

Mi se pare evident că, furat de satisfacția de a scrie fraze proustiene care aburesc cititorul, pierdeți firul logic al expunerii. Recitiți fraza imposibilă de mai sus, punând întrebarea: CE AR FI EVIDENT? Ar fi evident CÃ…, dar cititorul nu mai află niciodată asta, pentru că ai pierdut tu însuți firul Ariadnei ce te putea scoate la capăt în acest labirint frazeologic fără ieșire.

Repetați expresia „hotărât lucru” de patru ori. Pană de idei? E deranjant pentru cititor, seamănă cu ticurile verbale ale navetiștilor analfabeți ce joacă șeptică prin gări. În plus, verbul "a hotărî" se mai repetă, se face abuz de el. Nejustificat.

„voi scrie o carte totem, prima și ultima carte a mea”, dar vă deziceți foarte rapid, pentru ca să ne amenințați cu 5 cărți de fapt. De ce aceste inadvertențe?

„cartea a doua din cartea a doua”
ha ha, aici ești prea subtil, chiar și pentru domnia-ta

Șmecheria din final pe care mizezi, cu bilețelul de sinucigaș, e neveridică, tocmai pentru că nu ai reușit la timp să sugerezi convingător schizofrenia personajului, dedublarea sa, paralelismul cu autorul, prin tehnici de limbaj, piste false, lexic specializat, etc.

În loc să ne încâlcești mintea fragedă cu cărți în cărți reflectate la infinit unele în altele, ca un vajnic borges de dâmbovița, mai bine scrie-ne o carte perfectă ca să ne amăgim și noi plictiseala cu ceva. Eu m-aș mulțumi și cu una, nu te osteni cu cinci. Textul de mai sus grozav ce m-a făcut să casc.

 =  Irina Vendis
Leonard Ancuta
[02.Oct.08 19:28]
multumesc ca m+ai ajutat sa imi corectey tecstul, a fost scris noaptea tarziu, si publicat fara corectura, deh m-am grabit. chiar daca ideea e veche, am recunoscut deja asta, sunt convins ca maniera mea de abordare e noua. si sunt sigur de asta. faptul ca tie nu ti-a placut si ca suferi din cauza unui com al meu e problema ta. Apreciez ca mi-ai spus parerea ta, asta e nu sunt perfect. in plus acest tecst e primul dintr-o serie, el are alta miza decat scrierea romanului perfect.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0