Comentariile membrilor:

 =  ce nebunie de text, g!...
ioana matei
[22.May.09 00:35]
ca un avertisment!...oare pentru cine?...oare pentru ce?...oare de ce?...stau și mă-ntreb:)...

 =  "g nu-ș"
Călin Sămărghițan
[22.May.09 00:59]
Mie asta îmi place la George, e un fel de vrăjitor al vorbelor. Iar imaginile lui parcă stau suspendate. E întotdeauna plăcut la lectură. Chiar "nebunie de text".

 =  si ce nebunie de... comentariu, Calin...
ioana matei
[22.May.09 01:18]
un fel de ...text despre...text...

 =  accelerație gravitațională cu fulgi
Adrian Firica
[22.May.09 02:41]
un fel de certificat "existențial".

titlul m-a înduioșat pââânăăă ... la lacrimi.

e super "ge".

cred ca e de calibrul accelerației 9G; și asta numai pentru că e pe o firavă creangă de plop!

 =  bravo
Veronica Valeanu
[22.May.09 08:00]
imi place aici tehnica folosita
tripla lipire, sudare intre 2 poli opusi din perspectiva body-mind-soul
minimalismul merge perfect aici
privirea aia lipita de vitrina e exact ceea ce trece dinspre ireal inspre ireal - whatwouldhavebeen-uri
si parca mai vad si o asumare
titlul, ah, ce titlu!
bravo, George

 =  * * * reco
Călin Sămărghițan
[22.May.09 08:23]
Eu am mai recomandat o poezie George Pașa, dar o mai fac și în acest caz. Pentru senzațiile de sub cuvintele sale și modalitatea inexplicabilă de a așeza stări dincolo de cuvinte. De a sugera prin elipsă și economie. Pentru dulcea ironie a "fluturașilor păcii" și a noului clei "super-da". Pentru felul cum el însuși se retrage din text, lăsând textul să vorbească. Inclusiv pentru autor. "George Pașa" ar trebui să fie marcă înregistrată.

Și nu în ultimul rând pentru stilul elegant al tangoului său cu poezia.

 =  părere
Anghel Pop
[22.May.09 15:58]
e simpatic, dar cam puțin, ca un mic prea mic și degeaba înecat în muștar. george, ai curajul să mai brodezi pe linia asta, să continui poemul pe același ton?

 =  parere
alexandru moga
[22.May.09 16:40]
e un text slab si motivez pentru ce e slab si anume nu este nimic profund in spatele celor 32 de cuvinte

cele 32 de cuvinte nu transmit nicio stare

asemenea "reflectii" ca poezie nu se poate numi il individualizeaza pe autor si atata tot textul nu se sustine e o capcana de genul "uitati ce inteligent si profund sunt eu in 32 de cuvinte"

textul asta imi aduce aminte de o butada care circula in biroul politic pe vremea lui stalin si anume stalin neavand prea multe de spus vorbea rar si atunci cand vorbea ce vorbea el 3,4 vorbe toti politrucii din jurului se uimeau de genialitatea conducatorului in asa putine cuvinte

asa si aici cautam acul in carul cu fan am incercat sa gasesc o coerenta sau macar vreo reflexie de arta si n-am reusit

vad ca deontologia este pliabila in cazul asta (al recomandarii) etica despre care se vorbeste frecvent e moale si modelabila ca plastilina in functie de cheful celui ce recomanda

 =  De remarcat
Liviu-Ioan Muresan
[22.May.09 16:51]
mesajul profund, constrîns în cîteva versuri, nimic din ceea ce uneori numim balast. George a tăiat de la bun începus surplusul, se vede lesne lejeritatea scrierii, ca o simplă răsuflare. Acel super-da, ca un super-glue al sentimentelor, hotîrîrea apropierii și tăria mesajului. În ultimele versuri reținerea poetului, cel ce pare a fi exclus sentimentului suprem, pe care îl înțelege profund. Singura manifestare, tăcerea. Poate fi tăcerea înțeleptului, tăcerea celui ce se ascunde. Multe înțelesuri, motiv de meditație.
Am citit cu mare plăcere, LIM.

 =  erată
Liviu-Ioan Muresan
[22.May.09 16:52]
început, hotărîrea

 =  nimic extraordinar
Alberto M. Popesco
[22.May.09 20:23]
inexplicabilul nu se poate demonstra nicicum. ce legătură are propoziția mea cu poemul acesta? e relevantă în contextul în care autorul încearcă o mistificare în prima strofă apoi revine explicit pe final cu ”te holbezi la vintre, g”. părerea mea e că ironia e puțină și de slabă calitate.
amical

 =  Fluturi, fluturi...
Ioan Jorz
[22.May.09 21:19]
Desigur, textul, deși foarte succint, nu este unul rău. O declarație de dragoste, sensibilă tocmai pentru că este sugerată cu gingășie. Din nefericire, tocmai gingășia - care conferă consistență textului, riscă să dea în diabet, să se transforme într-o dulcegărie, odată cu acei fluturași ai păcii(mondiale). Aș sugera renunțarea la diminutiv și la pace. Personal, nu cred că aș recomanda acest text, din motivele enumerate mai sus.

 =  Ironie și autoironie
George Pașa
[22.May.09 21:34]
Cu riscul de a nu se mai acorda nicio atenție textelor mele, voi spune că, în opinia mea, poezia aceasta nu este nici slabă, nici bună spre a fi recomandată. Dar nu înseamnă că editorul nu poate avea dreptate. Știți cu toții că, din păcate, se acordă uneori o atenție nemeritată unor texte ce nu rup gura târgului. Eu cred că am texte mult mai bune, trecute cu vederea și de editori și de comentatori. Dar nu înseamnă că pot reproșa ceva. De aceea, n-are vreun sens de a mai răspunde fiecăruia în parte. Eu știu ce-am vrut să transmit, iar dacă unii au înțeles, mă bucur, dacă nu, regret.

 =  ...
Ioana Geacăr
[23.May.09 00:43]
E o chestie simpatică,o glumiță, și cred că i-ar fi stat mult mai bine într-un poem mai amplu. Schimbarea bruscă a cadrului și expresia orală sunt de remarcat.

 =  Ioana Geacăr,
George Pașa
[10.Dec.18 14:27]
Ținând cont că și Anghel Pop a spus cam același lucru, înclin să-ți dau dreptate. Poate o altă poezie, cu tonuri, stări, tehnici asemănătoare va fi mai convingătoare. Textul acesta va rămâne așa, ratat sau nu. De fapt, am mai scris în aceeași manieră.
Îți mulțumesc pentru opinie!

 =  pilat?
Cantoriu Alexandru
[25.May.09 15:18]
"g" de la george sau de la grozav...e grozava poezia...asemenea asezari am intalnit la IOn Pilat.

 =  Tuturor, mulțumiri pentru lectură și semn
George Pașa
[25.May.09 21:48]
Îmi păstrez opinia că nu e una dintre poeziile mele foarte bune, pentru că au dreptate doi dintre comentatori, textul ar fi cerut o continuare. Am texte mult mai scurte, de trei-patru versuri, dar mesajul spunea mai mult decât aici.

Ioana, mă bucură entuziasmul tău, deși nu pot rezona la acssta, fiind nemulțumit de text.

Călin, îți mulțumesc pentru apreciere, argumentele tale sunt clare și poate, așa cum spui, textul s-a detașat de mine, nu eu de el, încât și mie îmi vorbește acum asemenea unui receptor străin. Se știe că n-am fost unul dintre cei care s-au înghesuit să-ți comenteze textele și să le aprecieze, de aceea afirmațiile domnului Moga sunt lipsite de sens.

Veronica, e interesant comentariul tău, se vede că ai analizat cu atenție și poezia "sudură automată".

Anghel, ai dreptate, dar nu voi mai continua textul. Ceva apropiat ca stil se află în ultimul meu text postat.

Moga, ți-am mai spus că nu mă interesează părerile tale, chiar de ar fi apreciative. Altădată nici măcar nu-ți voi răspunde.

Jorz,cu tine am discutat mai mult în alt context, "fluturașii păcii" nu e, în acest context, o dulcegărie.

Liviu, ai deslușit bine câteva sensuri, dar prea mult entuziasm.

Alberto, nu prea ai înțeles mesajul, îmi pare foarte rău. Vezi că ai citat incorect versul acela, sau ai spus intenționat "vintre" în loc de "vitrine"?

Alexandru, nu știu dacă se apropie de vreun text de-al lui Pillat, nici măcar prin formă, darămite prin conținut. În poemele de un vers, da, am și apropieri de stilul acestui poet.

Vă mulțumesc pentru opinii.

Cu respect,
George Pașa


 =  Scuze, Adrian Firică
George Pașa
[25.May.09 22:13]
Scuză-mă că am trecut, din erore peste comentariul tău atât de plin de miez. Cred că titlul comentariului tău ar putea fi și el retras pentru inventar, dar numai tu poți hotărî. Glumesc, desigur. Creanga aceea de plop, așa e, de n-ar fi în aer și odată cu ea toți "fluturașii păcii"! Cred că la o asemenea accelerație, și poemul a rămas în aer, dar văd că l-ai simțit cum plutește, probabil vreun fulg ți s-a așezat pe vârful nasului. Cert e că va trebui să scot odată și odată acel titlu de la inventar.
Mulțumesc!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !