Comentariile membrilor:

 =  Frumos și interesant...
Rodean Stefan-Cornel
[17.Oct.08 08:22]
Interesantă creație, domnule Abel!
Mi-a plăcut în primul rând tema. Deși toți învățații s-au întrebat ce este viața, deși noi toți "filozofăm", din când în când, pe această temă, nu strică să mai citim și câte o poezie despre posibile răspunsuri la această întrebare.
Ideea generală a poemului, aceea că viața este un șir de paradoxuri, de contradicții este foarte bine realizată, în opinia mea, prin șirul de cuvinte și expresii antonimice. De asemenea, foarte interesant este modul treptat, gradat, în care se pun întrebările despre viață, chestiune care ar putea fi pe larg analizată. Adică, întâi "Mi-ar fi fost", apoi "Mi-a fost", apoi "Mi-e", apoi "Îmi va fi", apoi "Ce-ar mai fi", pentru ca în final să apară "Ce n-ar fi".
Domnule Florian Abel, chiar dacă nu v-ați trecut nimic în biografie, se vede foarte ușor că aveți exercițiul scrisului și pentru mine este foarte clar că, în timp relativ scurt veți fi o prezență foarte activă și apreciată pe acest site.
Privind prozodia, se remarcă ritmul trohaic, foarte bine ales, pentru nestâmpărul celui care întreabă, pentru tonul "iscoditor" al mesajului. De asemenea, metrica este fără de cusur, iar limbajul mi se pare perfect adaptat mesajului de transmis. Ar fi o mică problemă la rimă ("alean" nu rimează cu "credeam" ci este o asonanță, admisă de poetică doar în creațiile populare). Aveți de ales, între a modifica și a lăsa așa cum este, înțelegându-se că v-ați permis o mică licență.
Oricum, mie mi-a plăcut, se vede că "aveți stofă".
Cu deosebit respect,
Cornel Rodean

 =  Cu sufletul si cantul, inainte!
florian abel
[17.Oct.08 12:30]
Dupa a mea parere, domnule Cornel, paradoxul e mai prezent si mai determinant in viata noastra decat legea gravitatiei, care, dupa cum spunea candva un mare poet, ar putea fi doar o parere despre lume. Chiar in acest caz, paradoxal, pe mine personal, un comentariu favorabil ma dezarmeaza, in schimb criticile loviturile juste sau, mai ales nedrepte, ma stimuleaza, ma incita, cred ca mi-a fost distribuita o muza extrem de masochista, iar eu sunt un romantic incurabil.Totusi trebuie sa va multumesc nu atat pt comentariu, cat pentru atentia si timpul alocate disecarii acestei productii.
Intr-adevar, nu am introdus nimic la biografie , considerand ca nereprezentativ cursul planetar al acestui vehicul numit in general "corp uman" si ,in special, "hoit", si pt a nu genera prejudecati.
Tot de aceea, poate ar trebui sa renuntam la adresarea cu "domnule", din moment ce pe aici suntem doar cuvantul, poezia si eroarea.
Cu dragoste de cuvint, Florian.

 =  recunosc cu rusine
Ecaterina Bargan
[18.Oct.08 21:32]
e primul text pe care ti-l citesc si mi se pare fragil de tot, ca sa nu zic prost. lasa repetitiile astea. incearca si tu versul liber. o sa revin cind calitatea texztelor tale o sa merite atentie, acum nu vad sa am ce citi; sorry de duritate, sunt doar sincera. bafta mai departe.

 =  Florian
Liviu-Ioan Muresan
[18.Oct.08 23:17]
Poezia acesata e un test. Un test al intrebarilor despre viata. Mie imi place modul de abordare. Are sau nu scapari? Dar cine sau ce nu are? Gindire limpede, exprimata limpede, pentru minti limpezi. Surghiunita, poezia are valoare.

 =  Gandesc, deci e trist , Katy!
florian abel
[19.Oct.08 02:23]
Ai dreptate ,Liviu, nu e testul meu, eu am aflat de mult intrebarile la aceste raspunsuri, mai grav e cand unii se sperie de un posibil unic inteles, pe care l-ar putea rata sau, si mai rau, l-ar putea pricepe, si asta obliga la intelepciune.
Multumesc de semn, ne vom mai citi. FA

Katy, banuiesc nerevenirea ta pe aceasta parcela, totusi trebuie sa-ti spun: poezia asta a fost scrisa cu mult ininte sa te nasti tu, iar pe atunci inca nu se folosea inchizitoricul "scrie dupa cum spune legea, altfel te amendez cu un secol de necitire". Oricum , fii blanda, loveste-l pe infirm !

Te mai astept cu toata turma mea de melci. F
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !