Comentariile membrilor:

 =  io încă te iubesc
ionela chiru
[23.Oct.08 01:22]
ah, arhanghele...
dar ce viziuni mai ai și dumneata...

asta a fost povestea mea înainte să adorm.
și treaba asta cu plasma...
îs impresionat de asemenea fantasme. să moară Xenia dacă te mint!cu tăt cu fruntea ei marmoreeana și păru' de-abanos.

un alt registru
același adorabil Victor Potra :)

 =  și eu, doar că mă simt vinovat...
Victor Potra
[23.Oct.08 01:32]
... Jonele, că nu ți-am scris și pasul doi și trei, în Rai.
Da' până acolo, uite că ne mănâncă viziunile. Mai trebui să scriu și "patru" aici, pentru că îl am de ceva vreme în cap și începe să se "răcească".
Și dacă nu ți-a plăcut "marmoreeană", o fac de gresie, și păru' de smoală :))
Mulțam pentru intempestiva citire :)

 =  .
Leonard Ancuta
[23.Oct.08 01:37]
hehe, cred ca ti-am depasit recordul de audienta!!! m-am uitat si pe primele doua parti, dar parca nu se leaga asa, ma rog, o parere. in plus asta e un tecst mai bun ,mai cursiv, mai bine inchegat ca primul.

apropo, buna idee fragmentul cu ferma din plamani.

 =  :)
ionela chiru
[23.Oct.08 01:40]
hei, vic

merge bre...

adecă are valențe sf

las-o așe cu marmora și abanosu'pe xenia asta a ta.

tăt brunele parcă-s mai focoase.

hai te pup de noapte bună.

 =  Leonard & Ionela
Victor Potra
[23.Oct.08 01:54]
Leonard, prima parte e un fel de intro... A doua o scurtă fișă biografică a unui personaj dispărut în 2084, când se petrece acțiunea, dar la care se va face referire în mod intensiv.
Primele două părți sunt de fapt documente, pe care le vom regăsi în următorul capitol :) Deci observația ta e perfect corectă, doar că rostul lor se va preciza începând cu patru. Deh, dacă m-am băgat la roman... :))
Mă bucur că ți-a plăcut și completarea din plămâni, mulțumesc pentru scrierea târzie.

Ionela, aveam emoții că nu-ți place! :) Mulțam încă o dată. Sper să visezi altceva decât ce ai citit înainte de culcare! :))

 =  Pe viitor, frate, cu barosul plasmatic!
florian abel
[23.Oct.08 03:32]
Mama, duritate, frate, Sa speram ca preafericitii si dubios de dinedispusii nostri preainalti nu stiu pe unde se agonizeaza monstruoasele tale viziuni, altfel ar trebui sa te astepti la niscai afurisenii de gradul 1, acatiste, bule negre mai mult sau mai putin papale,etc. Eu personal sunt in asentimentele tale subversive, viitorul trebuie sa aiba o fata, chiar daca asta e total pe dos, vad ca ai vana si la SF, e bine, imi plac oamenii neatasabili la ochelarii de cal, ca prea multi sunt experti in ascutit ace de cusut, dar n-au auzit niciodata de urechea acului.
Sa iti dea Dumnezeu noapte buna!

 =  Cred că în varianta finală...
Victor Potra
[23.Oct.08 12:15]
Florian, probabil că în varianta finală a romanului acțiunea nu se va mai desfășura în România și într-un spațiu explicit ortodox. Pur și simplu din considerente pragmatice, cred că limitează drastic publicul cărții. Dar scrierea într-un alt context religios necesită un research pe care nu am nici timpul, nici cheful să-l fac acum, deocamdată mă voi strădui să așez firul epic în pagină. Textul este mai dens decât alte scriei ale mele, are multe referințe încrucișate, mă aștept ca publicarea pe bucățele să aibă un succes mai mic decât nuvelele, cel puțin în varianta on-line. Sper că viziunea totală se va dovedi până la urmă suficient de puternică pentru a crea un ansamblu reușit, publicabil.
Cât despre refuzul specializării, chiar dacă nu este obligatoriu, este cel puțin dezirabil - pentru mine. De altfel văd că îl practică și mulți agonici, care scriu poezie mult mai bine decât mine, și ar putea să se mulțumească cu asta. Nu o fac, și acest lucru este îmbucurător. În ce mă privește, vreau să scriu și un basm, promis Danei Banu, și care deja mă bântuie, apoi, oarecum liniștit, o să încerc să închid câteva din proiectele lăsate deschise.
Mulțumesc pentru încurajări :)

 =  *
Andrei Trocea
[23.Oct.08 20:50]
ce sa spun domnule? sa te intreb daca ai 60 sau 61, apoi iar sa te intreb?
nop.
uite-ti zic ca e un text fain, imi place persiflarea asta bisericeasca, asa cum mi-au placut si celelalte, imi plac nonsalanta si indemanarea descrierilor, apoi cursivitatea si alte cele cu care nu voi sa te plictisesc.

cu plecaciune,
andrei ot tgocna

 =  Andrei, fără cruțare! :)
Victor Potra
[23.Oct.08 23:05]
Ser ot tgocna, "2084" e un proiect la care țin mult. Ar trebui să fie piatra mea de încercare. Lumea aceea (posibilă, sper niciodată realizată) e deja construită în mintea-mi, mă simt încă neajutorat, ca mijloace scriitoricești, s-o dau la iveală. De vezi, pe lângă cele bune, și stângăcii, rogu-te! Fii fără cruțare! Dar și încurajările, de la cei așezați în grația revelațiilor, sunt tare bune, de pus în traistă, la drum. :)

 =  *
Andrei Trocea
[24.Oct.08 10:25]
promit ca daca-mi dai motive o sa fiu necrutator! :-)
deocamdata raman la commul de mai sus. in plus, ideea de a transforma Biserica in Fratele cel Mare, cu tot valmasagul de ritualuri si icoane si oameni si sfinti, e faina si poate duce departe.

jupan andrei ot tgocna
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !