Comentariile membrilor:

 =  dar sa nu fie!
Daniela Șontică
[27.Feb.07 22:46]
Impartasesc intru totul convingerile dvs din acest articol, domnule Baciut! Acest film este nu numai ridicol, penibil si cu rea intentie, dar este si un non-sens. Daca este facut pentru cei care nu cred in Iisus de ce le mai trebuie - ei oricum nu cred, iar daca este sa ii convinga de vreun adevar "ascuns" pe cei care deja cred in El, nu vor clinti nimic din credinta lor.
Nu se va sminti decat cine este deja smintit.

 =  *
radu petrini
[27.Feb.07 23:06]
problema e simpla
la gradul de ignoranta care exita astazi in lume orice este posibil
eu ma bucur ca exista astfel de filme documentare si asa mai departe
ca se baga bani grei in aceasta propaganda

de ce?

pentru ca ei se tem
se tem groaznic
le este frica

desigur despre cei care cred ca asa se poate distruge credinta

si nu uitati
din ziua 1 dupa inviere principala lor preocupare a fost sa ascunda adevarul
de 2000 de ani se chinuie sa sape la temelia credintei

vor reusi?

desigur ca vor reusi
absolut sigur

 =  Incepe Preselectia
Adrian Dorie
[27.Feb.07 23:35]
Dear Nicolae,

cred ca incepe preselectia spirituala, executata la nivel global. Pana acum, oamenii s-au prezentat individual la concursul vietii, intitulat 'Castigi credinta, Esti mantuit!'. De acum, imi imaginez, omenirea va fi ispitita in totalitatea ei, prin mijloacele moderne de comunicare-n masa. Nu inteleg de ce diavolul a asteptat atat de mult timp! E mult mai usor sa indepartezi de credinta o mie de oameni, decat pe unul singur... efectul turmei a creat Sodoma si Gomora, de exemplu. 'Daca ceilalti fac (cred) cutare lucru, eu de ce sa nu-l fac (cred)?!'

Amical,
Andrei

 =  ce cred
Mihai Robea
[27.Feb.07 23:38]
un articol care trebuia scris. Pentru ca și eu am simțit un fel de greață, vis a vis de siguranța doctă a acestor atoateștiutori.
cu apreciere,

 =  De ce atâta revoltă și nedumerire...?
Romulus Campan
[28.Feb.07 09:44]
Nu știu de sunteți atât de revoltați din cauza acestui, doar, nou capitol din foiletonul de sordid succes "dumnezeu e mort iar noi suntem maimuțe"?

Nu e asta "libertatea de exprimare" atât de invocată și pe la noi, în fața căreia până și Dumnezeu ar trebui să se răzgândească în ceea ce-I privește propria existență, sau măcar să aibă bunul simț de a se bucura că I se scrie numele cu "d"?
Nu la Holywood ar trebui începută sanarea intelectuală și spirituală confrații mei, ci mai aproape, mult mai aproape, mult mai aproape, da, AICI.
N-ar trebui în sfârșit să re-definim (adică reântoarcem la sensurile originare) concepte ca "bun-simț" literar și "libertate de exprimare"?
De unde să nu-i lăsați/lăsăm afară pe teologi, doar pentru au lipsa de tact de a fi și scriitori.

Propun o masă rotundă, forum etc, undeva-cândva, la care să mi se dea onoarea și mie să particip.

Cu respect.

 =  Nimic nou sub soare
Daniel Stuparu
[28.Feb.07 10:33]
E firesc să nu găsești dovezi legate de învierea lui Isus dacă le cauți la nivel material. La acest nivel nici nu pot fi găsite. Învierea lui Christos e ceva de ordin spiritual, care trebuie luat ca atare. Filmul nu dovedește în fond decât un adevăr știut, dar limitat (înainte de a se face asemenea filme, au bătut destulă monedă pe tema asta teologii protestanți, de la Adolf von Harnack încoace, pe urmele disputei paleocreștine dintre monofiziți și nestorieni). E ca și vechea poveste legată de entropie și a doua lege a termodinamicii - în contextul axiomatic dat, ele sunt valabile, dar nu și în general. Legile fizicii ca atare nu sunt aplicabile decât regnului mineral, anorganic, de vreme ce abordarea materialistă care stă la baza acesteia nu ia în calcul decât materia (deși fizica modernă - relativismul lui Einstein, fizica cuantică etc. - începe să descopere tot mai des în spatele materiei... spiritul).

 =  negustori de două parale
Paul Bogdan
[28.Feb.07 11:15]
Băieții aștia, în pofida rezonanței numelor, habar n-au să facă parale.
Eu i-aș vinde Papei proba după care s-a făcut analiza ADN-ului lui Hristos. Ar fi cea mai valoroasă relicvă... inestimabilă din toate punctele de vedere!

 =  niste panarame, niste pacalici,
Dan Cârlea
[28.Feb.07 11:38]
niste fraieri cu pedale,care vor sa mai stoara niste bani si publicitate de pe urma unor necititi si nedusi pe la biserica.
Unii care nu au trecut de litera Cartii,care nu au intrat intr-o manastire cu alt scop decat cel turistic. Imi amintesc de niste nemti cum faceau poze pe la moastele Sfantului Dimitrie Basarabov si sporovaiau pe acolo ca la Muzeul Antipa,de se inmpiedicau suferinzii si rugatorii de ei.

Din punctul meu de vedere,cine se clatina din credinta pentru niste rahaturi de astea care dupa ce ca nu au nicio baza mai sunt prezentate si amatoreste inseamna ca nu are credinta si nu a avut niciodata. Daca luau din pat 4 intelectuali ca lumea de la noi tot faceau o prezentre mai profesionista decat au facut la "marele eveniment planetar" unii care aratau ca niste patachine, cu sepci si impletituri pe cap ca niste prezervative folosite, parca erau adunati de la o petrecere mondena.

Daca sunt prosti pe lumea asta care cumpara maculatura aia gen Dan Brown asta e sa se imbogateasca pe seama prostimii. Pentru cine stie putina istorie a crestinismului e clar ca Biserica nu poate fi clatinata serios de nimic,au fost atatea devieri si s-au transformat in secte si atat,filonul si fondul au ramas neatinse.

Foc de paie.

 =  ...
Ramona Ungureanu
[28.Feb.07 11:52]
1 În ziua întâi a săptămânii, femeile acestea, și altele împreună cu ele, au venit la mormânt dis-de-dimineață, și au adus miresmele pe care le pregătiseră.
2 Au găsit piatra răsturnată de pe mormânt,
3 au intrat înăuntru, și n-au găsit trupul Domnului Isus.
4 Fiindcă nu știau ce să creadă, iată că li s-au arătat doi bărbați, îmbrăcați în haine strălucitoare.
5 Îngrozite, femeile și-au plecat fețele la pământ. Dar ei le-au zis: „Pentru ce căutați între cei morți pe Cel ce este viu?
6 Nu este aici, ci a înviat. Aduceți-vă aminte ce v-a spus pe când era încă în Galilea,
7 când zicea că Fiul omului trebuie să fie dat în mâinile păcătoșilor, să fie răstignit, și a treia zi să învieze.”
8 Și ele și-au adus aminte de cuvintele lui Isus.
(Luca 24)


 =  textul e binevenit
Bogdan Laurențiu Marin
[28.Feb.07 13:21]
dar lucrurile capata importanta pe care l-o acordam.

 =  E mult mai grav a nu-ți pune întrebări și a fi habotnic
Darie Ducan
[28.Feb.07 17:54]
Eu cred,legat de acest subiect,că avem dreptul să ne punem întrebări.Întrebarea și răspunsul împing lumea înainte. Mi se pare mult mai grav a nu-ți pune întrebări și a fi habotnic,a exclude dialogul până la a spune că nu crezi,că nu te interesează. Dacă aceia care au spus că au descoperit mormântul aduc argumente clare,e greu de crezut că le vor aduce,aduc fie și ipoteze,nu cred că e bine să îi acuzăm de ceva,deocamdată au dreptul la prezumția de nevinovăție,să tăbărâm pe ei atunci când spun că au găsit dovezi suficiente și nu le au. E vorba de principiu,dar ne jignește la fundamentul ființei știrea lor,atât de tare încât parcă nici nu mai avem răbdare să ascultăm tot ce au de zis. Am sări pe ei,i-am sfâșia,și,astfel nu ne-am purta creștin(vorbesc despre o percepție relativ generală,nu individuală!)

 =  lasa-i
luana zosmer
[28.Feb.07 16:22]
Vezi de treaba ca pina si crainicul de la televizie care a prezentat ":descoperirea" a ris.In Ebraica Joshua e un nume la fel de comun ca popescu in romana, a gasii fix mormintul lui Iisus si familiei sale e o afirmatie la fel de stupida ca aia de-a fi gasit o maneta sub marea rosie cu care moshe e deschis-o.Multe tampenii spun arheologii si multi cai verzi pe pereti vad ei, apoi nu-i prima data cind aud escoperit descoperiri nedescoperibile.La ce trebe lumea sa ia-n seama la toate tampeniile si sa se enerveze? Lumea spune multe, nu toate trebe auzite.Lasa-i.

 =  parere cat de scurt posibil
Dana Mușat
[28.Feb.07 20:23]
Ceea ce se intampla in acest moment este un fapt cat se poate de normal. De ce spun asta? Pentru ca era normal sa le vina, in sfarsit, o idee din-asta zguduitoare, prin care sa renege toate valorile crestinismului.
Sa-i credem? Bineinteles ca nu. A fi crestin si a crede in Dumnezeu tine de esenta si spiritualitatea fiecarui om, astfel ca nu trebuie sa il generalizam si sa il amestecam cu mocirla asta care tine de "inte;igenta" unor "cercetatori".

Nu avem altceva de facut decat sa radem si sa nu fim zdruncinati in credinta.

P.S. "descoperit un șase sicrie" cred ca aici ai un typo.

 =  Fundamentalismul crestin
Stancu Marius-Iulian
[02.Mar.07 21:13]
Sunt si eu curios cum se poate cataloga un documentar ca fiind lipsit de orice pertinenta stiintifica de vreme ce nici macar nu a fost prezentat pe piata.Reactiile acestea ale asa zisilor crestini nu sunt decat o noua dovada a idolatriei metafizice in care traim: ne-au fost inoculate anumite preconceptii despre cum este Iisus si Dumnezeu iar ei nu pot fi decat asa si in nici o privinta altfel.Eu nu spun ca adevarul il avem de gasit in scrierile unui Dan Brown sau in nu stiu ce Evanghelie abia descoperita(din punctul de vedere al unei intreprideri cu adevarat stiintifice ele nu pot fi catalogate decat ca niste copilarii),spun doar ca reactiile noastre la ele spun ceva despre crestinismul pe care il practicam-un crestinism de fundamentalisti care cred ca istoria in teologie e una lineara iar adevarul e acela pe care ni l-au zugravit unii, fara a mai incerca sa ne formam si noi o parere personala.Un crestinism naiv, necritic, de adepti ai zicalei "crede si nu cerceta".
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !