Comentariile membrilor:

 =  Florin,
Ligia Pârvulescu
[23.May.07 00:09]
lăsând la o parte construcții și tehnici...nici nu le-am văzut, atât sunt de mici față de sufletul care răzbate printre cuvinte. Atât spun, mult gândesc. Mulțumesc.

 =  uh
Leonard Ancuta
[23.May.07 00:17]
venisem incorsetat de un gand si pornit sa infierez. nu ma pot dezice de mine. atat mai lipsea poeziei de azi, o carja de luux care in limbaj medical se chiama chiureta. mi se face frica...menghele, brrr.

PS: felicitari

 =  Re:
florin caragiu
[23.May.07 01:26]
Ligia: mulțumesc pentru semn, înseamnă mult pentru mine cuvintele tale
Leonard: mulțumesc frumos pentru vizită și însemnare - fie și cu "fierul roșu" :) nu e ceva morbid. ideea e că acei prunci sunt vii, sufletul nu dispare, deci relația se continuă pe alt plan, se reconvertește - e o relație pe care o conștientizăm mai mult sau mai puțin, dar care își sapă în viața noastră o albie. Îți înțeleg îngrijorarea... Mă gândesc totuși că nu poate decât să facă bine poeziei de astăzi și dintotdeauna atenția de a nu pierde printr-un "exces de estetizare" contactul cu realitatea concretă a omului întreg suflet și trup, fie și în aspectele ei dramatice, în detaliile ei dureroase...

 =  re-nașteri
Adina Ungur
[23.May.07 01:58]
O sofisticată naștere, renaștere, recompunere arhetipală a ființei inocente între carne și concept, respectiv reversul acestei geneze. Deși într-o expresie abstractizată, nu lipsită de fior și trăire, undeva la final, impresionează.
Sugestiv, titlul.

 =  Adina
florin caragiu
[23.May.07 08:22]
mulțumesc pentru comentariu, mă bucur de trecerea ta distinsă pe aici :) ai văzut bine esența re-nașterii unei scene primale în conștiință...

 =  ...
carmen manuela macelaru
[23.May.07 09:24]
mi-a placut poemul, complicat,un poem care se zbate el insusi. am ales:
privirea lui e crapatura prin care trecem,
frica facuta garou,
pielea muscata de strigatul alb,
o pata de sange e lentila prin care cerul se strange intr-un punct...

 =  Carmen Manuela
florin caragiu
[23.May.07 10:01]
mulțumesc pentru trecere și selecția versurilor, mă bucur că ți-a plăcut zbaterea cuvintelor ce rețin unda de șoc a conștiinței în fața crucificării...

 =  frică și cutremur...
Romulus Campan Maramuresanu
[23.May.07 14:24]
Curios am venit pe pagina-ți.
Am citit cu inima plângândă.
Plec cutremurat.

Cu drag...

 =  Viata incorsetata in clisee
razvan rachieriu
[23.May.07 14:25]
Omul mic e un copil ipohondru copleșit de groază, în el se fisurează eul cu neputințe și rătăcește prin viață sprijinit în cârja compasiunii celorlalți față de nimicnicia lui.
Copilul se naște într-un ou existențial, iar prin cunoaștere “rupe cojile subțiri ale gândului” și decojește viața încorsetată în clișee cu candoarea întrebărilor.



 =  Romulus, Răzvan
florin caragiu
[23.May.07 15:20]
Romulus: Mulțumesc, mă bucur că ai trecut pe aici...
Răzvan: Ca de obicei, interesantă și pătrunzătoare interpretarea ta, mulțumesc mult.

 =  Să îndrăznesc și eu?
O poezie cu forță, o adevărată minunăție ceea ce am citit aici... cu adevărat copii sunt genii, ei chiar rup cojile subțiri ale gândului, crează, sunt un mic creator. Da, este monstruos câteodată ideea de a-ți trăi viața, de a educa un copil în societate, de a-l scoate din lumea lui glorioasă.
Am observat copii mici care se joacă, cât de inocenți și de curați pot fi... mulțumesc pentru că mi-ai amintit de Aceia!

 =  Erata
"monstruoasă"!

 =  Cristina
florin caragiu
[23.May.07 21:20]
da, chiar așa e, copiii sunt lumi noi la atingerea carora renaste in noi o licarire de "tinerete fara batranete" :), mulțumesc pentru semn.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !