Comentariile membrilor:

+ Interesant
carmen mihaela visalon
[30.Aug.06 21:54]
>intereant esul tau. merita citit
>mi-ar fi placut sa ai curajul ca, dupa trecerea in revista a principalelor borne, ale drumului suprarealismului, dinspre contestatie spre redescoprirea tezaurului visului sa ne vorbesti despre viitorul suprarealismului.
>pentru ca nu este greu sa visezi. greu este ca, in stare de trezie, sa iti descifrezi simbolurile care apar in vis, sa te cunosti si sa te vindeci de bolile eului, sa oficiezi nunta anima-animus si sa (re)descoperi piatra filozofala.
> eu cred ca sduprarealismul nu si-a spus inca ultimul cuvant, si mai devreme sau mai tarziu, de la "suprarealismul pentru suprarealism" se va ajunge la "suprarealismul resuscitarii" si rolul aretei este acela de a mixa misteriile, pentru ca sa dispara granitele artificiale produse de diferite culte si religii.
Sunt multe de spus, asa ca ma opresc aici si-ti dau o steluta.

 =  Oare ?
Eugen Galateanu
[31.Aug.06 07:36]
Am avut neplăcutul sentiment că citesc ceva "deja vu". Nu mă hazardez să spun că este vorba de Copy-Paste dar aș fi preferat o interpretare personală a suprarealismului. Restul poate fi citit în cărți.

 =  doamnei visalon
Dragos Adrian Farmazon
[31.Aug.06 02:16]
nici en nu cred ca suprarealismul si-a spus ultimul cuvant. cat despre viitorul suprarealismului... trebuie vazut manifestul pe care l-am postat acum cateva zile

 =  Domnule Dragos Adrian Faramazon
carmen mihaela visalon
[31.Aug.06 07:00]
Dupa ce-ma voi trezi din visul de zi, voi citi manifestul.
Pana atunci, multumesc pt. trimitere. Si poate, zic poate, vei insera la sfarsitul articolului o concluzie despre viitorul suprarealisului.

 =  erata si nu numai
carmen mihaela visalon
[31.Aug.06 07:03]
Farmazon, nu Faramazon.
Te rog sa ma ierti.Sunt sigura ca de numele tau, se va mai auzi. Si zvonurile vor fi legate de suprarealism, literatura si pictura:)
Mult succes,

 =  E ușor să arunci cu piatra, domnule din Anglia
Dragos Adrian Farmazon
[31.Aug.06 11:27]
Istoria artei nu se ocupă cu "păreri personale". Aceea este critica de artă, un domeniu aparte și care nu are nici o legătură cu eseul aflat în discuție. Istoria de artă se ocupă exact cu ceea ce putem citi în cărți, cărți care, domnule Galateanu, după cunoștințele mele, nu se scriu singure. Cărțile, chiar și acestea, care oferă sentimente neplăcute de deja vu, trebuiesc scrise! Eseul incearcă tocmai să faciliteze accesul la informație. Am încercat sa prind în 4 pagini esența celor peste 15 cărți care i-au stat la bază. Cât despre copy-paste... se poate să vă fie cunoscut dumneavoastră! Mie nu, nici eseului meu, care are un aparat critic destul de mare (poate prea mare!) pentru dimensiunile sale.

 =  articol
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
eseu inseamna studiu personal asupra unei teme, in cazul de fata literara, autorul folosind mijloace originale si nu carti scrise de altii. Cred ca trebuia sa incadrezi textul de fata la articol. Cumva, Eugen Galateanu are dreptate.

 =  Evident
carmen mihaela visalon
[31.Aug.06 18:21]
Ionut,
Evident acest articol este perfectibil. Dar hai mai inainte sa-l citim, dupa care sa aflam tot ceea ce nu este scris in el, sa parcurgem Manifestul si sa nu-l acuzam de copy-paste pentru ca nu este genul.
Citeste-i poeziile si te vei convinge ca cine este Dragos Adrian Farmazon si nu uita: geniul inseamna 99% transpiratie.

 =  erata, iertare
carmen mihaela visalon
[31.Aug.06 18:24]
cine, nu ca cine

 =  frumoase...
dan mihuț
[31.Aug.06 21:04]
...fișe de lectură, amice! nu se mai învață la școală ce e acela un eseu?! vai! ce-am mai râs la faza cu cinșpe cărți. oricum, ai curaj, amice. citește-o și p-a șaișpea. eseizează înainte!

 =  parere
zabet mihai
[31.Aug.06 21:16]
am parcurs si eseul si manifestul
eseul ca eseul mai spune cate ceva
o lamurire o chestie

dar manifestul e jalnic
patetic
ingrozitor

daca scria asa breton sau tzara nu mai auzeam de ei niciodata

un manifest trebuie sa scoata lumea pe strada este baza aparatului de propaganda
trebuie sa contina idei revolutionare
sa schimbe niste mentalitati sa socheze burghezia si asa mai departe

manifestul matale e un mare fas
iar eseul este prea cuminte
un eseu despre avangarda trebe sa fie mai cu vana

 =  Cand gresesc, gresesc!
Dragos Adrian Farmazon
[31.Aug.06 21:45]
Imi cer scuze, iata, pentru folosirea necorespunzatoare a cuvantului "eseu". Multumesc pentru explicatie, am sa o notez in jurnalul formarii mele...

 =  niște idei în completare
zabet mihai
[31.Aug.06 21:50]
suprarealism = greșit utilizat astăzi pentru a desemna orice lucru insolit cuvântul suprarealism a fost lansat în 1917 de appolinaire ca subtitlu al piesei sale les mamelles de tiresias

fondatorii suprarealismului voiseră să creeze o acțiune de emancipare
un sistem de gândire
ei respingeau cu oroare ideea de a figura într-o zi în manualele de istorie literară 9 dacă citeau eseul+manifestul tău mureau de-a binelea )

suprarealism = moștenitorul simbolismului
suprarealism = continuatorul exploziei dada
dada e revolta // suprarealismul revoluția

și se poate continua așa cam 20 de pagini
ce plictisitor

 =  la atac, don zabet!
Dragos Adrian Farmazon
[31.Aug.06 22:19]
Domnule zabet, intr-adevar, asa cum incheiati si dvs, comentariul este plictisitor, iar informatiile mai mult decat superficiale. Poate chiar mult prea mult. Iată de ce, recunosc, am sa-mi fac curaj, urmand sfatul ironic al domului dan, sa citesc ink o carte. Poate puneti si dumneavostra mana pe vreuna. Sau, daca ati mai pus, aratați-ne si noua, prin comentarii interesante.
Confuzia intre dadaism si suprarealism pe care o faceti in incercarea de a va arata marea eruditie este mai jalnica decat manifestul meu (care nu mai este numai al meu din momentul in care l-au semnat si altii, chiar cunoscuti ai agoniei) Breton nu s-ar fi gandit cu oroare la ideea de a intra in istoria literaturii. Tzara da. Dadaiștii urau si muzeele, casa lui Breton era un muzeu!

p.s. Si daca nu au citit manifestul meu, tot "de-a binelea" au murit!
Dictionarele, pentru ca, vad bine, pe ele ati pus mana repede, ofera definitii, nu explica subtilitati.
Repet: jalnic, plictisitor si lipsit de orice substanta...

 =  wow!!!wowowowow!!
zabet mihai
[31.Aug.06 22:26]
asa te vreau farmazoane!
incepi sa prinzi ideea!
avangarda inseamna lupta razboi pe fata
breton a facut odata pipi pe masa intr-o braserie
bunuel a tras de tate niste maici dintr-o manastire

tu farmazoane sari la beregata mea si ucide-ma cu pietre cu pumni si capete in gura

asa incet incet o sa inveti ce inseamna pasiunea in poezie nu un monolog searbad
o adunatura de citate

ps. ma bucur ca ai fost promt / dictionarul cu pricina se numeste - dictionar de miscari literare si artistice contemporane - alainsi odette virmaux - si daca te prindeam ca nu ai auzit de el te faceam muci

ps.2 mi-am schimbat parerea farmazoane / credeam ca esti un tocilar ceva dar vad ca ai ceva vana in tine
asa sa faci

sa sari la gatul bosorogilor ca mine!

ps3 / dragos sincer nu ma asteptam / ai toata stima mea

 =  Să povestești un morcov...
Eugen Galateanu
[31.Aug.06 22:55]
Cam asta face și autorul acestui material. Aveam un sentiment neplăcut- exprimat încă de ieri- acum mi-am dat seama și de ce. Indiferent dacă făcătura este un eseu sau un simplu studiu bibliografic- făcătura este o fundătură. De ce ? pentru că trebuie să vezi morcovul, să ronțăi morcovul sau să ți-l înfigi undeva- să povestești un morcov este la fel de plictisitor ca materialul de față. Chiar dacă autorul n-a avut posibilitatea de a-și ilustra materialul putea da câteva fragmente din texte suprarealiste- așa, a povestit morcovul- și nici măcar cum vede el morcovul...

 =  acum ne gratulam?
Dragos Adrian Farmazon
[31.Aug.06 22:49]
si eu va stimez, altfel nu ma oboseam sa raspund (nici nu am facut-o pana nu am intrat pe pagina dumneavoastra sa vad ce si cum)
Cat priveste cartile pe care le citesc... nu, nu sunt tocilar insa acesta este domeniul meu... luni deja am admiterea la Istoria si Teoria Artei... De sarit, sar la gat... dar de multe ori am de pierdut din asta... saptamana trecuta o ziarista din pitesti incerca sa-mi ia un interviu. Dupa o ora in care am reusit sa-mi pastrez calmul in fata stupiditatii intrebarilor si remarcilor, am bubuit, m-am uitat la ea si i-am spus: Ana, draga mea, esti cel mai frumos monument de incultura din orasul asta... concluzia? Ciuciu interviu!

 =  dragos
zabet mihai
[31.Aug.06 22:53]
foarte bine i-ai spus
cand am spus tocilar ma refeream la cei care tocesc mecanic fac copy paste de unde apuca fara sa treaca informatia prin filtrul gandirii

categoric nu esti unul dintre ei si de asta m-am convins din cum ai reactionat

in rest ca citesti o gramada de carti e un lucru extraordinar si nu ar trebui sa "ai modestie"

nu tata

mai bine citesti 1000 de carti decat sa te uiti la OTV
mai bine pierzi un interviu cu o frustrata decat sa calci pe orgoliul tau

 =  de poeme, tot de rău?
Dragos Adrian Farmazon
[31.Aug.06 23:02]
totusi, mai mult decat asupra articolului sau manifestului, m-ar interesa parerea dumneavoastra despre poezia pe care o scriu... Cred ca o eventuala polemica asupra randurilor de acolo ar fi cu mult mai interesanta...

 =  *
zabet mihai
[31.Aug.06 23:04]
o sa le citesc dragos iti promit
si iti promit si polemica pe bune
dar acuma ma duc sa ma culc azi ma scol la cinci si imi iau bocceluta la spinare prin santierele patriei

 =  bla
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Carmen Visalon, sa nu divagam in problematica geniului pustiu aici. Nu de alta dar transpiram cu totii, nu inseamna ca suntem genii. Sau poate voiai sa zici ca un geniu bea cotnari si transpira poezie sau bea apa si transpira sange sau sta pe veceu si scrie poezii pe sulul de hartie igienica sau cate si mai cate. Am citit acest articol din curiozitate, sunt informatii care daca le cauti le gasesti oriunde. Probabil autorul este pasionat de suprarealism si il foloseste ca punct de reper in poezia mea, poate ca trebuia sa argumenteze cum ii influenteaza suprarealismul scrierea si ce parere are despre asa ceva si mai departe. Trebuie observata optica sa vis a vis de acest fenomen. Prea mult tamtam pt nimic.

 =  Sportivului de performanță
Dragos Adrian Farmazon
[01.Sep.06 09:57]
Cu dvs nu am sa intru in mari polemici. De ce? Gasiti raspunsul în comentariul meu "Acum ne gratulăm?"
În primul rând, autorul nu este pasionat de suprarealism, ci de arta toată. În al doilea rând în poezia mea, ca punct de reper mă folosesc pe mine. În al treilea rând, articolul asta, într-adevăr, nu aduce nimic nou, doar pune niște informații, risipite, cap la cap. Articolul asta e un articol și atât! În ultimul rând, nu ati facut altceva decât să reluați ce s-a spus in comentarii anterioare. Deci... comentariul dvs aduce ceva nou? Nu! Doar informatii pe care daca le cauti le gasesti oriunde.

Cat despre problema geniului... Se spune ca poti recunoaste unul pentru ca este înconjurat de imbecili. Eu nu sunt geniul. Imbecii rămân însă înfipți în toate punctele cardinale!

 =  tridimensional vorbind
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
nu trebuie sa te ofuschezi tinere condeiar, era un a cote cu Mihaela Visalion. Sa nu ma crezi acuma un sicofant care vrea sa-ti stigmatizeze opera cu ingeniozitatea sa sportiva, sau un imbecil venit cu pluta in literatura care ii arde sa-ti dea tie lectii despre cum e sa fii un geniu. Nicidecum. Era o parere, iar in prisma relatiei autor cititor sau autor autor, ia-o cum vrei, poti folosi lucrurile care-ti convin.
Spor




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0