Comentariile membrilor:

 =  :)
Adela Setti
[11.Dec.06 12:31]
Dacă eu sunt un melanj
dintre un nebun și un înțelept
cu uluire și teamă mă întreb
cum sunt văzut de oameni ?!

ca un om asemeni lor, fiindca toți suntem un melanj și ne recunoaștem unii în ceilalți.
totuși ce rol are calculatorul aici? ultima strofă nu pare să-l ia în considerare la rețeta "parte nebun parte înțelept".
Cu prietenie,
Adela

 =  ADELA SETTI
razvan rachieriu
[11.Dec.06 15:20]
Da , ai dreptate; în momentul creării poeziei, m-am gândit că secțiunea cu calculatorul ar trebui integrată în concluzia finală, însă nu am găsit legătura între nebun, înțelept și calculator.
Poate că omul (definit ca un melanj de nebun și înțelept) are o minte ca un calculator virusat (asta ar fi o posibilă legătură).
Adela, îți sunt recunoscător pentru comentariu.Se pare că la tine proporția dintre înțelept și nebun este de 99,9 % și 0,1%.

 =  De ce a trebuit să bagi și calculatorul în acest text?
Constantin Codreanu
[11.Dec.06 16:43]
Răzvan, mă întreb și eu de ce a trebuit să bagi și calculatorul în acest text, nu de alta, dar strică o antiteză aparent perfectă (e discutabil câtă opoziție există între un nebun și un înțelept). Singura explicație care mi-a venit a fost că poate ai vrut să sugerezi cumva chingile unui sistem, unui matrix pe care nu îl putem controla și care ne naște pe unii nebuni, pe alții înțelepți, iar pe alții, majoritatea, zic eu, un melanj cu proporții din amândouă variind de la caz la caz, pentru că așa își are rost comparația calculatorului cu propria ta minte (și prin extensie, cu mintea celorlalți) care șa rândul ei naște din ceilalți nebuni și înțelepți...

Remarc
"ochii îi erau încleiați
de lichidul descompus
în putrefacție".
Copilăroasă comparația "inima-procesor".

Cu drag,
Constantin

 =  dulceață de înțelepciune!
Tamara Zub
[11.Dec.06 17:15]
Foarte captivantă călătorie prin mintea unui nebun și a unui înțelept care locuiește în scriitura autorului. Cât despre calculator, eu cred că e mult mai stufos și imprevizibil în combinațiile de idei decât suntem noi, muritorii de rând. Apoi un calculator e și etern, iar noi mai puțin. Vezi dacă nu te supără și pe tine "cu cugetările", adică adierea asta de cacofonie.
Textul are vigoare și fler.

 =  Parerea mea!
Glodean Elena
[12.Dec.06 10:59]
"Dacă eu sunt un melanj
dintre un nebun și un înțelept
cu uluire și teamă mă întreb
cum sunt văzut de oameni ?!"

Esti privit cu un anume regret, dar si cu o doza de invidie, ca un neinteles, ca un excentric, cu doza ta de nebunie dar si de intelepciune, ca unul care traieste mai mult intre doua lumi paralele, cea a nebunilor si cea a inteleptilor si nu se regaseste in intregime in niciuna dintre ele.In putinul timp in care traiesti in prezent, singurul care nu te judeca in nici un fel, iti este si cel mai bun prieten, calculatorul!Aceasta este realitatea dureroasa a trairii si simtirii unui poet!

 =  CONSTANTIN CODREANU
razvan rachieriu
[12.Dec.06 11:07]
Calculatorul are rolul lui, fiindcă creierul poate fi comparat cu un calculator virusat și această definiție îl leagă atât de mintea unui nebun cât și de cea a unui înțelept.
Apreciez comentariul tău vast și întrebările pertinente pe care mi le-ai pus.Pagina mea personală este oricând deschisă pentru tine.


 =  TAMARA ZUB
razvan rachieriu
[12.Dec.06 11:14]
După părerea mea, calculatorul nu e etern, se uzează prin folosire ca și corpul uman; din când în când i se mai defectează câte o componentă și trebuie reparat (are similitudini cu bolile omului).
Apreciez forța, obiectivitatea, ingeniozitatea și prolificitatea comentariilor pe care le faci în general.
 =  GLODEAN ELENA
razvan rachieriu
[12.Dec.06 11:31]
Adevărat este raționamentul tău.Nu pot decât să subscriu la cele ce ai afirmat.
De când s-a scos rubrica “Ghicitoare” nu ne-am mai întâlnit pe calea cuvintelor.Constat însă cu bucurie că nu m-ai uitat.Pe ușa de cristal a poeziei este scris :”Poți intra oricând”.


Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !