Comentariile membrilor:

 =  Dane, eu zic să nu-ți faci probleme prea mari...
Florin Rotaru
[27.Apr.09 15:25]
De le-ar trăzni prin gândul lor
Să pună taxă pe umor
Eu, Dane, cred că dumneata
N-ai pentru ce te-ngrijora


 =  Se taxează iar și iar umorul involuntar
Dan Norea
[27.Apr.09 16:43]
De le-ar trăzni prin gândul lor
Să pună taxă pe umor
Eu, Dane, cred că dumneata
N-ai pentru ce te-ngrijora
(Florin Rotaru)


Păi nici nu mă îngrijorez,
Căci taxa vreau s-o eludez
Și am găsit deja un leac.
Vezi cât de bine mă prefac ?



 =  Farisecă
Gârda Petru Ioan
[27.Apr.09 16:47]
-Poți scrie, Dane, orice vrei,
Tu ești printre amicii mei,
Nu te taxez, nu-ți fie teamă!
(Zicea Florin, luându-i vamă).

Și eu am trimis La vișeu de Sus, dar nu mi le bag încă în Atelier. Aș fi vrut însă să știu ce s-a întâmplat pe acolo. Internetul tace. Stimați epigramiști potentați, organizatori de concursuri, confirmați într-un fel oamenilor care s-au ostenit să vă trimită materiale pentru a justifica și efortul vostru, după ce le-ați aflat identitatea, primirea nenorocitului ăluia de plic. Prin mail, de exemplu, că nu costă nimic. Deși, dacă nu mă înșel, aici nu s-a cerut mail-ul.

 =  GPI
Dan Norea
[27.Apr.09 17:21]
Păi despre Vișeul de Sus, tu ești primul care ar trebui să afli. Am vorbit astăzi cu Eugen Albu (e ziua lui) și mi-a spus că la Vișeu, printre alții, au fost invitați 4-5 clujeni de-ai tăi, au umplut o mașină. Din amintiri, au mai fost un ieșean (Larco), doi sibieni (Șchiop și încă cineva)...
Despre premii n-am întrebat, mi-a fost jenă, era totuși un telefon de felicitare.

Dar în principiu ai dreptate, și pe mine mă enervează de doi ani, de când trimit texte la concursuri, procedeul ăsta generalizat: nu îți confirmă nimeni primirea, nu îți anunță nimeni rezultatele, nu afli niciodată epigramele participante și nici pe cele câștigătoare. Dacă poșta nu funcționează bine, nu află nimeni, niciodată.
Este o lipsă totală de transparență, nu neapărat intenționată, dar de care se profită din plin pentru a se aranja niște ploi locale.
Culmea este că o bună parte din epigramiștii în vârstă (ca de altfel și cei din conducerea Uniunii Scriitorilor), nu numai că ignoră avantajele internetului, dar au o întreagă filozofie de denigrare și dispreț la adresa lui.
Trebuie să treacă o generație ca să vezi concursuri de epigramă organizate pe internet (e drept, sunt deja două-trei, ca să întărească regula). Tu, GPI, vei fi, probabil unul dintre primii organizatori. :)




 =  The future's bright
Gârda Petru Ioan
[27.Apr.09 17:58]
OK, voi afla luni.
Pe de alta parte, nu e exclus sa organizez un concurs online. Dar mai intai vreau sa fac un site specializat pe epigrama. Sa mai treca un timp, sa ma ia lumea in seama. Mai vedem.

 =  E doar o întârziere
Laurentiu Ghita
[28.Apr.09 10:36]
Salut,
Norică, nu e vorba de lipsa de trasnparență. Festivalul s-a încheiat de facto aseară. Am convenit cu Cornel să posteze el anunțul, că eu și Diviza am luat premii și n-am vrut să arate a laudă de sine. Nu l-a postat ieri, o face azi.

 =  Laurone
Dan Norea
[28.Apr.09 10:56]
Când vorbesc de lipsă de transparență, nu mă refer la faptul că organizatorii pun sau nu la dispoziție rezultatele, în urma unei solicitări, sau în presa locală.
Mă refer (și sunt convins că GPI tot la asta s-a gândit)la modul de organizare a concursurilor. Un participant obișnuit trimite un plic, după care nu are nicio veste - a ajuns, n-a ajuns. Nu i se indică (încă din anunțul concursului) o metodă sau o locație unde poate afla rezultatele. Cu câteva excepții (Clujul și Timișoara publică textele în antologii, pe care le trimit participanților) nu află niciodată care sunt celelalte epigrame participante.



 =  Eschive
florian abel
[28.Apr.09 11:22]
(Păi nici nu mă îngrijorez,
Căci taxa vreau s-o eludez
Și am găsit deja un leac.
Vezi cât de bine mă prefac?)
Dan Norea

Cum toate-n tara merg acum pe dos,
Eu abordez un zambet pesimist.
Decat nepriceput ca serios,
Mai bine diletant ca umorist.

 =  E o broșură...
Laurentiu Ghita
[28.Apr.09 11:29]
Epigramele sunt publicate în broșura editată de organizatori.
Dar e pe hârtie, cine naiba poate sta să le copieze? Ceva va apărea în revista EPIGRAMA, dar nu tot.
Poate nu e o idee rea ca să fie facut un CD cu același profil sau, oho, un site al festivalului (nu e imposibil, vezi Mizil).
Până una-alta, singura soluție e ca noi să ne postăm singuri pe AGONIA epigramele. Deși unii au cârcotit odată...

 =  Stai puțin
Dan Norea
[28.Apr.09 11:51]
...eu nu critic organizarea concursului de la Vișeu. Critic procedura învechită. Și critic mai ales faptul că nu se gândește nimeni să o înnoiască.

1. Cu excepția premianților (mai general, a invitaților), nu are nimeni garanția că poșta și-a făcut datoria și textele au ajuns la destinație. Acum câțiva ani, naiv și nerăbdător, am dat telefon, în anunț era trecută numai data limită pentru trimitere:
- Nu vă supărați, ce puteți să-mi spuneți despre concurs ? S-a ținut, nu s-a ținut, care sunt rezultatele ?
- S-a ținut acum o luna.
- Și ?
- Dacă n-ați primit telefon, înseamnă că n-ați câștigat nimic.
A fost tot ce-am putut afla.

2. Dacă eram un posesor obișnuit de internet, fără să fiu membru agonia, aș fi plutit în ceață. Poate că cei de la Vișeu vor trimite broșura aceea tuturor participanților. Dar mă îndoiesc. Mai simplu era să pregăteasca un email cu rezultate, pe care să-l trimită celor care și-au declarat o adresă de email în plicul cu moto.


 =  Level
Gârda Petru Ioan
[28.Apr.09 12:10]
Cu mail e cel mai simplu.
Apropo de postare pe Agonia. Celor cu nivel le e usor. Eu le-am postat pe cele de la conursul lui Orasanu, dar editorul mi le-a trimis in Atelier. Ori alea erau cat de cat premiate. Daca le pun pe cele trimise la Viseu, nu vad de ce nu vor avea aceeasi soarta. Dar cred ca le voi pune ca si comentariu la un amic, daca imi ingaduti.

 =  Nici măcar nu este o întârziere
Rodean Stefan-Cornel
[28.Apr.09 13:06]
Măi oameni buni!
Festivalul de la Vișeu s-a încheiat în data de 27 aprilie, iar anunțarea rezultatelor pe internet s-a făcut în dimineața lui 28 aprilie. Așa după cum a spus și Laurențiu Ghiță, m-am angajat să postez eu o informare, care a apărut deja și, sincer să fiu, nu mi se pare că am întârziat (asta apropo de titlul comentariului lui Laurențiu).
Dane, tu mă înțelegi, sunt sigur, dacă-ți spun că nu am timp acum să și comentez epigramele postate de tine.
Cu prietenie,
Cornel

 =  De ce nu pe AGONIA?
Laurentiu Ghita
[28.Apr.09 13:22]
O idee ar fi, daca e și Radu pe recepție, sa se facă pe AGONIA o subsecțiune unde să se poată posta materiale de la concursuri, fară teama de ATELIER.
Cornel, fii sigur ca nu m-am referit la întârziere în sens de reproș.

 =  Ai fost prea autocritic
Rodean Stefan-Cornel
[29.Apr.09 12:58]
Dane,
Hai că mi-am făcut și puțin timp să citesc cu atenție epigramele.
Păreri, pe scurt:
- prima este interesantă ca idee, drăguțică, are prozodia bună, dar nu suficient de percutantă;
- a doua mi se pare cu mai multe piste și înțelesuri ca poantă, deci interesantă, de asemenea, dar, din păcate are o greșeală de ritm la versul al doilea, chiar la început ("taxe" nu merge citit ca iamb);
- a treia are poanta cea mai interesantă, are cea mai bună prozodie, dar cuvântul "doar" din ultimul vers "tulbură" oarecum limbajul foarte clar și concis de până atunci.
Concluzie generală: idei interesante, dar mai puteau fi prelucrate puțin. Totuși, Dane, nu sunt chiar atât de slabe, după cum, foarte (prea) autocritic te exprimai într-un comentariu la alt text.
Cu aceeași aleasă considerație,
Cornel




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !