Comentariile membrilor:

+ de 10
Nic
[01.Nov.02 14:25]
Foarte frumoasa si haioasa. Iti dau 10.

 =  Dan, Bitul initial
Ghiocel
[01.Nov.02 15:13]
Bun venit, Norica. Imi pare bine ca ai folosit cheita de la odaita aceasta plina de primejdii.

Arghezian sau Sorescian, asta vor spune criticii. Noi doi, robii creatiei proprii, cum bine zici...

Felicitari!

 =  ca o parerer
IoanBancila
[01.Nov.02 22:55]
Uite domnule pe cineva nou care scrie cu umor!...Curat umor!...lasand gluma la o parte , mi se pare o poezie frumoasa , chiar originala , si recunosc , nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa scriu asa ceva!!!!

 =  Super!!!
Sorin Olariu
[09.Dec.05 05:41]
Marturisesc ca abia acum am dat de poezia ta. E foarte haioasa si de ce nu, originala.
Ai citit short story-ul acela SF (a lui Ray Bradbury, daca nu ma insel) despre computerul gigant?
Povestea e cam asa: intr-un viitor indepartat, omul stapaneste toate metagalaxiile, universul e la picioarele lui, nu mai exista intrebari pe care sa si le puna nici in fizica, nici in chimie, nici in...etc, etc.
Si totusi, o singura intrebare fara raspuns framanta omenirea de milioane de ani: Exista sau nu Dumnezeu?
Ca sa afle raspunsul, miile de miliarde de oameni de pe milioanele de planete locuite ale miilor de sisteme solare pun mana de la mana si construiesc un computer gigant, de dimensiunile unui sistem solar. Un computer atat de destept incat sa inmagazineze in el toate tainele universului.
Apoi, la o ora fixata, cand mii de miliarde de ochi umani priveau prin intermediul holoviziunilor, reprezentantul omenirii, in cadru festiv, apasa butonul de pornire al calculatorului. Se aprind miliarde si miliarde de lumini, se aud miliarde si miliarde de tonalitati, iar reprezentantul uman intreaba: Exista sau nu Dumnezeu?
La care din computerul urias tasneste o lumina care il ucide pe loc concomitent cu o alta care distruge butonul de oprire: ACUM EXISTA!!! veni si raspunsul masinii.

 =  ACUM EXISTA !
Dan Norea
[09.Dec.05 08:49]
Sorin, multumesc pentru vizita si aprecieri.
Nu citisem povestioara lui Bradbury. Nu stiu cum de mi-a scapat, am fost toata viata mea un mare fan SF. Intr-adevar, merita mentionata, concluzia e clara: omul l-a creat pe Dumnezeu, nu invers. Dar, daca lasam imaginatia sa zburde, de ce n-ar crea Dumnezeul lui Bradbury, luandu-si rolul in serios, o noua rasa inteligenta: oamenii de azi.

 =  *
Hajnal Robert
[19.Sep.07 19:56]
si cand te gandesti ca in doar 7 zile atîtea...daca intradevar exista...si nu numai in imaginatia noastra totusi, a creat lumea in 7 zile si ii contempla imperfectiunea o vesnicie...? se merita oare?

 =  Hajnal Robert
Dan Norea
[29.Dec.07 11:26]
Scuze pentru întârziere, abia acum am văzut comentariul tău.

Nu neagă nimeni imperfecțiunea lumii. Nu am cunoștințe de teologie și nici de filozofie, dar hai să judecăm logic.
Dacă acceptăm teza creației în 7 zile, acceptăm evident și teza atotputerniciei lui Dumnezeu. Și singura concluzie logică este că lumea a fost creată imperfect în mod premeditat.
De ce imperfectă ? Păi din motive de diversitate. Perfecțiunea este numai una, imperfecțiuni sunt posibile o mulțime. Ca și fericirea, care e numai una. În schimb există o gamă foarte largă de necazuri.
Și apoi, nu crezi că o lume perfectă ar fi cumplit de plictisitoare ?
:)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !