Comentariile membrilor:

 =  riscanta combinatia dintre cei 2 autori, cel putin neispirata
Dan Cârlea
[15.Jan.07 12:15]
Imi si imaginez : Medeea Iancu ( o autoare care imi place, in general ) citind din " Jurnalul meu de lesbiana", si Florin Caragiu ( un teolog erudit ) prezentand cartea unui om recunoscut pentru sfintenia lui, si citind niste poezii cu mesaj explicit crestin.

Sper sa nu mi se vina cu argumente gen : "
pai asa am gandit, tocmai pentru diversitate, pentru complementaritate, etc" e o combinatie care nu se face si gata. Parerea mea si punct.


+ Kafka a murit tânăr, dar memoria mea e de pripas. acum!
Adrian Firica
[15.Jan.07 12:17]
cer permisiunea să recit acest vers: "nevoia de a nota gesturile într-o memorie".
după aia mă duc în fabrica ta de absolut, Medeea.

 =  *
Dan Cârlea
[15.Jan.07 12:24]
am dat in balarii cu " jurnalul meu de lezbiana", dar tot nu mi se pare fericita combinatia.

 =  cam așa
florian stoian -silișteanu
[15.Jan.07 12:25]
ea spune că are țâțe mici că e poetă într-un poem. Să le vedem! Salutăm pe fratele Caragiu mai ales pentru efortul depus întru liniștea celor sfinte. E un spațiu deschis. Pe Cârlea îl văd supărat. Îi trece.Sau poate nu vine.Fiecare cu ce are.Asta e viața. După ce înmormântezi aproapele mergi spre casă întu plângere.Dar pe drum pe lângă tine trece un alai care merge la cununie urmează nunta.Și mireasa chiuie și lumea la fel.Ce să facă nuntașii să meargă pe alt drum să se întoaecă?! Hai bre fi serios. Felicitări viilor trăitori și mișcători.Ne vedem pe 20 că tare vreau să mă uit DREPT în ochii unora.

 =  ...
Andrei Ruse
[15.Jan.07 12:33]
eu cand am auzit ca citeste medeea, ma gandeam la eugenia panico, nu stiu de ce. dar deh, probabil doar eu stateam bine cu inspiratia atunci. ii sustin motivatia lui dan, insa poate va iesi ok, doar sa nu il aud iar pe felix cu asemanarile si deosebirile dintre cei prezenti ca aici chiar nu are, nici macar de sex. :))

doar doi autori buni, care ar fi putut fi pusi in valoare prin o concurenta adecvata, daca imi este perminsa exprimarea.

ma bucur ca reincepeti cenaclul si ca ma faceti din nou sa ma reapuc de baut bergembier. :)

RA.

 =  well
felix nicolau
[15.Jan.07 12:34]
nu e exclus sa gesesc asemanari intre RA si medeea. one never knows

 =  frate silisteanu,
Dan Cârlea
[15.Jan.07 12:35]
un cenaclu organizat nu e o strada pe care se trece fara sa se stie care, ce, si cum, daca e sa facem o comparatie este un salon ( boieresc ) in care nu faci orice combinatii.

Toata lumea are in cap textele Medeei la care am facut referire mai sus, dar daca se vor limita discutiile strict la textele expuse in articol, poate va fi mai putin dernjant amestecul.
Eu vedeam alte combinatii potrivite, sa nu se iste motive de zambete retinute si cu subinteles, ma rog, cred ca tot nu vin, asa ca scuze ca nu am putut sa tac.


 =  drum
florian stoian -silișteanu
[15.Jan.07 12:49]
chiar și un cenaclu bine organizat este o stradă frate Cârlea.Mai ales! Totul e un drum. ABSOLUT totul înseamnă D R U M: Pricepi au ba.D înțelegi să nu taci de nu pricepi să nu taci.A sosi și vremea aia

 =  ...
Monica Manolachi
[15.Jan.07 13:05]
Mă bucur de reluarea cenaclului. Sper să ajung și eu de data asta.

 =  deko
Ramona Ungureanu
[15.Jan.07 14:11]
si mie mi-ar place sa fiu acolo...dar in curand, curand...voi fi...sa va vad macar odata. :)

 =  ...
Andrei Ruse
[15.Jan.07 14:12]
e, felix, asta ar suna bine. :P

lasati drumurile, e vorba de trafic pana la urma.


 =  ...
Mihai Tița
[15.Jan.07 13:23]
ce bergenbier ma? suc!
mi-era dor de cenaclu, o sa fiu acolo. sper sa nu fim inutili, insa, noi baietii/barbatii pt medeea :D

 =  amânare a lansării
florin caragiu
[15.Jan.07 13:34]
Sunt onorat de invitația primită, mă bucur să pot fi alături de Andreea sâmbătă. Sigur că stilurile și abordările sunt sensibil diferite, și mi-ar fi plăcut, ar fi fost de preferat, după părerea mea și se pare și a lui Felix, o combinație Andrei-Andreea, dar dacă e să fie, ne vom adapta la situație. În ceea ce privește lansarea volumului "Memoriile unui Isihast", îmi pare rău dar nu o s-o putem organiza după cum plănuisem săptămâna aceasta, din cauza unor schimbări intervenite în programul invitaților. Îmi cer scuze Elei și tuturor, lansarea se va amâna pentru o dată ulterioară.

 =  schimbări, adaptare și re-program
Ela Victoria Luca
[15.Jan.07 15:16]
Întrucât lansarea se va amâna, vom modifica acest anunț, iar la data la care va avea loc și lansarea, vom reposta datele informațiile referitoare la acest eveniment. Sunt inerente astfel de înâtmplări, Florin, nu e bai, s-a mai întâmplat cu alte 2 anunțuri de carte, în decembrie. Cenaclul va avea loc cu bine, mă bucură că ai considerat de la bun început că este un prilej bun pentru tine pt a prezenta alături de Andreea, împreună, poeziile voastre. Așa cum am scris și mai sus, sunteți autori de factură diferită, dar cu aceleași arii de interes și care se regăsesc cumva în aceleași pasiuni, chiar dacă aparent contrastul este puternic. Vom vedea sâmbătă cum se "integrează" creațiile voastre.

Sper ca până la următoarea întâlnire de cenaclu să poți stabili cu invitații speciali prezentarea de carte.
Toate bune,
Ela

 =  de la mine
medeea iancu
[15.Jan.07 15:43]
multumesc tuturor pt ganduri si Elei. Cine vrea sa vada tzatze? nu-s de vazut,
Sa ne vedem cu bine,

 =  ...
florian stoian -silișteanu
[15.Jan.07 16:12]
îmi pare rău că nu se găsește o soluție pentru debut în 2007....era timp și este

 =  hopa
Cosmin Dragomir
[15.Jan.07 16:47]
o veste bună. eu zic că ajung dacă între timp mă lasă răceala de la rinichi și bronșita cronică. dar cine mai știe...

 =  Dane,
Traian Rotărescu
[15.Jan.07 18:05]
vad ca perferi ca legenda sa ia proportii prin neprezentare... pana acum te-am vazut si eu o singura data le Deko ( stateai langa Gelu Diaconu si-aveai o sapca inconfundabila =D ) si eram convins ca macar cand va citi Florin ne onorezi si tu... ca vorba aia, nu ti s-a pregatit o primire à la JFK. Deko nu-i Dallas-ul, after all, prima litera e doar o coincidenta.

 =  dane
Cosmin Dragomir
[15.Jan.07 18:11]
fac și eu ca traian, că mi+a atras atenția comentariul lui. nu înțeleg de ce ar trebui ca la un cenaclu să se citească în complemetaritate. adiacență subliminală ori what the.... textele pot fi luate separat iar deosebirile sau asemănările sunt un subiect (același) care ține de abordarea discuției, și mai ales de tehnica moderatorului de a isca ceva feed back în sală. cât de simplu

 =  asta legifereaza mai nou DOOM-ul?
Traian Rotărescu
[15.Jan.07 18:27]
m-a surprins forma contragerii des intalnita in sketch-ul sarkozian al Medeei, mai ales pt ca lasa impresia unui substantiv neidentificabil scris asa: "cumcă limbajul nu ar fi individual, cumcă școlile nu au nevoie de predare,
cumcă respectul crește din haine, cumcă afirmarea discriminării.." la prima vedere am crezut ca e o invovatie personala...lasa impresia ca nevinovata reprezentanta a galinaceelor, curca s-ar fi format din alaturarea...***+ca.

 =  parere
Bogdanovici Andreea
[15.Jan.07 21:35]
Ce doamne iartă-mă are legătură DOOM-ul cu Cenaclul? Zău așa... mie mi se pare un comentariu pe lângă. iar Medeea scrie foarte bine, nu inteleg nelinistea dumneavoastra.

Cenaclul este o idee foarte bună, si aplaud initiativa.

 =  Andreea, =D
Traian Rotărescu
[15.Jan.07 21:59]
si mie mi-a lipsit cenaclul, mai ales ca sunt, oarecum implicat...a fost doar preambulul unei observatii pe care o voi face si la fata locului, n-avea grija...( si nu va fi singura)

Ce legatura are? Simplu. in cadrul cenaclului va fi citit si "cumcă vaca nu-i tot broască"

 =  ma bag (shi yo) ca poietu' in... poezie
cornel stefan ghica
[16.Jan.07 00:44]
apai sa-mi sara versurile din cap, sa n-am parte de cartzile mele daca nu vin (shi yo) sambata sa vaz care-i cearta shi care mai sunt tendintzele pe 2007. ( o sa iau cu mine shi-un carnetzel... sau mai bine o agenda, ca-i mai grea shi da o nota hetero - nu vreau sa fiu confundat).
m-atzi facut curios... shi naduf mare ce vine dinspre (marea) poezie spre mine, de-au inceput sa-mi spuna pescarushii poetici ca-i FURTUNA din largul Agon inspre uskat.
iaca ma duk sa traiesc 4 zile cu sticle... shi-a 5-a (zi) o sa (va) viu mai limpede pe cararile ce duk la cenaclu' de la drum.

cu stima, blueboy

 =  Ela
florian stoian -silișteanu
[16.Jan.07 14:36]
daca citesc comentariile ma dau prins si inteleg ca se intampla SAMBATA aceasta.Daca nu le citesc tot sambata aceasta ma dau prins.Dar daca numai pe tine in comentariu te aflu pricep ca sambata aceasta nu se intampla nimic.Pana la urma pe cine citesc ca sa masa pricep?.Cu prietenie de poet florian

 =  traian
medeea iancu
[16.Jan.07 14:37]
Traian,
cumca nu are nici o legatura cu doomul si niic cu ce ai vrea tu sa aiba. cumca este definitia limajului prost inteles. asa ca eu nu scriu dupa doom, sorry,

 =  florian
florin caragiu
[16.Jan.07 16:07]
Floriane, cercetează cu calm intelectual poeziile de mai sus pe care le vom citi sâmbătă, nu înțeleg pentru ce te crispezi, până la urmă ce nu pricepi, că e limpede ca apa de izvor? Sâmbătă va citi Andreea, care vine tocmai de la Paris și îi urez să ajungă cu bine, să fie în formă, și o să mai citească și subsemnatul. O să fie o atmosferă faină cu critici mai mult sau mai puțin furtunoase care să ofere anumite repere sau perspectivări din diverse unghiuri. Acum sperând că totul e clar, vreau să îți spun că ești binevenit, mă bucur să te revăd.

 =  medeea
Cosmin Dragomir
[16.Jan.07 19:08]
să cumva să îmi zici că și tu ai sărit de pragul gramaticii și folosești licențe poetice. te rog nă sări acest prag.

 =  început de 2007
Dana Banu
[16.Jan.07 19:21]
mi-oi aduce și eu oasele bătrâne până la deko doar cât să fumez două pachete de țigări și să mă pup cu toată lumea, mai ales cu medeea pe care abia aștept să o văd așa cum e, cam penisulară pe alocuri:) dar altfel experimentalistă și dragă sufletului meu...am mai înțeles că și Silișteanul Domn primește un premiu în bani(deci iese de o cafea gratis:)), alice drogoreanu, neverendinga mea, ia o carte de la zabet deci nu cred că ofertează nici măcar o apă plată măcar dar...cine știe...de la florin caragiu e clar că primesc un ceai gratis,

aviz celor care ajung înainte: masa stânga colț desigur e ocupată

să ne vedem cu bine și versul sus fraților

salut


 =  erată adăugitoare
Dana Banu
[16.Jan.07 19:31]
colțul de la ieșire, în caz de răzbel sunt prima(pe ușă afară desigur:))

 =  frate Florin Caragiu
florian stoian -silișteanu
[16.Jan.07 21:26]
păcatele mele că multe mai sunt nu m-amcrispat nu pricepeam de se lasă greu cu sosirea au ba.Și că vine poeta de la paris înseamnă lucru frumos că de asta ne suntem îngăduitori.Nu m-am crispat ci întristat de greutatea minților mele că nu precepeam una alta.Amu înțeles.ne vedem

 =  o samă de oameni
Ela Victoria Luca
[17.Jan.07 11:02]
au poposit pe pagina aceasta, ceea ce arată o dinamică, lucru bun în acest început de an.

așteptăm impresiile, comentariile, analizele voastre literare pe textele ambilor autori ce vor prezenta la Deko, fie aici, în pagina de comentarii Literare, fie pe adresa de email [email protected], fie live sâmbătă, în spațiul cenaclului.

Vă așteptăm!

De asemenea, autorii care doresc să citească săptămânile viitoare în cenaclu textele lor, sunt rugați să trimită pe adresa menționată și în articol mai sus, și aici în comentariu, o selecție de maxim 15 texte, din care se vor alege pt cenaclu 10, așa încât lectura lor per autor să nu depășească media de 15 minute.


Mulțumim,

Ela

 =  apă plată
Alice Drogoreanu
[20.Jan.07 01:17]
Dana
lool
eu nu beu apă plată nicicum să ofertez așa ceva

cu părere de rău nu pot veni sâmbăta asta

așa că masa stânga colț desigur
e ocupată de danabanu care
zâmbește și salută poeții (și poezia lor)
cu versul sau cu basca sus

data viitoare vom fi amân2:)))
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !