Comentariile membrilor:

 =  Întotdeauna,
Gelu Bogdan Marin
[30.Mar.07 23:11]
cînd citesc asemenea texte, simt cum mă inundă un mister aparte, ca și cum aș participa la lămurirea lucrurilor.
Am citit și voi mai citi.
Cu bine.

 =  Re
florin caragiu
[31.Mar.07 07:46]
Mulțumesc pentru vizită și semn.

 =  parole pentru net...
Constantin Enianu
[31.Mar.07 11:25]
Internet... Alta forma pentru a deslusi un fond inocent ce monolitizeaza trupul cu sufletul - Iubirea. Alta manifestare a unei certitudini lamentabile: "Complexul lui Anteu" este si va fi etern...
Felicitari pt aceasta intreprindere...inocenta...

 =  Constantin
florin caragiu
[31.Mar.07 12:54]
Mulțumesc pentru trecere și semn, complexul lui Anteu este într-adevăr semnificativ pentru o înțelegere antropologică realistă, pentru caracterul nedestrupat al spiritualității, a cărei forță se degajă din concretul corporalității. Nu știu dacă s-ar putea vorbi despre o unitate monolitică între trup și suflet, aș spune mai curând iconică, distingând între corporalitate ca plan energetic sau reflectare a mișcărilor de suflet și trupul fizic care este o icoană a unirii între suflet, corp și Dumnezeu. Iar inocența la rândul ei trecută prin concretul experienței poate deveni virtute întrupată... Mă bucur de vizită,
Cu prețuire, Florin

 =  calea cu lumina
Ioana Petcu
[31.Mar.07 13:10]
Florin, intotdeauna pe pagina ta cu placere... aflu fapte care nu tin stirct de religie, dar se deschid mult spre domeniul cultural. Acum citeva sapatmini am vazut filmul lui Pasolini Il vangelo secondo Matteo care urmareste viata lui iisus, si e cu atit mai special cu cit e facut alb/negru, iar personajele, decorurile, par foarte firesti. textul apartine exact evangheliilor. e un film deosebit, care ar fi bine cred, pe linga celelalte ecranizari celebre, de vazut in perioada Sfintelor Pasti.

Lumina, Florine, pentru ziua de miine si suflet bun sa te gaseasca.

(ps: poate ar fi bine sa-ti faci o colectie cu toate aceste articole)

 =  am trecut
Bogdanovici Andreea
[31.Mar.07 15:21]
și am citit din nou cu plăcere. Un articol bun. Mi-a plăcut mult a 2-a parte "Dimensiunea mesianică a Culturii. De la aventură golemică la întruparea cuvântului". Și așa cum a spus și Ioana, o colecție ar fi bună.
și
pentru mâine, de Florii,
o zi plină de lumină și pace.

doar un semn.

 =  multe trepte
Ioan-Mircea Popovici
[31.Mar.07 16:04]
Scrisoarea de care zici aici: "Căci suntem, spune Sf. Apostol Pavel, „scrisoare a lui Hristos, slujită de noi, scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu, nu pe table de piatră, ci pe tablele de carne ale inimii ... Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu... Domnul este Duh, și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate” (II Cor., 3, 3, 6, 17)" o ridic din iarba intinsa in Copilarie, in Biserica Floriilor. Din fericire, e o citire de viata duhovniceasca in care-mi las urarile, bucuria si multumirile. Nu cred ca-si poate imagina cineva ca ai accepta risipirea acestor insemnari incarcate de Duh... Sunt multe trepte de invatatura crestina in care Duhul Adevarului se impleteste cu Bucuria Tainei in care simt Rastignirea si Invierea. La multi ani! intr-o cantare...

 =  Ioana, Andreea, Ioan-Mircea
florin caragiu
[31.Mar.07 22:41]
Ioana: Mulțumesc pentru aprecieri, mă bucură să te știu trecând pe aici. Am văzut și eu acum câțiva ani filmul lui Pasolini, e superb realizat.
Andreea: Mulțumesc pentru semn și urare. O zi luminoasă îți doresc și ție. O să fac cât de curând o propunere în sensul unei colecții.
Ioan-Mircea: Îți mulțumesc pentru cuvintele tale mergătoare la inimă.

 =  Florin
Giurcă ADRIANA
[01.Apr.07 02:03]
In pagina ta, Florin, se poate intra numai cu inima deschisa si dupa ce ne-am spalat bine pe maini. Textul tau e apa care curata ochiul, numai asa mai poti iesi cu privirea. Poate mai bogat, poate mai intelept, poate mai bun si multumind pentru.
Ramuri verzi de Florii

 =  Adriana
florin caragiu
[01.Apr.07 14:57]
Mă bucur că ai găsit aici loc de popas. La Mulți Ani și ție!

 =  florin caragiu
Ramona Ungureanu
[01.Apr.07 23:11]
frumoasa prezentare a floriilor. la multi ani cu domnul!

 =  Ramona
florin caragiu
[02.Apr.07 10:08]
mulțumesc, la fel îți doresc și ție.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !