Comentariile membrilor:

 =  pietre stalare
Ioan-Mircea Popovici
[12.Feb.07 20:34]
Iau cate unii sablonul, il aseaza pe text si bifeaza precum fac politistii cu chestionarele. Apoi spun: structura buna, ritm alert si alte chestii de stereotipii, trase la intamplare din palarii purtate de capete patrate. Iata ca o poezie ramane poezie oricum ai lua bucati din ea... bucatile ei sunt ca un pumn de nestemate, pe care le admiri fie ca le iei una cate una, fie ca le tii prin captuseala rupta a hanei...
............................
Eu locuiesc în pielea mea ca astrul
Neatârnat și mai bogat c-un sfanț
Cu pepeni galbeni mituiesc dezastrul
La bicicleta morții îi pun lanț.
................
Am trecut unii pe laga altii cautandu-ne pe linia orizontului. Izbindu-ne uneori ca de-o oglinda in care nu vedeam nimic din cauza grabei. Iata ca acum, intamplarea face mai mult decat o mie de calcule.
..............................
Am investit tăcere, plâns și ani
Mi-am atârnat mirările la soare
De când cădeau din cer hipopotami
.....................................

 =  jumatati inegale
Ioan-Mircea Popovici
[12.Feb.07 21:56]
o mica lamurire: o pagina a revistei Tomis, 30 de luni consecutive am avut-o in comun cu poetul Dimitrie Stelaru. El jumatatea mare de sus a paginii, eu restul. Pietrele poetului le duceam precum un Atlas, pe Scara lui Escher. apoi le-am rostogolit in zaruri si sfere de jumatati inegale pe tabla de sah cu hazardul...

 =  Multumesc!
Vasile Mihalache
[12.Feb.07 22:27]
Domnule Ioan-Mircea Popovici
Am trecut unii pe langa altii cautandu-ne pe linia orizontului. Izbindu-ne uneori ca de-o oglinda in care nu vedeam nimic dincauza grabei. -Acest scurt comentariu este fragment de poem, este al Dumneavoastra si vi-l restitui cu deosebita placere. Va multumesc pentru generozitatea cu care citati din modesta-mi creatie!

 =  Domnule Ioan- Mircea Popovici
Vasile Mihalache
[12.Feb.07 22:28]
Dupa parerea mea Dimitrie Stelaru, poet care trece aproape neobservat de critica literara de specialitate, exceptie facand Gheorghe Grigurcu, si inrudit ca tragism al trairii cu poetul Emil Botta, ainfluentat in anii 60-70-80 intr-un mod de exceptie evolutia literaturii nationale. Sunt onorat sa primesc asemenea aprecieri din partea Dumneavoastra care ati impartit o pagina intreaga din reputata revista de literatura Tomis cu poetul Dimitrie Stelaru. Am fost publicat sporadic ,mai cu seama la rubricile pentru incepatori de revitele: Cronica, Luceafarul, Romania Literara, Astra.

 =  noduri marinaresti
Ioan-Mircea Popovici
[12.Feb.07 22:42]
ceea ce trebuie sa se intample se intampla. in seara asta am de facut cateva noduri, unul se numeste Vasile Mihalache (prin Alexandria, negustorii strigau dupa marinarii romani, Vasile... si dupa rusi Vasili... am afalt ca Vasile inseamna Imparate... si-n ziua aceea am acceptat oferta unui birjar sa ma duca la vapor cu birja... mi-a cerut 2 dolari pentru cursa si i-am dat de la inceput 10 dolari, cati imi ramasesera de la scurta de piele de camila ... si pentru ca-l platisem bine... si el m-a dus pe un drum foarte ocolit, plin de nisip si de dans...)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !