Comentariile membrilor:

 =  semn..
Petruț Pârvescu
[13.May.09 00:13]
Dane,
felicitari! vad ca ai avut ce vedea si auzi(I)...

cu prietenie,

 =  Multumiri
Gârda Petru Ioan
[13.May.09 06:08]
Lume buna, ce mai! Chiar si in fotografii sa-i vezi pe unii si e ceva. Dan Norea, felicitari si multumiri pentru informatii.
Referitor la epigrame, cele de la Tezaure sunt interesante, dar au fiecare cate o hiba (ghici ghicitoarea mea), in schimb cele de la Cireasa sunt ireprosabile. Felicitari lui Laurentiu Ghita, cel care se alatura de tanar pleiadei de corifei ai genului. Felicitari tuturor!

 =  Calitate și oportunitate
Rodean Stefan-Cornel
[13.May.09 07:12]
Dane, în primul rând cred că tu meriți felicitări pentru calitatea și oportunitatea textului de mai sus (organizatorilor acestui festival le-am transmis deja mulțumirile și felicitările mele).
Apoi, să-l felicităm pe Laurențiu Ghiță pentru această dublă premiere!
Și mai este ceva (apropo de poza cu "agoniștii" și de reprezentarea "Agoniei" la acest festival): și Grigore Marian Dobreanu (câștigător al unui premiu) are, din câte știu eu, cont pe site-ul nostru (Pann Durule, felicitări încă o dată, iar dacă citești acest comentariu, poate te gândești să treci mai des pe la noi...).
Mulțumim Dane!
Cornel

 =  Pentru Nelu Gârda
Rodean Stefan-Cornel
[13.May.09 07:49]
Nelu Gârda,
"Ghicitoarea" ta este simplă, dar rămân la părerea, pe care mi-am mai exprimat-o, că, pe acest site nu este corect să analizăm texte ale autorilor care nu au cont pe "Agonia"; deci, fiind consecvent, mă abțin...
Cornel

 =  Cornel, felicitari!
Gârda Petru Ioan
[13.May.09 07:55]
Pentru ca esti primul care a gicit, primesti mentiune. Premiile sunt rezervate.

 =  felicitari
Atropa Belladona
[13.May.09 09:05]
Dane, multumim!
Citind epigramele premiate, ma bucur ca n-am trimis si eu amaratele mele catrene, bine ca m-am poticnit la timp in cireasa aia de pe tort, altfel, ma faceam de rusine!:)
Ma bucur mult pentru d-nii Petrone si Larco, ieseni de-ai mei si colegi de cenaclu, cat si pentru Laurentiu Ghita, coleg de site! Ii felicit din toata inima!

admirativa
c.

 =  Guten tag und danke schon!
Laurentiu Ghita
[13.May.09 09:06]
Așa e, din păcate, obligațiile de serviciu m-au obligat sa nu pot rămâne pe intreaga durată a evenimentelor de la Buzău. Am reușit totuși să ajung vineri, pentru cateva ore de "dezmăț" epigramatic in Sala mare a primăriei din Buzău și pentru a îmi revedea prietenii și colegii de AGONIE. Am bucuria să mulțumesc din nou, la distanță de câteva zile pentru felicitările adresate tuturor și să revin, la rândul meu, cu ideea emisă anterior, că datorez mult din aceste premii atmosferei și relaților din acest site. Felicitările mele celorlalți colegi de lauri și, la cât mai multe!
Norică, faină cronicuță, are buchet, ce mai!

 =  Cu scuze
Atropa Belladona
[13.May.09 09:09]
Il omisesem pe dl. Deutsch, alt coleg si amic de cenaclu! Sa-mi fie rusine!
Si, deja imi este!

 =  Bravo!
Anda Andrieș
[13.May.09 11:52]
Mi-e destul de greu sa mã decid pe cine sã felicit mai întâi! Voi începe, totuși, prin a-l felicita pe Dan pentru calitatea exemplarã a acestei cronici, atât de bine realizatã încât, pentru o clipã, am fost convinsã cã am fost acolo!
Felicitari maxime agonistului Laurențiu Ghițã și tuturor premianților, mã bucur nespus pentru succesul ieșenilor: dl. George Petrone, dl. Vasile Larco, dl. Eugen Deutsch și al tuturor celorlalți! Felicitãri, felicitãri!
Profit de ocazie pentru a insera douã epigrame ale d-lui George Petrone, epigrame participante la acest festival!

România, țara celor peste 100 de sporuri salariale

Spor de Crãciun, de Paște, de avarii
De zgomot, greațã, colici, stres, efort,
Atâtea sporuri și-au votat Mai-Marii
Cã leafa-i doar "cireașa de pe tort".

Valoarea tezaurului geto-dacic de la Vernești nu a fost niciodatã estimatã valoric.

De vinã-n toatã bulversarea
Sunt geto-dacii, asta-i clar,
Cã nu i-au prezumat valoarea
La cursul pieței leu/dolar.

 =  Adăugări, felicitări, mulțumiri, scuze...
Dan Norea
[13.May.09 12:16]
Între timp îmi vin în minte alte lucruri, dar nu pot adăuga nimic, pentru că un text editat iese din lista de Recomandate.

Aduc mulțumirile mele, pe această cale, nu numai organizatorilor, dar și celor care mi-au pus la dispoziție materialele care au stat la baza textului: George Corbu (premiile UER), Mihai Sălcuțan (premiile festivalului), Ștefan Cazimir și Vasile Larco (epigramele glumețe), Iulian Bostan și Mihai Cuțulencu (fotografiile).

Nelu Gârda, așa cum spuneam în text, toate epigramele din concurs le-am luat din ziarul local "Viața Buzăului". Textele tale nu figurau, deci nu îți pot confirma că au ajuns. Dar și eu am aceeași problemă, nici textele mele nu erau prezente. Culmea, cel mai supărat era Cornel Rodean, al cărui nume figura sub un distih care nu îi aparținea "Și mai e și slab pe deasupra !"

Am primit, în fiecare etapă din program, mormane de cărți și reviste. Cornel, mai hârșit, umbla cu servieta după el. Așa că îmi însemnam cadourile cu inițiale și le puneam în servieta lui, precum un cuc își pune ouăle în cuib străin. Cornel, mulțumesc !

Marian Dobreanu, dacă mă citești, scuze pentru omisiune. Îți adresez acum felicitări pentru premiu ! Știam că ești un promotor al internetului, dar nu aveam habar de prezența ta pe agonia. Aici pot adăuga ce mi-au spus Marian Dobreanu și Nelu Vasile: în concursul de la Târgu Jiu primesc epigramele pe internet (sau le butonează ei de pe hârtie), constituie un singur fișier cu epigramele numerotate și -interesant!- uniformizează fonturile și dimensiunile. Abia pe urmă predau fișierul juriului, pentru notare. Cu alte cuvinte, înlătură orice notaă personală, care ar putea sugera autorul.
 =  Cornel, reiau discuția despre ligamente
Dan Norea
[13.May.09 12:30]
Numără ligamentele din epigrama de premiul I a lui Petrone.

Nu-s de-acord cu cei ce-mproșcă
Vorbe grele de reproș:
Ei cu-n ochi erau pe cloșcă
Și cu-n deget pe cocoș.


Mi-a venit inima acasă. E adevărat că sunt naturale, nu forțate, dar indiscutabil sunt multe. Așa că nu văd de ce ne-am face probleme.


 =  Interes in scadere
Gârda Petru Ioan
[13.May.09 13:32]
în concursul de la Târgu Jiu primesc epigramele pe internet (sau le butonează ei de pe hârtie)...
(Dan Norea)

La Tg. Jiu le-am trimis pe mail si culmea, nici de acolo n-am primit nicio confirmare, desi era atat de simplu. Imi cam piere entuziasmul legat de concursurile astea, nu pentru ca nu castig ci pentru ca nu ma ia nimeni in seama. Dar voi continua sa trimit pentru exercitiu. Apropo, despre Tg. Jiu cand se stie ceva?

 =  Diverse pentru G.P.I. și pentru Dan
Rodean Stefan-Cornel
[13.May.09 15:00]
Nelu Gârda,
Îți răspund eu:
La Târgu Jiu ți-au ajuns epigramele, ești nominalizat printre participanți și, în foaia editată de colegul Dobreanu ai selectate epigramele "Aleea eroilor... neamului" și "Îndemn". De asemenea, ți s-au selectat epigrame din cele trimise la Vișeu în revista editată la Vișeu, dar nu o am la îndemână acum. Tot în aceste zile ai fost publicat ăn revista "Hohote", ș.a.m.d.
Despre toate aceste probleme informează-te la cenaclul din care faci parte, sau... înscrie-te în cenaclul de la Sibiu... (sper să mă ierte maestrul Eugen Albu pentru această glumă!)
Ai dreptate Dane cu ligamentele, de fapt eu am vrut să discutăm despre cele "forțate" un pic, pe care doamna Elis Râpeanu le condamnă chiar în cartea pe care ai primit-o la Buzău de la domnia sa.
Cornel

 =  am citit cu placere
cornel marginean
[13.May.09 22:28]
Frumos scris textul.

Merge Norea la Busau
si cunoaste lume buna
inca pe acolo fiind
se gandeste sa ne spuna

cu stima si prietenie:)

 =  Am citit comentariul cu plăcere
Dan Norea
[14.May.09 07:53]
La Buzău...

Merge-ntins ca să cunoască
Lume bună, Norea Dan
Și apoi să-i povestească
Lui Corneliu Mărginean.
:)

 =  ce-am mai ras )))
cornel marginean
[15.May.09 11:48]
faina epigrama ta,

iti raspund))

ce noroc ca pe-asta lume
nimc nu e ingradit
si ,,cornel,, se poate scrie
si mai surt si mai lungit !!

cu prietenie )

 =  erata
cornel marginean
[15.May.09 11:48]
nimic )

 =  inca una mica,,,)
cornel marginean
[15.May.09 11:58]
apropo de scriere,

numele festivalului:

,,Cat e Buzaul de mare,,
nu se scrie la-ntamplare!
se citeste ca rostit,
doar Buza-ul despartit.

corneliu ))

 =  Cornel...iu
Dan Norea
[15.May.09 13:05]
Văd că te trage ața către epigramă. De ce nu intri în concurs, de-abia a fost prima etapă.
:)

 =  CE REPORTER AR FI IESIT DIN NORICA
dobreanu grigore marian
[15.May.09 21:58]
cronica e la obiect si aproape perfecta.Daca amintea si de recitalul de tangouri sustinut de mine la seara de gala, era totul ok. ...glumesc...chiar mai rapid decat ma asteptam Norea s-aprezentat cu o informare a petrecerii de la Buzau. Sper sa ne mai vedem si la Cluj(urmaroarea convocare) daca baietii fac rost de bani de undeva.
Lu nenea Gadea - pentru cei care au trimis prin email am raspuns prin email. la trimiterile prin posta nu am raspuns.
- la Festivalul de Glume la...Masa Tacerii s-au acordat urmatoarele premii
- Marele Premiu - Gheorghe Balici, Chisinau
- Premiul I - Ioan Toderascu, Vaslui
- Premiul II - Alexandru Hanganu, Braila
- Premiul II - Eigen Deutsch, Iasi

 =  Marian Dobreanu
Dan Norea
[16.May.09 00:26]
Zău că recitalul tău mi-a plăcut. Nu l-am pomenit pentru că nu știu câți de aici ar fi fost interesați de problemă. Însă te asigur că mi-a redeșteptat un vechi regret - faptul că n-am voce. Altfel aș fi venit lângă tine, n-am niciun pic de trac.

Distracție plăcută în cizmă !

P.S. Pe agonia, sunt interzise titlurile comentariilor cu majuscule. Riști un cartonaș galben.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !