Comentariile membrilor:

 =  ce să fie, ce să fie
Anghel Pop
[16.Jan.09 00:53]
"îmi cufundam barba nerasă între coapsele tale, răsfățul labiilor dulci, mai fine decât buzele mele… Știai că încă ai gust de virgină?"

Acest text nu depășește fanteziile sexuale trimise de către tot felul de cititori maniaci revistelor FHM, Hustler, Playboy, Infractoarea, Deep Throat, Your Anus and You, etc. Ești sigur că te mulțumești să atingi nivelul revistei "Povestea Mea"?

"fesele strânse de răcoare"?
Cum arată așa ceva?
:)
Gosh. Când unei femei îi este frig își pune mâinile peste sâni sau se bagă sub plapumă. Dai impresia că ai pus centrala termică pe 17 grade, din zgârcenie. Răcoare? Dacă nu știi să încălzești fesele alea, să le înfierbânți, încât ele, sărăcuțele, suferă de "răcoare", atunci la ce bun să ne mai servești o "corupere de minoră"?

"cu fesele strânse de răcoare și de emoția goliciunii, întrebând „Sunt frumoasă? Ești minunată… Spune-mi că sunt cea mai frumoasă femeie din viața ta! Ești singura femeie din viața mea!...”

Adică ea îți spune ție: "Ești singura femeie din viața mea!...”?
Groaznic. N-aș vrea să-mi spună o lolită: "ești singura femeie din viața mea". Oh, să nu ajung chiar așa.

"șoldul supt îndelung"?
Sugi șolduri? Vai, vai.

"doar eu pot să cânt la tine, de la umbra claviculei până la încheietura genunchiului… "
O, nu, cu așa ceva nu poți da lovitura. Femeia-vioară e o imagine banală azi. Proza erotică a evoluat de la Pitigrilli încoace. Ușor dezamăgit...

 =  sper să te-amăgesc la loc :)
Victor Potra
[16.Jan.09 01:07]
Anghel, ești redactor la toate publicațiile de mai sus de știi atât de bine ce primesc redacțiile? :D

După căldura patului, fierbințeala lui m-aș hazarda chiar, în fața oglinzii e răcoare. Noi, bărbații, nu prea știm, că suntem de obicei ocupați să sforăim...

Arată încordate, Anghel, mulțumesc pentru sugestie, aș putea să schimb... :))

Cât de talentat ești când nu vrei să-nțelegi ceva... :)) Evident, același personaj relatează replici din trecut, ale celor 2 amanți... :P

Nu se știe dacă eu sug șolduri, personajului meu se pare că-i place...

În final uiți cui se adresează monologul. O asemenea banalitate e fix ce trebuie pentru credibilitate... Că nu e jurnal, e proză! :P :))

PostPitigrilli-ul tău,
Victor

 =  .
Leonard Ancuta
[16.Jan.09 02:46]
o fi de oftopic sau nu, dar cand eram copil si citeam Pitigrilli zau daca nu ma impresionam. are dreptate anghel, cel putin aici. dar urmaresc chestia, am citit toate 3, si o sa revin cand pot spune clar ce am mirosit...

 =  precizări
Victor Potra
[16.Jan.09 03:06]
1. Nu e povestire la persoana I, e discursul-monolog al unui personaj :)
2. Nu este un text proiectat cap coadă, ci o "replică"
3. Personajul receptor este subînțeles, atât prin forma de exprimare a discursului, cât și prin referire la alte două texte. Limbajul trebuie să i se adapteze, nu?

Cum ar trebui să vorbească un personaj care (re)cucerește o puștoaică de 17 ani?

Resurse pentru a povesti "altfel" există, vezi îndrăgostitul miop. Dar acolo e povestire la persoana I... :) Aici nu...

:)

 =  titre
Nache Mamier Angela
[16.Jan.09 08:49]
titlul rezuma indirect acest text "sans scrupules"...
lolita ,où es-tu?
agonia prend une tournure trop "hormonale" ...

 =  iar ai dat-o-n bară, Potra
Dana Banu
[16.Jan.09 08:47]
valoare literară foarte scăzută, aproape 0, chestii libidinoase, fără nicio sclipire, aruncate în ochii lumii, iar acum vorbesc aici despre toate cele 3 texte care fac parte din acest jam


am înțeles într-un târziu că e o replică la chestia pe care ecaterina ți-a scris-o, și acela un text slab, dar ce e prea mult e prea mult...pot spune sincer că mi-a părut efectiv rău că mi-am pierdut timpul citindu-le

katy fiind(datorită vârstei și vechimii ei pe site) feblețea mea, prima dată când ne vom revedea vei avea de la mine pentru aducerea aminte a bătăii de joc pe care ai făcut-o aici:
-o strângere de gât sănătoasă, deloc prietenească, puternică și prelungă
-2 palme repezi și scurte peste ceafă
-una bucată piedică bine plasată cât pentru a te ajuta să te înfigi cu nasul în asfalt


așa

și acum cât se poate de serios îți spun iar și iar și iar și iar:

Victor cel Potra, ai talent, ai idei, e păcat că îți pierzi timpul scriind aiureli de genul acesta, ai atâtea proiecte începute din care ar putea ieși ceva și tu scrii replici subțiri la replici subțiri, zburdălnicești inutil și de-a dreptul ennnnnnnnnervanttt

părerea mea


salve

 =  noi2.ro
emilian valeriu pal
[16.Jan.09 09:22]
Comentez foarte rar si doar atunci cind am ceva de spus.
Toata lumea acuza bisericutele de pe site, editorii care recomanda pe ochi frumosi sau comentariile reciproce.
In momentul de fata textul acesta reprezinta valoarea agoniei, valoare care, din pacate este data de membrii ei. Si nu e de mirare ca la recomandate se vad aceleasi nume, cu texte mai mult sau mai putin bune.
Eu ma amuz copios. Este teribil de interesant sa privesti de la distanta fara sa fii implicat.
In 90% din cazuri, Agonia a devenit un site de matrimoniale pentru ca atit pot membrii ei.
As mai pomeni aici citeva cupluri senzationale care si-au spalat recent rufele. In public. Si publicul nu e vinovat cu nimic. Asa se intimpla cind folosesti pseudoliteratura ca pretext pentru agatat.
Iar cind un membru cu nivel 120 face lucrul asta, imi vine sa-mi sterg toate textele si sa ma car naibii in padure. Personal, eu as fi intrat in pamint de rusine daca as fi postat asa ceva. Se pare insa ca multi prefera exchibitionismul, dar se stie ca asta e o boala. Tie Victore si celorlati autori, din care unul tot stelutar, care se combina si permuteaza pe site-ul asta, va promit ca nu mai intru pe porcarii de astea. Cind va apucati de literatura sa ma anuntati si pe mine.
Si cind ma gindesc ca, odata, pe site-ul asta se scria bine in draci...

 =  ps
emilian valeriu pal
[16.Jan.09 09:30]
Iar textul in sine e o jignire adusa genului proza.

 =  în plus
Dana Banu
[16.Jan.09 10:20]
emi are dreptate
mai cred că textul acesta nu ar trebui să figureze la rubrica de Special Proză, e o rușine pentru site
la naiba, totuși, mai sunt oameni care reușesc să treacă peste circurile penibile care se tot întâmplă pe aici în ultima vreme și continuă să posteze, să intri pe agonia și să vezi aruncat în ochii lumii ca "special" un astfel de text e penibil

potra, cu toată prietenia îți spun încă o dată că nu e bine deloc ce faci

 =  minus
dan herciu
[16.Jan.09 10:34]
potra, scoate textul asta..e păcat..zău așa...multă lume te urmărește și chiar te apreciază..
fără supărare
dan h.
p.s. am aflat că ai ajuns stelutzar.felicitări!..dar..

 =  Drumul spre iad e pavat cu presupoziții
Victor Potra
[16.Jan.09 13:07]
Există mai multe ipostaze în care comentatorii anteriori au atacat acest text. În dulcele stil clasic, au amestecat lucruri foarte diferite. Să ne lămurim.
Textul poate fi privit:
- ca intenționalitate, deci și ca moralitate
- ca valoare literară, stil etc.

1. Intenționalitatea.
Mulți comentatori furioși s-au grăbit să creadă că am ieșit la agățat. Și au afirmat acest lucru public. Doamnelor și domnilor, aproape că m-aș simți ofensat dacă n-aș fi amuzat înainte de toate. Schema de nivel motivațional pe care se pare că puteți s-o acceptați ca validă, este foarte restrânsă. Ar fi și culmea acum să mă apăr.
Nu ați înțeles nici până acum că îmi place să mă joc, cu cuvintele, cu conceptele, cu situațiile. Nu și cu viața oamenilor. Dacă voi doriți să fiți în permanență serioși și gri, este fix problema dumneavoastră. Pe de altă parte, agresivitatea la adresa a ceea ce nu încape în schema voastră de comportamente acceptabile, începe să mă calce pe coadă, mă rețin doar pentru că este vorba de un text al meu, și orice virulență ar fi pro-domo.

2. Valoarea textului.
Singurul care a comentat pe text este Anghel. Restul nu au adus argumente, au emis doar judecăți definitive, fără susținere. Îmi pare rău, dar a confunda erotismul cu pornografia, e o problemă gravă. Pe care o aveți voi, ca cititori. Vă recomand câteva lecturi clasice, printre care Decameronul și Gargantua și Pantagruel.

Problema.
Problema constă în faptul că toți comentatorii au plecat de la o presupoziție care mă descalifică moral. Fără să reflecteze, sau să întrebe înainte. Unii chiar aveau posibilitatea. Dezamăgitor aș fi spus, dacă m-aș fi amăgit mai-nainte. Citez: exhibiționism, matrimoniale, agățat, circ etc.

Beneficile.
Faptul că unui prozator cu experiență, precum Em.V.Pal i s-a părut că este vorba de o situație de agățat reală, mi se pare încântător. Înseamnă că scrierea a fost perfect credibilă. Personajul e realist, până la a-l confunda cu autorul. Așa că, în privința valorii acestui text, nu mai am îndoieli. Cel puțin așa cum definesc eu valoarea, în funcție de receptarea la cititor și de potențialul succes, care cuprinde scandalizarea cititorului.

Dragii mei, dacă doriți să fiți diafani non-stop, eu nu doresc să vă schimb opțiunea. Desigur însă că nu pot fi de acord să mă vopsiți și pe mine în roz bombon.

În rest, vă puteți interesa mult mai ușor decât mine despre cele ce v-ați grăbit să presupuneți. Totuși, încercați să dați dovadă de un minimum de reținere. Sunteți agresivi în condițiile unei acuze nefondate, ceea ce este penibil.

S-auzim de bine.
Victor

 =  hai noroc
dan herciu
[16.Jan.09 13:27]
încerc eu primul:)..am cel mai putin de pierdut:

ok potra...cum zici tu:)..eu sunt un cititor, nu sunt un critic..și după părerea mea umilă , acest text e : nu e:)...nu te descalifică nimeni moral...e o părere (prejudecată):)...și nu, acest text nu este credibil.deloc...iar referitor la ceea ce "recomanzi" cititorilor..hmmmmmmmmm..

 =  .
Dana Banu
[16.Jan.09 13:28]
eu rămân la părerea mea, nu, jam-ul e slab, nu rezistă, e prea diluat și prea grețos colorat pentru gustul meu, multe scăpări stilistice, textele debordează de o logoree care pe mine una una nu m-a convins
nu voi aduce aici citate luate cu copy-paste din cele 3 texte pentru că asta ar însemna să le mai citesc o dată și nu vreau să îmi pierd vremea

în rest, dat fiind răspunsul tău, nu pot să spun decât că voi încerca să evit de acum încolo să mai las semne de lectură pe pagina ta iar asta, desigur, nu e nicio pierdere pentru nimeni


multă inspirație și spor la scris în continuare

salut

PS: nu am făcut nicio presupoziție ci doar mi-am spus părerea direct ca întotdeauna, fără furie doar cu sinceritate,deci nu am de gând să mă duc la dracu' pe drumul indicat

 =  Dezgustat, revin...
Victor Potra
[16.Jan.09 13:39]
Am citit mai cu atenție comentariile de mai sus, și recunosc că m-am întristat.

Urăsc să-mi explic textele, dar de data asta pare necesar.
Miza textului este simplă: folosirea poeziei ca pretext-amorsator pentru sex. Este ceea ce face personajul. Este ceea ce fac și foarte mulți poeți reali, sau "admiratori/admiratoare" de poesis. Ca de obicei, m-am inspirat din realitate. Faptul că încerc să demitizez ipocrizia "turnului de fildeș", probabil că pică greu unora. Aceasta a fost doar o încercare. Voi reveni cu un text elaborat, inatacabil ca stil.

Emilian Valeriu Pal, la tine nu cred că este vorba de pudibonderie, ci de ipocrizie. Te rog, reciteșteți comentariul. De asemenea, te rog să nu mai extrapolezi sistemul tău de valori la mine. Nu funcționăm după aceleași reguli.

Acestea fiind spuse, poate vor încăpea și ceva idei rotunde în niște capete pătrate.

Chiar trist, Victor

 =  .
emilian valeriu pal
[16.Jan.09 13:47]
Asta nu e erotism, iar textul, conform capului meu patrat e o jignire adusa prozei. N-am vrut sa revin, dar mi-ai confirmat. Locul tau e pe noi2.ro nu pe un site de literatura. eu macar am forta sa recunosc atunci cind un text de-al meu e prost. Sa tragi cu dintii de un text pe care toti il considera prost de jenant. Cind trei imi spun ca sint beat eu ma duc sa ma culc. Promit ca nu mai revin nici in subsolul acestui text, nici pe pagina ta. Nu ma intereseaza astfel de rahaturi. Ati transformat agonia dupa chipul si asemanarea voastra.

 =  Mulțumesc pentru vizite
Victor Potra
[16.Jan.09 13:57]
Madame Mamier, mulțumesc pentru atenționare, dar precum am spus, e ficțiune.

Dan Herciu, chiar dacă textul poate fi considerat slab, nu e o "blasfemie". Mă bucur că faci această diferență.

Dana Banu, cum dorești.

Emilian Valeriu Pal, somn ușor. Nu ți-a zis nimeni că ai un cap pătrat, dar dacă insiști... Să-mi faci și mie cunoștință cu prietena ta, Proza, să-i cer scuze...

Potra

 =  "decat sa scrii prost, mai bine taci"
Alina Manole
[16.Jan.09 21:18]
Hai sa ne aducem aminte de primele pagini din "Fisa de inregistrare", care a luat nush ce premiu acum vreo 4-5 ani, parca la Polirom. Poate ca autorul asta vrea, sa ne mobilizeze neuronii sclerozati. Doar ca acolo e scris dur, de o femeie, aici e scris romantioso-telenovelistic, de catre un barbat. Vorba cuiva, decat sa scrii prost, mai bine taci.

 =  erotica
Nache Mamier Angela
[16.Jan.09 21:18]
eu sunt directa si stiu ce greu e de suportat o nuanta de critica cât de mica!
stiti bine ca eu nu caut "la petite bête à tout prix"(corectarile mele sunt o dovada elocventa) si când am apreciat un text am facut-o pentru ca era evident interesant,pentru perceptia mea actuala...
o vorba de pe aici spune ca "la vérité est toujours au milieu",elle est à prendre ou à laisser...
erotism? appolinaire,marquis de sade,laclos,les jardins du plaisir chez les orientaux etc,etc...
un asemenea titlu se întoarce împotriva dvs ...
în orice caz legile (aici)sunt foarte serioase si severe în ceea ce priveste minorii...deci o asemenea proza nu are nici o sansa sa apara la un editor (chiar si porno!!!)
va aruncati în gura lupului...dar va doresc sa vedeti mai limpede...
noi deasemenea...personne n'est parfait...

 =  .....
adriana barceanu
[16.Jan.09 15:35]
asta e ca'n bancul ala cu tipul care citea ceva in sedinta si la un moment dat da peste cuvantul scrupule, si socat spune:'ma scuzati tovarasi dar aici scrie -pule'
....

salutare Victor

Adriana

 =  Adriana B. :))))
Victor Potra
[16.Jan.09 16:54]
O punctare necesară :)) Uneori e foarte folositor să știi bancuri, nu? :)
Sper să ajute la dezinflamerea spiritelor...
Mulțumesc, Victor

 =  Răspunsuri pierdute pe drum...
Victor Potra
[16.Jan.09 23:29]
2 comuri au apărut mai târziu, cer scuze pentru întârzierea răspunsului.

Madame Mamier, ceea ce este legal, ceea ce este real și ceea ce se poate scrie și publica sunt trei lucruri total diferite. Conform observației dumneavoastră, cea mai bună proză a mea, "Plămâni", este nepublicabilă. Pentru că atacă o realitate care este în contradicție cu legislația.
En fin... Nu vă suspectez de nici un "partie prix", m-am lecuit de presupoziții... :)) Ideea este că văd, rafinat, foarte bine acest fragment într-o scrie mai largă despre un personaj care folosește poezia ca să cucerească poetese... Chiar și de 17 ani... Erotismul nu este la mine de sine stătător, ci parte din realism...
Cu sincer respect...

Alina Manole, desigur că ai dreptate. Doar că eu nu scriu prost. Nici nu scriu bine din prima, întotdeauna. Dar Agonia este un atelier literar, dacă ați uitat. Așadar?


Victor Potra

 =  parerea mea
Ecaterina Bargan
[17.Jan.09 00:10]
inceputul e bunicel, dar in partea a doua prea mult accent ai pus pe erotism, desi, imaginatia iti apartine, esti liber sa-ti alegi realitatea personajului fictiv. eu cred totusi in potentialul tau de a capta cititorul altfel decit prin delicii erotice. si nu este vorba de limbajul cu care te-ai putea adresa unei pustoaice de 17 ani, este doar o maniera ieftina de a accesa literatura. am mai citit la tine in pagina proza cu asa tente, poate un pic mai complex, si chiar bine dozat in latura patosului. cred totusi ca aici este exces. dar nici atacul comentariilor nu mi se pare justificat. eu una nu ma simt afectata in vreun fel sau jignita de continutul acestui text, fiindca, slava domnului, pot face diferenta intre un personaj pur literar si eul meu real. am vrut doar sa atentionez inca si inca o data ca textul de mai sus, precum si cele marcate in aceeasi "serie", nu au nicio legătură cu personalitatea mea, cum nici cu personalitatea domnului potra, pe care îl cunosc de foarte puțin doar din ceea ce scrie. așadar, nu am contribuit cu nimic la această proză. textul de mai sus ii apartine in exclusivitate autorului. astept cu nerabdare sa citesc in pagina ta proza care sa te puna in valoare. mai trec...

 =  Ecaterina
Victor Potra
[17.Jan.09 00:37]
Mulțumesc pentru precizări și sugestii.
Ne mai citim :) Noapte bună,
Victor

 =  credeam ca...
Anca Roshu
[23.Jan.09 17:58]
pentru chestii de genul asta, s-or inventat stirile de la ora 17, se pare ca m-am inselat! sau, in caz c-or disparut din peisaj, stirile, vreau sa zic, atunci are o scuza autorul acestei telenovele de mahala cu puternice accente (aproape) pedofilice.
in privinta textului, ca bagai de sama ca s-a ajuns la lucruri personale, si nu la texte, encore une fois, nu pot sa zic decat ca am citit lolita, in original, si acolo era literatura, nu doar pedofilie.
acilea, partea cu literatura lipseste, e doar aia (aproape) pedofila prezenta.
banalitati, imagini slabe, locuri comune, si un pseudo-erotism care, sincer, pe mine m-a facut sa-mi para rau de personaj, daca face din astea...:)

 =  Anca Roshu, sper că nu e totul pierdut...
Victor Potra
[29.Jan.09 14:07]
Mulțumesc pentru opinia critică și pentru oferirea de referințe dintre lecturile tale recente.

Sper că nu e totul pierdut și că vei putea găsi în alte părți un erotism autentic, de calitate.
Mulțumesc,
Victor
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !