Comentariile membrilor:

 =  good point Victor!
Marius Surleac
[05.Dec.08 23:13]
Foarte funny și chiar mi-a plăcut această viziune modernă - totul se schimbă, așa că trebuie să fim în ton cu timpul. Despre ceea ce se întâmplă în școli - de multe ori se aberează în exemple aberante mai mult sau mai puțin religioase din mai multe puncte de vedere. Păcat că își bat joc de copii mulți dintre așa zișii profesori.

Marius

 =  păreri
Anghel Pop
[06.Dec.08 00:12]
"frică că"
cacofonie evitabilă

"de la Carrefour jucării"
Accentul cade pe a doua silabă la Carrefour, nu pe prima, ca în ritmul versului tău. Ar trebui schimbat cu Kaufland, Billa, Metro, nume de supermarketuri cu accentul pe prima silabă.

"- Doamna cu cruci pe perete!"
"Moșul pe toți îi iubește"
"renii erau la garaj"
sunt versuri cu ritmul bușit.
Mai degrabă ar suna așa:
erau renii la garaj

garaj cu deranj nu rimează

"jucării iubitoare de copii" sună a inteligență artificială, s.f.
ești sigur că ai vrut să le animizezi?

poezioara e funny, dezghețată
ai putea scrie poezii pentru copii, și chiar să ai succes
mi-a plăcut

P.S. Nu mai transforma totuși orice fleac în catastrofă. Profa aia de religie nu e răul absolut. Îl învață pe copilul tău să nu se drogheze, să nu bea, să nu fumeze de mic, să nu dea în cap când va crește mare, ci să fie om, să fie bun și să-și respecte semenii. Nu-l învață să tragă cu mitraliera, așa cum o fac musulmanii din unele țări africane. Iar dacă nu-ți convine, retrage-ți copilul de la ora de religie, nu-l mai trimite să învețe una la școală, și tu să-l freci cu alta la cap acasă. Îți dai seama că-l confuzionezi inutil? Zici că o faci intenționat, că să ai motive de scandal pe Agonia, să te plângi: "ia uitați-vă cum îmi spală pe creier copilașu, inchizitoarea naibii!"
:)

 =  Victor
Liviu-Ioan Muresan
[06.Dec.08 14:20]
E o pozitie pe care ti-o respect. Fiecare trebuie sa-si educe copilul asa cum crede. Dar nici nu e bine sa il exilezi fata de ceilalti copii. El nu intelege aceasta. Se vede doar putin departat de catre colectiv. Pina la virsta intelegerii depline e bine sa il lasi in acea gasca. Folosesc termenul care iti place:) Nu-i lua bucuria atit timp cit o vede ca o pedeapsa. Iti spun din experienta mea, uneori trista.

 =  Cum e mai bine?
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Trebuie să spun că mi+a plăcut poezia ta, dar mă opresc asupra notelor. In copilăria mea era tocmai invers: *tovarășa* ne învăța să râdem de copiii care mergeau la biserică. Tatăl meu săracul, specific că era geometru, era credincios catolic și era disperat că vremurile ne impuneau să creștem atei, Oameni de tip nou, chiat fi'su îl batjocorea că merge la biserică și nu înțelegea cum adică Dumnezeu e un*principiu*.El nu mi+a dat niciodată lecții decât propriul exemplu și cu timpul am învățat să-l apreciez. Mă întreb azi ce e mai bine să ne invețe*tovarășa*.Cred că libertatea de mai tărziu, dobîndită greu, e ceea ce contează.

 =  A venit și fără iconiță!
Victor Potra
[10.Dec.18 14:27]

Țin să vă anunț că Moș Nicolae a sosit cu bine și la noi, și în acest an. În calitate de Moș, fără aere de sfânt și fără icoană pe pereți. Ne-a venit inima la loc și, întremați și dăruiți, răspundem cu drag tuturor :)

Marius. mă bucur că am reușit să rămân în zona amuzamentului. Până la urmă copiilor le place să se distreze. Tot clue-ul e să nu segregăm distracție în funcție de credință, așa că vom râde împreună la serbare de o să ne tăvălim pe jos.
Sunt de acord cu tină că, dacă privim în ansamblu învățământul românesc, educația religioasă excesivă nu e cea mai gravă dintre probleme. Dar știi cum e: fiecare cu ogorul lui, poate om desțeleni ceva…

Anghelule, mi-ești așa simpatic că-mi vine să-ți zic Angheluță, mai ales în contextul ăsta, dar mă îndoiesc că așa îți voi deveni eu mai simpatic… Ia să încercăm varianta sinceră și serioasă: șefu’, mulțumesc. Sincer! Eu simțeam și io’ că acolo scârțâie ceva, da’ poezeaua am râcâit-o între două negocieri, pe genunchi (cu laptopul pe…) Și mi-ai dat și exemplu, ca să înțeleg rapid ce-i cu ritmul bușit… Deja intrasem în panică, se apropie serbarea, înțelegi, acu’ trag speranță că mâine o dau la lustruit și hop cu ea în memoria lu’ fi-miu… Zău merci, nu’ș ce să fac să te împac, că tare bine e când faci tu critică pe text… Dacă-i scriu lui Moga un text de împăcare – proză, ce știu eu mai bine – de genul „Portretul agonicului vertical ce sfidează orizontala”, crezi că mă ierți? Da, ar fi un gest frumos… Dă-mi de știre.
Am testat poezeaua pe copii, ai clar dreptate cu versurile alea, acolo se reține greu. Pe de altă parte, iubitoare de copii e hit! Partea asta le place cel mai mult, se pare că e din cauză că-și personalizează jucăriile.
Nu uita că religia e OBLIGATORIE în școală, cel puțin în primele patru clase. Ar trebui să dau în judecată statul român. Lucru care mi-ar fi drag, dar asta înseamnă să-mi expun copilul enorm. Așa că lasă-mă măcar să mârâi pe lângă gard; să nu-l mai trimit la religie nu pot decât cu adeverință de la imam sau rabin (verifică, e adevărat!)

Liviu, cred că punctările de la Marius și Anghel răspund și nuanțărilor tale. Oricum, crede-mă că singura busolă pentru acțiunile mele în zona amintită este dată de grija părintească. Și eu vreau să aibă șansa să opteze singur, nu vreau să fac din el un ateu (nici eu nu sunt, dealtfel). Dar alegerile conștiente și o educație completă nu pot veni decât din diversitatea opțiunilor.

Victor Țarină, nu prea am ce adăuga la spusele tale. Poate doar că ai mei erau credincioși cu toții. Eu am fost botezat. Nu au existat asemenea confruntări, presiunea în mediul nostru era minimă. Doar că, indiferent de credința lor, mi-au oferit o mare diversitate de surse de informații. Cărți precum Uzina Aqua, Uzina Terra etc. m-au purtat pe drumul meu. Oricum, pe vremea aceea era o ecuație cu doi termeni. Biserica versul statul ateu. Acum biserica și statul, prin învățământ, exercită o presiune enormă, neechilibrată de nimic. România este singura țară din Europa unde învățământul este atât de virulent legat de religie. Și dacă nu există echilibru instituțional, măcar de un Voltaire și-un Molliere s-o punem… :)

 =  pa-RR
Andu Moldovan
[08.Dec.08 01:13]
Victore, poemul asta nu prea e pentru copii si mai e si plin de teribilisme care mai nou vad si eu cu ochii mei batrani si cu dioptrii tot mai mari ca se poarta, sunt la moda. Eu nu voi nega ca acest Mos Craciun al tau e ateu (putem sa-i spunem daca vrei Mos Gerila, ca pe vremea lui Ceausescu sau si mai bine Mos Cracila, ca pe vremea studentilei mele) dar partea proasta este ca nu prea da dovada de inspiratie anume chiar deloc. Am mai zis-o si iata o repet, daca tot ridci "mingea" asta la fileu: putini sunt cei capabili sa scrie poezie sau orice fel de text pentru copii, nu cred ca faci parte dintre acestia. Ai copii, by the way? Se pare ca da, din comm, dar s-ar putea sa ma insel. Daca insa ai, i-ai mai cu binisorul si daca ai nevoie de idei, vezi "meet the fockers" l-au difuzat chiar asta-seara pe protv cred.
Si ca sa mai eliberez cate ceva din mesaj, se facea ca Mos Craciun era in pana, renii cedasera, doi erau deja in service iar el, Mosul zacea inzapezit cu sania incarcata de daruri pe undeva in the middle of nowhere land cand, ce sa vezi? din senin ii apare un ingeras tinand in mana un brad de Craciun si, fericit de intalnire, il intreaba pe Mos "Mos Craciun, ce sa fac eu cu bradul asta?"
De atunci se zice ca exista obiceiul sa infigem un ingeras in varful bradului de Craciun.
Mi-ar placea sa citesc lucruri mai interesante sub semnatura ta. Deocamdata esti cam limitat si cam previzibil, nu mi-o lua in nume de rau te rog.

 =  er grama
Andu Moldovan
[08.Dec.08 01:16]
"ia-i" scuze de repezeala

 =  Andule, cum să mă supăr...
Victor Potra
[08.Dec.08 01:52]
... doar că mi-e cam somn și mi s-a terminat vinul... Nu te superi dacă răspund mai pe larg mâine, nu?

Totuși, un feedback scurt: fiind înconjurat de copii (fi-miu și prietenii), am putut testa ușor. Cel puțin bucata
"Avea lista-n GPS,
de la Cora luase-un fes,
de la Carrefour jucării
iubitoare de copii."
are toate șansele să fie un refren la fel de popular ca "mamaaaaa... mi-au furat banana... etc."

Bancul - genial, am râs de m-am stricat, abia aștept să-l spun puștilor, să văd dacă se prind :))

PS. Moșu' nu-i ateu, da' are linie directă cu Șefu' și se oftică când îi suflă-n ciorbă profele de religie... :))

Na că practic ți-am răspuns, a mai rămas aia cu inspirația-talent la poezii pt. copii. Minimalist vorbind, ia niște culegeri pt. copii la lecturat, și o să vezi: scrierea mea e un adevărat progres. Sunt un pionier! Desigur, această Americă va fi construită de alții, dar să arătăm că se poate. Și cum pe mine nu mă deranjează să fiu mustrat, you're welcome...

 =  Anghele, măria ta, am schimbat câte ceva :)
Victor Potra
[08.Dec.08 14:39]
Adică am luat aproape toate sugestiile și observațiile tale și le-am aplicat. Rima șchioapă garaj/deranj am păstrat-o că îmi place mult combinația, iar "jucării iubitoare de copii" are succes la puștime, așa că rămâne și ea. Mulțam mult. Vezi acuși dacă e mai bine.

PS. Recunosc că am văzut cu coada ochiului un com al tău la "șacali", dar m-am ferit să-l citesc, să nu-mi stric starea zen pe care mi-o recomandai (by the way, știi că funcționează? nu cu muzică, ci cu desene animate Disney!)

Merci, și sărbători fericite, că nu apucai să-ți urez :))

 =  religia in scoala
Dana Stefan
[08.Dec.08 15:06]
victor, doar o precizare. imi permit s-o scriu pentru ca am lucrat in scoala si am avut la vremea aceea si o functie de conducere: religia in scoli NU E obligatorie, nici macar la clasele I-IV. trebuie sa ai acceptul tuturor parintilor, autentificat pri semnatura lor, scris pe o coala de hartie si in caz de accept, alaturat si tipul de religie: ortodox, greco-catolic, baptist, adventist etc, pentru fiecare copil. asta se intampla la inceput de an si cat de repede, ca sa poti apoi stabili orele, orarul si numarul de copii per religie.
daca nu esti de acord, parinte, cu aceasta materie, copilul fa avea cu o medie in minus la calculul final al mediei pe an de studiu.
atata e tot.

ce imi spui tu, poate fi real, din pacate.
insa eu sunt greco catolica. ma abtin.:)

iarna frumoasa si bogata in daruri sa aveti de Sfintele Sarbatori!
micutului tau, un sac intreg.:)

Linea

 =  erata
Dana Stefan
[08.Dec.08 15:12]
am cateva greseli de clapaceala acolo: "fa avea-va avea" si mai e parca una, sa ma ierti. n-am verificat comul la trimitere.


 =  Dana Ștefan, surprinzător dar ai dreptate!...
Victor Potra
[08.Dec.08 16:49]
Mi s-a pus pata și am căutat acuși legea învățământului și am buchisit-o. Ai dreptate! Conform legii, Art. 9 (2) "La solicitarea scrisa a parintilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz situatia scolara se incheie fara aceasta disciplina." Doar că mi s-a spus în continuu altceva la școală... Și mie, și celorlalți părinți. Mea culpa...
Am să mă prezint cu jalba-n vârf de bâț cât de curând, sunt curios de reacția celor din sistem...
Apropo, mai există ceva drăguț în lege: Art. 11 (3) "In invatamant se interzice prozelitismul religios." Desigur că este inoperabil, fără o definiție a "prozelitismului religios", dar are aromă de cui al lui Pepelea această bucățică... :))

Mulțumesc pentru precizări și urări, aceleași gânduri bune și ție...

 =  părere
Anghel Pop
[08.Dec.08 17:30]
Copiii de azi primesc seturi de valori din mai multe părți. Una învață la școală, alta le spun părinții acasă, alta văd la televizor sau în anturajul lor. De multe ori valori care se bat cap în cap. Așa că e multă confuzie azi în rândul copiilor și al tineretului. Scuza că nu va putea copilul socializa dacă e retras de la ora de religie nu ține, pentru că are oricum destule ocazii să socializeze cu colegii: restul disciplinelor școlare, jocuri, sport, activități creative, cluburi, tabere, olimpiade, etc.

Dar dacă un copil e supus de mic unor tiruri încrucișate de valori contradictorii riscă să rămână cu sechele pe viață. Nu i se poate decanta în gândire o imagine clară a lumii. Dacă tu ești ateu militant și ții să-l convingi și pe copilul tău de valorile tale, dar îl trimiți totuși la ora de religie, cred că îl soliciți prea mult pentru vârsta lui. Părerea mea este că ar trebui să-l retragi, asta până când statul va introduce și cursuri de ateism în programa școlară. Dar chiar și atunci, ar trebui ca acest copil să mai meargă din când în când și la ateism, și la religie, pentru ca să poată alege singur ceea ce-i convine lui.

Trebuie să-i oferi opțiuni, să-l înveți să gândească singur, nu să-l îndoctrinezi tu cu opiniile tale. Cine știe dacă el, când va crește, nu va alege singur să fie religios, pentru că asta îi va ostoi angoasa morții, sau îi va oferi un set de valori viabile în fața instabilității lumii în care trăim.
Vezi cazul Savatie Baștovoi, poet bun, al cărui tată era prof de ateism științific, iar el s-a călugărit după ce a trecut prin ateismul impregnat de tatăl său, și e acum un mare scriitor religios.

Învață-l să aleagă, să nu te trezești că se va revolta mai încolo că l-ai manipulat să creadă în ateismul TÃU, nelăsându-l liber să-și caute fericirea cum o ști.

 =  Da' Cozmin ce spune?
Dana Banu
[08.Dec.08 18:00]
iată-mă iar cu comm prin pagina ta, sincer, îmi place că reziști criticii negative fără să te dai lovit, nu ești nici revanșard, din cauza asta intru cu plăcere mereu în ultima vreme să îmi spun părerea pe aici prin pagina ta

textul e cam lalala(asta înseamnă lălăit-fușărit), nu are strălucirea poeziilor pentru copii, notele alea sunt menite să dea în cap recitirii textului, n-au niciun farmec și par scrise mai mult pentru socializare agonistică, adică sunt deschizătoare de comentarii

asta-i, trage aer în piept, treci mai departe, aici nu ți-au ieșit trilurile, părerea mea

am înțeles din commenturile tale că pe puștiul tău îl cheamă Cozmin și are 10 ani, la vârsta asta cred că îți poate demola textul dintr-o clipire, mă gândesc că râde cu gura până la urechi de tumbele astea ale tale, cam cum am făcut și eu, că nici eu nu-s mai matură decât el se pare:))

transmite-i te rog că părinții trebuie educați, da, da, părinții îi ai așa cum ți-i educi,mă auzi, Cozmine? spune-i lui taică-tău să nu mai scrie note explicative la finalul poezelelor

asta-i părerea mea de elian

salut

 =  Incercare timida
Atropa Belladona
[08.Dec.08 18:19]
Se-aud pe-afară clopoței,
Zăpada-i ca o plăpumioară,
La sanie, doi băieței
Se-nghesuie, întâia oară.

Năsucuri roșii sub fulare
Și ochișori strălucitori,
Azi au uitat de-abecedare:
Cling! cling! Primiți colindători?

O, cum să nu, dragii bunicii,
O bătrânică le-a zâmbit
Și-n cor s-au legănat piticii,
Sub brad în stele-mpodobit.

Dar, iată, s-a-noptat afară,
Se-aud mămici îngrijorate,
Pe stradă-i doar o sanioară
Și-un Moș, în geamul nostru, bate...

:)

 =  în mare fugă...
Victor Potra
[08.Dec.08 19:15]
Anghel, da, dar...
Dana, desigur, și încă mai mult...
Bella, mie îmi place, de ce n-o postezi? :)

Revin peste 2-3 ore cu niște răspunsuri cumsecade, acum am fugit... :)
V.

 =  despre mosi si tati
noemi kronstadt
[08.Dec.08 19:15]
ce inseamna "ireparabil", mai exact?
tonul folosit imi pare, mai degraba, al cuiva amenintat cu rapirea copilului si indoctrinarea lui intr-o celula al-quaida ori secta transcedentala, cazuri reale si verosimil tragice, de altfel.
cu toata reverenta fata de un feeling paternel responsabil, inclin sa cred ca multa vreme de acum inainte, sansele ca mosii sa primeasca scrisori pioase cu cereri de iconite si apa sfintita in loc de cola sunt sensibil mai mici decat acelea ale unor campanii de festshopping cu obisnuitele istericale cu tavaleli din fata standurilor cu jucarii...
admit ca ingrijorarea ta nu este una trucata, dar cred ca pericolele reale sunt altele, nu cele zece porunci, oricat de stupid didactic s-ar enunta ele in scoala

 =  ...
Paul Bogdan
[08.Dec.08 19:36]
Te-am prevenit că ai să-ți pierzi nivelul din cauza versurilor dar nu m-ai crezut...

Uite ce motiv minunat am ca să exorcizez siteul de tine!


 =  exorcizarea prezumtiva a dlui Potra
Laurențiu Orășanu
[08.Dec.08 20:04]
Ia sa vedem daca>
- exorcizarea devine efectiva (nu ma intreb ce a determinat-o, au fost, mai inainte, motive mult mai puternice pentru asta - aecte chattizarea sau potrizarea, ca e totuna, a site-ului)_
- rebelul Potra va pupa pulpana exorcizanta, as usal (pana acuma au fost doua-trei);
Poezia pentru copii e de fapt una de speriat copii. La nivelul maxim poetic posibil la Victor Potra. Lucru scrsnit printre laude si de cei care au scris mai sus.

Sunt curios sa vad daca te salvez, contrar vointei mele, de chestia cu nivelul.
Nu ma subestima, intelegi prea putin, am puteri magice in acest medium.

Potra, de ce nu ramai tu sa te joci cu baietii de pe forumuuri de baieti? Ti-ar sta bine in cazulca te hotarasti ca acolo e locul tau.

Daca mai zici o data de poza mea, inseamna ca esti ori limitat, ori oltean. Gaseste altceva, for God sake (shake).

Nu incerca sa intelegi ce am zis, nici eu nu incerc sa imi bat capul cu incercariel tale de a-ti vedea buricul sau alte posibile excrescente.

Calimero

 =  domnule orasanu
noemi kronstadt
[08.Dec.08 20:56]
cu riscul de a abuza de un spatiu care, desi public, nu-mi apartine, ma intorc pentru o problema de principiu, deci, esentiala.nimic nu exorcizeaza mai putin un exces decat un alt exces, cu exceptia aerului curat si a produselor bio, dar nu cred ca e cazul aici.mi-e perfect indiferent daca domnia ta si victor potra aveti de gand sa va scoateti ochii in proza, serenade duioase sau versuri alb/negre,dar nu-mi sunt deloc indiferente derapajele ignobile si lipsite de stil, oricine ar semna pentru ele, si sa nu va fie nici domniei voastre indiferent ca ceea ce trimite fetele pe forumurile de fete sunt fix genul asta de incaierari barbatesti, care ma fac sa ma intreb daca nu cumva cultura e doar un moft de loisir si nu un pattern de adn, cum credeam eu, suav si iluministic

v-am spus explicit ce-mi displace, va rog sa luati aminte

 =  abramburelistică
Laurențiu Ion
[08.Dec.08 21:11]
fără să bat vreo câmpie anume, nu că n-aș obișnui sa bat depresiuni de întindere mijlocie, aiureala versurilor în rimă, nu mă determină por nada del mundo să-mi doresc să fiu iar copil.
dar, am râs de mă miram și eu. și cred că e de bine. acum, nu știu cât de mult vor râde copiii, dar na...
vorbește și laurent, că e și el laur.vai!

 =  Decit codas la oras, mai bine in satul tau fruntas
Liviu-Ioan Muresan
[08.Dec.08 21:33]
Nimeni nu bate cimpii pe aici. Dar principiile primeaza. Sper ca vom vedea cum.
Cu prietenie si empatie, LIM.

 =  liviu,
Laurențiu Ion
[08.Dec.08 21:36]
dacă nu-mi înțelegi ironia, te-aș ruga să te abții. comentariile milimetrice nu vor ajuta niciodată autorul unui text.
apropo, eram ironic cu mine însumi.

 =  Laurentiu
Liviu-Ioan Muresan
[08.Dec.08 21:52]
Scuze, nu era un raspuns la ale dv. Era la domnul Orasanu, cel care zicea ceva de nivel. Si m-as simti vinovat ca Victor sa pice un examen absurd din cauza mea. Chiar va respect, vedeti comurile mele.

 =  Doamne, ce carnagiu!
Victor Potra
[09.Dec.08 11:45]
Și eu am pierdut jumătate din „fun”! Nu-i nimic, recuperez acum :)

Paule, Paule, vezi dacă nu folosești succesiunea două puncte paranteză de închidere? E drept că poanta nu mai era atât de bună… :) Oricum e o cruzime să-l faci pe Orășanu să dea de băut la prieteni degeaba… :))

Domnule Orășanu. Dacă ar veni Anghel, de exemplu, și mi-ar spune „șterge-ți toate textele și pleacă de pe site-ul ăsta”, deși nu are nici un drept s-o facă, aș fi tentat să-l invit să-mi spună asta în față, cu argumente, eventual la un cenaclu agonic. Și aș accepta să plec, dacă ar fi și în asentimentul celorlalți. Nu e cazul în ceea ce vă privește, este inutil să vă osteniți… :)

Și ajungem în mod natural la familia Anghelide, încrengătura Pop. Păi cu ce-aș putea eu să te contrazic, Anghel dragă, că într-o formă ușor diferită susțin același lucru ca și cel expus de tine… Doar două observații: NU SUNT ATEU (poate reții de data asta :)), iar comul tău este scris ca și cum eu aș fi susținut teza exact contrară… Foarte bun ca tactică, dar tot nu mă prind ce glande ascunse ale plăcerii îți stimulează punerea mea la muncă comentatoristică… Oricum, nu mă mai joc, mai bine scriu un text coerent în care expun clar o poziție… :) Apropo, erau pe vremuri (95 – 98) cursuri de morală și etică pentru copii, în care învățau fix „să nu dea-n cap… etc.”. Și, într-adevăr, dorința mea este ca acești copii care cresc acum (nu doar fiul meu) să aibă de ales între mai multe seturi de valori posibile. Deci e nevoie de o ofertă diversificată… :) În rest, țin să-ți spun că mi s-au dat ca exemplu comurile tale pentru pătrundere, și ca soluție echilibrată a unei probleme complexe, bla-bla… Bravo, 10 plus! Gata, te-am pupat! (că tot m-a trimis Orășanu pe siteurile de băieți :)))))

Dana Banu, mare dreptate ai avut cu redirijarea efortului… :)
Evident, acest text în sine nu are pretenția de a fi nici sclipitor, nici profund. Interesul a survenit față de dezbaterea din subtext. Nici așa nu-i rău, dacă avem de câștigat ceva. Oricum textul e amuzant și place copiilor, asta am testat-o. Acu nu mai pot să șterg notele, că se face referire la ele, promit că pe viitor nu mai fac, nene Elian… :))

Bella-dona, am vorbit serios când am spus că-mi place „încercarea timidă”. Oricum, un stil foarte delicat de ați expune atât observațiile corective, cât și susținerea, am înțeles mesajul… :)

Noemi, dacă nici tu nu ai priceput că rostul unor abordări precum ale mele este exact să facă improbabilă perspectiva la care se referă, atunci… clar e defect ceva în modul meu de exprimare… Ireparabil se referea la o situație psihologică SAU/ȘI socială IREVERSIBILÃ. De exemplu instalarea lui Hitler la putere a fost un rău ireversibil… cel puțin cu mijloace pașnice… Împiedicarea dezvoltării spirituale complexe a unui copil, la vârsta la care se formează deprinderi cognitive esențiale, este cel mai adesea ireversibilă… Da, știu, o discuție nesfârșită…
Pe de altă parte, îți mulțumesc pentru reamintirea „regulilor de combat” :)) Mie mi-a prins bine ceva detașare, de exemplu, de la distanță domnul Orășanu pare teribil de amuzant, nu mai e deloc enervant… :)

Laurențiu, mă bucur că ai zâmbit și tu la șotia mea. Cică în Iad e plin de încruntați :))

Liviu, nu te mai îngrijora că o să pățesc cine știe ce „din cauza ta” :)) Dacă o să mă trăsnească ceva, e pentru că mi-o caut cu lumânarea…
Îți mai spun o dată: am constatat, din postura de „opozant”, că site-ul ăsta e condus de oameni normali la cap, chiar dacă mulți sunt foarte orgolioși… :))

 =  Victore, nu ești singur!
Laurentiu Ghita
[10.Dec.08 10:32]
Victore,
De multe ori îți caut textele, pentru ca ești singurul care ia cu adevarat o poziție împotriva asaltului religiei asupra societații. Chiar a devenit dintr-o dată acest popor o mânăstire? Zic unii ca la ora de religie îi învață pe copii lucruri bune. Așa o fi. Dar la celelalte, ce, le pune kalașnikovul în mână? Valorile etice sunt musai legate de Doamne-Doamne? Părinții , acasa, ce fac? Se uita la "Surprize-surprize", îl aplaudă pe Becali și nu mai au timp să își învețe copilul ce e rău și ce e bine. Nici pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă vreau sau nu religie la școala. Ba, un Acretiniței numit ministru, a îndrăznit chiar să ceara inlocuirea teoriei științifice a darwinismului (rea-buna, nu știm, dar totuși, bazată pe o cercetare)cu dogma biblica!! Pe când tribunalul inchizitorial?

 =  Mulțumesc de 2 ori, Laurențiu Ghiță... :)
Victor Potra
[10.Dec.08 14:06]
Laurențiu Ghiță, dragule, profit de ocazie pentru a-ți mulțumi și pentru susținerea pe care mi-ai oferit-o la primul meu eseu pe agonia, acum mai bine de un an. În iulie 2008, recitind șirul de comentarii din 2007, am avut curajul să încerc din nou. Dorința de a relua lupta ți se datorează, în bună parte... :)
Îmi voi relua și scrierile din seria totalitarismului creștin, dar următorul eseu va fi unul de poziționare și clarificare de termeni.
Până atunci, oferim "alternative", de la proză la poezii pentru copii :))
Te mai aștept! :)

 =  OK
Laurentiu Ghita
[15.Dec.08 13:52]
Victor,
Îmi pare rău de cât ma bucură aprecierea ta! Suntem voci tot mai singulare în marea de conformiști care ne-nghite și vrea să ne strivească. Mă irită la culme convingerea altora că trebuie să îmi impună să fiu "așa și nu altfel". În ceea ce mă privește, respect dreptul oricui să creadă în ce vrea mușchiulețul său. Dar nu să ma oblige pe mine să fac la fel. Dacă vreau , bine, dacă nu, NU!
O zi bună!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !