Comentariile membrilor:

 =  fara formalizari
nica mădălina
[14.Oct.06 19:54]
pentru musca grasa din birou, a carei trecere vesteste, pentru schizoidul celui care consemneaza moartea celorlalti si care pierde astfel uneori din constientul faptului ca il doare si pentru receptarea din final a mortii ca fiind cea proprie, deci pentru personalizare, las semn ca am trecut.

+ Adio, Steliana Grama!
Nicolae Popa
[14.Oct.06 19:57]
Un text sfîșietor. Am venit și eu astăzi să o petrec pe Steliana Grama pe ultimul drum din Casa Scriitorilor. I-am văzut și pe alții venind cu flori la înmormîntarea acestei tinere poete. Însă, ce teribilă și îngrozitoare întîmplare, înmormîntarea s-a amînat în ultimul moment. Motivul? Astăzi e ziua orașului Chișinău și, ca să vezi, nici un preot nu a dorit să vină să-i citească prohodul! O vom conduce spre nesfîrșire mîine, duminic, orele 11.00.

Știu că ai trecut și tu azi pe aici, după care vei fi scris acest poem. Ar fi jenant să încep a vorbi acum despre calitățile lui literare, inconttestabile după mine, pentru a motiva steluța. Totuși, steluța e și pentru memoria celei care a fost poeta Steliana Grama! Dumnezeu s-o odihnească în pace!

+ semn
emilian valeriu pal
[14.Oct.06 20:48]
Mi-a placut foarte mult titlul, insa subtitlul nu mi se pare la fel de inspirat. Text scurt, taios, expeditiv si intens. Il citesti dintr-o suflare de la un cap la altul. Reusit nu neapart ca simplu necrolog ci prin faptul ca are un fel de incremenire a celor ce lipsesc din el. Bun, in opinia mea.

+ adio, Steliana Grama!
silvia caloianu
[15.Oct.06 00:08]
M-am simtit implicata in atmosfera acestui text, de parca eram si eu pe acolo, in redactia unui ziar sau...

Nu stiam ca Tamara Zub e din Chisinau (desi numele ar fi trebuit sa ma faca mai atenta), dar...cand am citit "adio steliana", am tresarit: "nu cumva...?" si, mi-am zis: "nu se poate! o mai fi existand Steliane si prin alte parti...".
Am citit ce spune, in comentariul sau, Nicolae...Nu am mai vazut-o de mult timp...In memoria mea a ramas micuta, adolescenta, recitandu-si versurile - de regula, patriotice - in cadrul tuturor intrunirilor de candva, a romanilor de dincoace de Prut, in lupta pentru dreptul la limba si alfabet.

Inca duminica trecuta, in emisiunea mea "Casino Muzical", Stela Mitriuc a interpretat o piesa pe versurile sale. De dragoste. Compozitorul Leonid Gorceac a povestit cat de repede - intr-o noapte - Steliana Grama a gasit si cuvintele, bine simtite, care sa ii exprime acea melodie...

Odihneste-te in pace, Steliana Grama!

Bun venit pe acest site, Tamara Zub! Poezia ramanea poezie demna de atentie, zic eu, chiar de nu era si adevarat ce spui aici...

 =  puțin cinism
PÃCALÃ VIOREL SILVIU
[15.Oct.06 10:09]
În final eu am interceptat puțin cinism. Acum nu știu dacă e în doza admisă de forurile naționale sau e de import. Sau să fie irizări din Miorița în necrolgurile tale! Oricum nu știu cum faci că iar îmi placi!

 =  Coerenta
Adrian Suciu
[16.Oct.06 12:48]
Eu nu sint la curent, nu stiu cine a fost Steliana Grama, nu ma intereseaza conjunctura: textul e valabil in sine. Seamana a testament scris cu moartea la umar, aratindu-ti ca mai ai doua minute sa termini de scris. Urgenta mesajului, sacadarea expresiei, sictirul formal, atmosfera febrila, toate astea dau coerenta textului.

 =  51
hose pablo
[16.Oct.06 14:10]
text interesant. desi versul finalizant probabil e in plus,

te asteptam diseara cu drag la club.

pe 31 august.

 =  Steliana
Liviu Nanu
[16.Oct.06 14:27]
vorbeam cu Silvia mai devreme și depănam amintiri de la Chișinău. Am cunoscut-o și eu pe Steliana, ba chiar i-am parodiat cartea (Pubela din Calea lactee) într-un poem. Era tare exuberantă, vorbea mult, oriunde întorceam privirea îi vedeam fața zîmbitoare. Acum am înțeles și eu graba ei de a scrie, de a da totul cît nu e prea tîrziu. Nu mai știu ce scriitor spunea: "scrie, ca și cum ar fi ultima ta zi pe pămînt". Și poezia Tamarei merge pe aceeași idee, dar cred că trebuie să ai organ pentru poezie ca s-o poți înțelege. Și multe, foarte multe lecturi. Eu am înțeles-o pe jumătate, lecturile mele sînt insuficiente.

 =  .
Dana Mușat
[18.Oct.06 12:06]
1.fara subtitlu ar fi mai bine
2.imi place cinismul si ironia din poemul tau

 =  Dureros și curat
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
E mult sentiment aici, dureros și curat. Modernitatea ta aparține acestor timpuri.

 =  Tot prezentul e cheia !
Ioana Geacăr
[30.Oct.06 13:29]
Vezi? Silvia s-a simțit implicată dacă ai trecut acțiunea la prezent și viitor. Textul e dinamic, bine tensionat aici.
Cu drag,

 =  ce bine si ce trist
Anni- Lorei Mainka
[06.Dec.06 18:38]
dumnezeu sa va aiba in paza si pe cei care ati scris....poem, da rinduri adevarate si grele, grase de viata, precum musca aceea ,care ne aduce aminte si de alte insecte care uneori nu ne lasa nici sa murim

 =  In orice zi e ziua ta...
Alex Bacall
[03.Feb.07 10:46]
Traim in lumi desprinse, Tamara. Dar atat timp cat durerea ta se va transforma in necrologuri, esti vie, poti sa spui si sa auzi. Cei care au fost vii iti cer sa ramai tu vie. Deocamdata. Incearca sa predai stafeta cat mai tarziu cu putinta. Nu te stiu bine... raman doar aici.
Ai grija ta.
AB.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !