Comentariile membrilor:

 =  sare pe floricele
Michel
[21.Mar.03 04:18]
E buna poezia, insa e prea explSi tu ma intrebi icita, are prea mult prozaic...Finalul este tare.
"Si tu ma intrebi
Daca vreau sare pe floricelele de porumb!"

 =  mai mult pt. Michel...
SILVA
[21.Mar.03 12:55]
Nu ma prea dau eu in vant dupa scrierile lui emilio, insa, Michel draga, Beaudelaire si ale sale "fleurs du mal" iti spun ceva? Cam pe-aici incearca emilio sa bata cu poezia asta... prozaicul si explicitul exacerbat ii erau chiar necesare pentru a-si implini intentia...

Mie mi se pare destul de reusita, n-as avea sa-i reprosez decat o oarecare stangacie (destul de difuza, dealtfel) care razbate din ansamblul poeziei...

 =  cateva completari
emilio
[22.Mar.03 02:07]
Multumesc Michel, Silva pentru comentariile voastre! Ma bucur ca ti-a placut finalul, Michel. Cam in el sta toata ideea!
Permite-mi sa aduc cateva completari> Charles Baudelaire (1821-1867), considerat ca principalul punct de plecare a poeziei moderniste, s-a ghidat in operele sale dupa atitudinea denumita in literatura "Spleen", care se caracterizeaza printr-un sentiment de scepticism, plictiseala si dezgust fata de viata, totul intr-o nota de revolta violenta!

Toti modernistii au fost dominati de sentimentul prabusirii valorilor, de catastrofa, de "apocalipsa" la care sunt martori.
Si, da, in afara de ultimele 2 versuri poezia este scrisa in nota modernista! Insa, in nici un caz nu este redactata in maniera lui Baudelaire si a capodoperei sale "Florile raului".

Iata un exemplu, un fragment dintr-un poem intitulat chiar "Spleen" de Baudelaire>
"Si lungi si nesfarsite convoaie mortuare
Incet si fara muzica prin suflet trec mereu;
speranta-ntinsa plange; si, rea, dominatoare,
Invinge Spaima negrului ei steag in craniul meu."
Eu zic ca nici ca forma, nici ca exprimare nu prea exista asemanari intre cele 2 texte!

Insa toata aceasta nota de "damnare", de condamnare, este rasturnata cu ultimele 2 versuri! Si la fel ca la optzecistii sau postmodernisti apare nota ironica, absurdul, elemenul experimental, instrumente pe care modernistii nu le agreau in textele lor!
Nu m-am folosit de mijloacele "clasice" ale postmodernismului pentru a rasturna imaginea de poezie modernista. Am vrut sa operez doar la nivelul sugestiei, cititorul sa-si dea seama de ironia textului, de absurdul cu care opereaza, din modul in care se construieste discusul, din felul cum este construita scena si din personajele care o joaca!
Poezia asta e un experiment personal! E drept ca mai trebuie retusata putin!
Insa sper ca prin comentariul meu sa fi adus argumente in favoarea ei! :)

 =  asteapta
omer
[22.Mar.03 02:58]
Experimentul asta dureaza de cam multa vreme si ai inceput sa ma plictisesti.
De cate ori si in cate forme o sa mai spui: Asteapta, tu, ca vine?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0