Comentariile membrilor:

 =  oferta
ioana cheregi crișan
[29.Oct.06 12:28]
făcusem și eu cândva o ofertă...textul tău, care mi-a plăcut mult de altfel, mi-a amintit de ea. las "oferta" aici:

Cum sunteți azi? Mai bine? Vi s-au albăstrit gândurile. Aveți grijă să nu vă tragă curentul. Nu vă gândiți la nimic. E mult mai sigur. De mâine, pot să vă spun, se vor schimba cearceafurile și peisajul. Doriți un munte sau o faleză? Avem înfloriri și deflorări la un preț special. Puteți să observați și moartea într-un ritm de tango. Absolut. Foarte rar și natural. Vă asigurăm transportul spre camera de gazare. E o senzație unică. Dacă priviți mai atent veți observa că nimeni nu plânge. Tragedia constă în acest mic amănunt. Nu poți să plângi când nu iubești. Vai, dar vi s-au cianozat gândurile, domnule. Ar fi trebuit să nu vă gândiți la nimic. Desigur, vă putem ajuta, dar va fi esențial să nu plângeți…dacă înțelegeți ce vreau să spun.

 =  foarte buna oferta
Ioana Barac Grigore
[29.Oct.06 12:44]
sa-mi arati si locul ei. ioana, e bine sa stii ca nu esti singur, chiar daca pare ca o cautam cu lumanarea. tu ar trebui sa stii mai bine ca mine de ce pentru ca le poti cantari, masura, pune in eprubete. daca stii solutii le iau fara prescriptie, hapuri, doar sa se termine. totul e perfect si nimic. multumesc ca ai fost aici.
:(

 =  o introspecție ...
PÃCALÃ VIOREL SILVIU
[29.Oct.06 14:03]
Cred că este o introspecție ...de transă...cu puțină luciditate și neverificată. Cred eu...și nu lipsită de valențe..mai adaug!

 =  nu cred...
adrian jigăranu
[29.Oct.06 14:06]
ca trebuie sa pastrezi idealul unui echilibru in minte. e altceva.
vertij, cadere in gol, cuvinte-particula accelerate spre mme B. , lovind-o...dezechilibrand-o

si nu o spun ca un repros. dimpotriva, ca intotdeauna: excelent!
apropo...conceptul nu e simplu cuvant, conceptualizarea nu e tehnica rational- logica. daca l-am lua la puricat pe hegel am vedea conceptul-viata-fiinta, conceptualizarea-devenire-iesirea din potenta in act a fiintei. conceptul, daca nu e suflet e spirit.

dar aici un impuls, o lupta a vointelor, a doamnei cu agresorul fara nume, fara chip.
sunt convins ca exista ceva, un arbitru, care o ajuta pe mme B sa nu atinga culmile disperarii, dar intrucat nu-l recunosc, mai bine pastrez tacerea :)

 =  viorel, adrian
Ioana Barac Grigore
[29.Oct.06 17:36]
Mme B nu este Mme G, dar este prezenta, mai mult sau mai putin in toate femeile lumii, la un moment dat. a doua are o luciditate de speriat, dar luciditatea nu vindeca, mai ales ca este invatata sa traiasca in... lux. ma bucur ca ma cititi. mai ales acum.

 =  O răbufnire ....din lux, o poezie-manifest !
Ioana Geacăr
[29.Oct.06 22:02]
Am avut impresia că personajul tău e masculin, (nu numai pentru că) am citit mai întâi textul, apoi titlul...Dedublarea e superbă ca o autoflagelare spirituală, dar ce caută aici vaca ? Poezia asta n-are nevoie de vulgaritate. Ajungeau ochii mari și lăcrămoși ca substituție. Sper să ți se mai răcească textul, Ioana, și să arunci lestul care atârnă în nacelă! Ia citește fără
ultimele 4 versuri acum cu mine!

 =  ioana
Ioana Barac Grigore
[29.Oct.06 23:23]
inca este incandescenta. nici nu am putut-o tine prea mult in mine. arsuri de grade mari!
ma desprind in timp si le mai scutur.

 =  Ioana
Atropa Belladona
[30.Oct.06 14:29]
Un text care tradeaza mult spirit analitic si agerime rafinata. Profund, deci bun, deci placut.
Da' B nu vine de la Belladona, nu?! :)

 =  interesant
Odãgescu Bogdan
[30.Oct.06 17:20]
Ori e un dialog precipitat cu sinele, ori e un monolog cu o doamna a lui Picasso... oricum ar fi, se poate aprecia sinceritatea si fluenta care izvoraste din aceasta sinceritate, asta printre multe altele.
Un discurs inchegat si coerent. Interesant, ridica multe intrebari cititorului, unele legate de text, altele legate de sine.

 =  Felicitari!
Mihail Buricea
[31.Oct.06 01:29]
Sa inteleg ca deja v-ati circumscris "boierismului" literar?
Asa reiese din frumoasele versuri:
sunteți o vacă proastă doamnă
mă priviți cu ochii ăia mari și lăcrămoși
mă substituiți mă sfințiți mă-ntristați
vă interzic să vă iubiți în mine
să intrați în rezistență
epoca revoluțiilor s-a sfârșit
soclul puterilor s-a fisurat
cea mai bună dintre lumi
a fost trecută la munca de jos
subversiv
sapă galerii cu lancea în odaia
pe care o țineți prizonieră
în bucata de creier defunct
Felicitari!

 =  Desigur, Revolta
Tamara Zub
[31.Oct.06 15:10]
Textul pare a fi o revoluție împotriva sinelui feminin, care pretinde că e doar sim-ți-re și nu-și dă seama că are o "bucată de creier defunct". Revolta impresionează, lovește ochiul celui care o citește. Iată un sfat genial pentru dame: "cumpărați-vă sonde". Poate că nici n-am înțeles poemul, nu pretind că am ghicit ghicitoarea în care poezia ba se arată, ba dispare. Evident, mai citesc.

 =  sapam in camera din creier
Ioana Barac Grigore
[31.Oct.06 18:27]
bella, te dezamagesc dar Mme B venea de la Bertaux :)
daca ar fi venit de la Belladona s-ar fi schimbat cursul istoriei. ma bucur ca mai treci sa ma citesti.

bogdan, poemul respecta ambele variante propuse de tine. este dialog-monolog inspirational-orientat si senzorial-senzational la nivel de cortex. e mai mult decat sincer - de-a dreptul obscen. :)

mihail, nu as fi vrut sa se afla, dar "boierismul" a luat drept model acest poem. sper sa nu citesti decat tu raspunsul si mai stiu ca stii de gluma. multumesc.

tamara, introspectia in felia aia de creier a ei nici mie nu mi-a lamurit pe deplin ghicitoarea. daca as sti ca functioneaza, as incerca sa extrag bila neagra si cu pipeta. sonda este un lux poetic. adresa mea este pe pg. mi-ar placea sa vorbim.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !