Comentariile membrilor:

 =  am corectat-o
Luca Daniel
[17.Jan.09 10:55]
multumesc, doamna Camelia Heghedus!

 =  apreciez
heghedus camelia
[17.Jan.09 10:55]
bunavointa. primele 3 strofe ar fi fost de ajuns. restul suna a sporovaiala carcotasa

 =  din ciclu ”numai eu scriu poezie, restul sunt niște bieți epigoni”
Alberto M. Popesco
[17.Jan.09 21:35]
e o temă veche și mai ales versificată nu face altceva decât să îmi sune ca povestea aia în care se țipă ”lupuuuu!”
destul de amical

 =  Nu cerceta aceste legi/ C-ajungi la cearta cu multi blegi
florian abel
[19.Jan.09 11:33]
Forma perfecta, fara licente poetice, excelenta manuire a cuvintului si ideii. Din pacate, spune adevarul, iar asta e de nesuportat intr-o atmosfera continand 99% ipocrizie.
Stii, Daniel de ce-i atat de inversunata ofensiva impotriva rimei si ritmului in zilele noastre? E ca in pictura. Pune 100 de pictori sa realizeze portretul cuiva si ai sa vezi cati izbutesc o Mona Lisa. Cei care nu pot, prefera un amestec "elaborat", despre care "criticii" si "pictorii" cu aceeasi "pricepere", pot afirma cu usurinta: "priviti ce magistral cade verdele acela langa rosul purpuriu. Sugeraza o ambiguitate cuneiforma, preponderent eterica dar fara elucubratii stereotipe in ansamblul oniric acceptat". Vezi ce usor e?

Dumnezeu sa ne aiba-n fraza! F.A.

 =  romanul s-a nascut poet
Luca Daniel
[19.Jan.09 17:54]
se zice ca "romanul s-a nascut poet" si unii chiar au luat-o in serios.
cica Eminescu a fost chemat de regina Maria pentru ca dumneaei avea impresia ca scrie versuri si dorea o parere. Eminescu s-a uitat peste ele si i-a zis fara menajamente ca in forma respectiva poeziile trebuie mult corectate. La care ea "cum iti permiti sa vorbesti asa? sunt regina Romaniei". Si el ii raspunde calm "dar nu esti regina poeziei"

pt d-l alberto popescu (sau popesco) : cred ca m-ati inteles gresit sau ati actionat din reflex. probabil sunteti obisnuit cu criticile si intotdeauna aveti defensiva. am scris ce am scris pt ca nu cred ca aceasta este poezia, ceea ce se aproba acum. poezia trebuie sa fie ceva frumos, util, ceva care sa ramana si sa slujeasca altora. oamenii nu au nevoie de fanteziile literare ale unora si nici de gandurile lor psihotice, cititorii ar trebui sa gaseasca in cele scrie ceva inviorator pentru suflet, ceva dinamic si in stare sa schimbe in bine.

pt d-l florian abel : eu iti multumesc pt aprecieri, dar sa sti ca nu ma cred poet. dupa cum scriu unii, in cel mai fericit caz ar trebui sa se opreasca si sa puna mana si sa mai citeasca versuri. apoi ar mai trebui si sa consulte un psihiatru.


 =  alarma
Alexandru Corneliu ENEA
[20.Apr.09 10:12]
ce bine le ticluiesti"bibicule"! " e usor a scrie versuri/ cand nimic nu ai a spune!" zicea contestatul geniu al poeziei romanesti. deci, nimic nou. semnalul tau de alarma creaza angoase poeticalelor fiinte care se simt ultragiate. dar, as nota ca poezia nu exprima numai bucuria de a trai, ci si alte stari reale.te rog vezi si eseul meu afisat despre poezia moderna.cu prietenie.
nb:"poetul incearca sa insufle cu obida dorinta de a se scrie poezie si nu parascovenii elucubrante.fiinta sa deceleaza valorile intrinseci etc etc etc",asa cum ar comenta niste dudui de pe aici!

 =  întrebări, păreri
iulian poetrycă
[20.Apr.09 14:21]
spuneți că poezia trebuie să fie ceva frumos, util. adică dacă e doar frumos nu se pune? iar dacă e (și) util, util la ce? cui?

mie, spre exemplu, frumusețea textului ăstuia mi se pare cea a unei babe boite (scuzați-mi exprimarea rurală) iar utilitatea lui - cea a unui vehicul cu tracțiune animală.

asta nu înseamnă că eu sunt Canonul sau reprezentantul lui pe pământ. valabil și pentru dumneavoastră, cred.

 =  A luat-o razna, săracu` de el...
Tudor Negoescu
[10.Dec.18 14:27]
Stimate domnule Luca, eu vă înțeleg demersul neopașoptist, poate unul de sorginte eminesciană. Pe vremea cînd exista clasa muncitoare, aveam nevoie de astfel de versuri frumoase, utile, mobilizatoare, pline de elan patriotic. Acum, că s-a desfințat respectiva clasă, aceste versuri au căzut în desuetudine, nu mai au căutare. Și, de ce să nu recunoaștem, s-a mai schimbat și sistemul valorilor...
Eu, de exemplu, mă pregătesc acum să plec la cules de căpșuni, în Spania, cu niște tovarăși de suferință, șomeri și ei. Cum mi-ar sta ca, pe autocar, să mă ridic în picioare și să le recit colegilor de breaslă: Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, Țara mea de glorii, țara mea de dor? Brațele nervoase, arma de tărie, La trecutu-ți mare, mare viitor...
Unul dintre ei mi-ar zice precis: Bă nene, da` nu ne lași cu textele astea răsuflate?
Și poate în șoaptă, vecinului: A luat-o razna, săracu` de el, s-a sonat, eu zic să ne ferim de el...

 =  erată
Tudor Negoescu
[20.Apr.09 16:11]
''desfințat'' = desființat

 =  no comment
Luca Daniel
[28.Apr.09 18:44]
nu comentez nimic ... considerati ca ati avut dreptate

 =  cu esenta si firava
GHERMAN ADRIAN
[28.Apr.09 20:13]
unele rime se cer rescrise.
spre exemplu:"destul cu inundația! " sparge ritmul.

 =  .
Luca Daniel
[28.Apr.09 21:53]
stiu, dar nu conteaza




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !