Comentariile membrilor:

 =  Parca as avea eu perfuziile infipte in vene
Banica Gabriela
[18.Jan.09 13:01]
"Popa ăsta e o lighioană hapsână" - complet de acord.

Bucatica asta de viata pusa pe litere imi trezeste o groaza de sentimente, printre care si acela de nedreptate si disperare... E nevoie si de un dram de sadomasochism ca sa citesti textul de bunavoie. Cred ca mi-ar fi placut un limbaj mai putin vulgar, cuvintele astea agresive sunt ca niste palme usturatoare, dar in final trec peste ele pentru ca intelegerea (sau "simtirea") mesajului e mai importanta.


 =  Realism, duritate și agresivitate de limbaj
Victor Potra
[18.Jan.09 15:33]
Gabriela Bănică, mulțumesc pentru punctări. Sunt două cuvinte (scena de sex) care la un moment dat "pleznesc" cititorul, cum spui. Alegerea a fost intenționată, pe de altă parte nu sunt deloc convins că este și cea corectă.
Acolo este o doză de realitate, aruncată în fața receptorului. Cu tot cu modul de gândire și de exprimare al personajului. Acesta este un aspect.
Pe de altă parte, acolo este punctul critic unde se pierd cititori, pentru că se simt agresați verbal. Eu însumi mă simt agresat acolo, când citesc textul.

Realismul unor situații limită aplicate oamenilor obișnuiți, situații care nu sunt rare, presupune o duritate pe care dezbaterile intelectuale asupra problemei nu o au. De exemplu eutanasia. Putem dezbate la infinit despre calitatea vieții versus inviolabilitatea ei. Dar ce opțiuni are un om simplu? Omul "mediu"?

Agonia fiind un atelier literar, mai aștept păreri despre acel punct critic al limbajului agresiv. În realitate, mulți oameni, care nu sunt răi în sine, așa gândesc și vorbesc. Dar nici nu aș vrea să ratez transmiterea mesajului prin exces de golănisme.

Mulțumesc pentru intervenție.
Victor Potra

 =  Interesant
Boboc Monica-Geanina
[26.Jul.09 00:36]
Nu e limbaj agresiv, mai agresiv e la Stirile de la cinci de pe Pro. Ink un text care imi place, poate datorita finalului pe care de multe ori am vrea sa avem puterea de a-l face! Trebuie sa recunosc, iti lasa o parere de rau pentru toti cei pe care nu-i putem ajuta in situatii critice si trebuie sa-i vedem cum sufera si atat.

 =  foarte tare!
Lesenciuc Teodor
[06.Aug.09 18:17]
Sincere felicitari de data asta!

E mult mai mai bun decat primul pe care l-am citit de la tine. Aici ai nerv, ai realitate, ai cu ce! Pe mine nu m-ai agresat, dimpotriva, mi-au placut si pasajele cu pricina. Ala caror rol de subliniere e logic chiar daca nu foarte necesar, oricum cititorul era deja captivat.

Singura obiectie ca eu cred ca in mod corect ar fi "good-bye", cel putin asa e in dictionarul meu. Ei, poate ca ai facut-o intentionat.

Inca o data, bravo!

Amical,
L.T.


 =  Teodor si Monica
Victor Potra
[06.Aug.09 18:43]
Teodor, multumesc de aprecieri, dar cand vorbeam de stilul "acreditat" mă refeream mai degraba la textele de genul "Plămâni", "La curve", "Războiul lui Hussein" sau "Mântuirea lui Gâză". Fără falsă modestie, te rog să arunci un ochi dacă nu le-ai citit, merită...
Textul de mai sus, chiar dacă e alert are slăbiciuni la capitolul tensiune, suspans și conflict emoțional. Va trebui rescris, pentru că tema îmi pare generoasă.

Monica-Geanina, din păcate nu am primit o avertizare pe email despre comul tău, așa că abia acum îți multumesc pentru semn și aprecieri.

Victor
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !