Comentariile membrilor:

 =  parere
ion amariutei
[10.Jun.03 22:48]
parerea mea, cand folosesti sintagme care forteaza semantica obisnuita, logica interna si coerenta textului ar trebui sa creasca. *perie pasteurizata*, *postsferele*, *frematand versat a dalila*, *bocancul meu incantatoriu*, folosite fara plasa de siguranta a unor referinte interne, aluneca spre incongruenta.

aceeasi observatie la grafica ultimei strofe, schimbarea culorii in contextul de fata invita intrebarea *de ce?*

incepand cu strofa [...] lucrurile se mai limpezesc, desi *porii peretilor aduceau temporar-parano a urechi-microfoane* oarecum poticneste ideea prin explicatia excesiva din *temporar-parano*. *porii peretilor lungeau urechi-deschideau microfoane* poate ar fi fost mai eficient.

good news is, sunt destule pasaje delectabile ca sa iasa de-o mantuire finala :)
*linistitoare oglinda/(sisterhood)*, *fiecare/excrescenta de drum*, *apoi (inauntru se rezema prietenos de afara)*, toata strofa [...]

 =  >asdf
ama ada anghel
[10.Jun.03 22:58]
ah multam de trecere asdf, lucurile sunt zburatacite si realipite la mine in subconstient, acum cand ma explic-uit-inapoi spun ca postsferele au ajuns decupate fotografic in cercuri, ca a tunde capete de drum 'versat a dalila' mi se pare un gest cam teatral pe care il asum/sanctionez, ca bocancul e un fel de unealta de strivire/aplatizare, ca aglomeratia de duble adjective/adverbe e un fel de marca de luxurianta a textului aci de fata si ca
MAI ALES CA:))
acea culoare vaga-celesta era un fel de marca grafica (sunt inca la inceput si m-am poticnit mult la alegere) a simetriei 'limpide si linde', am vrut eu adica un pasaj 'vizibil si ilizibil' care sa albeasca sub niste clickuri interesate.

inca o data, multumesc mult de comentariu, textele experimentale sunt intotdeauna insotite de dubii la/despre receptie
& all that & all that.
ama

 =  Tampit pe langa text
Mihai Leoveanu
[10.Jun.03 23:15]
Dicteu automat. Care-i spilul?

 =  >mihai
ama ada anghel
[10.Jun.03 23:40]
mihai, as spune un comentariu aproape agresiv, pentru cineva care aluneca in criptic de suficiente ori. asta si acesta e felul meu de a scrie, nu m-am gudurat pana acum pentru apreciere si consider postatul aici un hobby purificator personal:)
ca sa mai intampla tempeste indigeste deh o problema cu lungimi de unda, parametri de filtraj si toate astea...la o adica live and let live, nu?;)

 =  atragere de atentie
Dan Mitrut
[11.Jun.03 02:35]
ama, stii cum suna comentariile tale? ca si cum ne-ai spune: na, na, na, sac,sac sac, inca nu aveti puterea sa ma pricepeti.

purificare, hobby, orice ar fi, daca te-ai hotarat sa ne impartasesti inima ta, fa-o pe terenul comun al poeziei. asa putem comunica. altfel se duce totul de rapa.

experimentele literare raman doar experimente atat timp cat nu sunt sustinute de profunzime.

comentariul lui asdf e pertinet, iar Mihai, poate mai dur, iti atrage atentia, ca, fara a fi obligata sa respecti canoane care te-ar incorseta, trebuie sa ai o albie cat de cat coerenta in discurs.

eu am mai spus: poezia ta alunecat in ermetism, pana si la nivel de punctuatie.

nimeni nu iti vrea raul, sa stii.

cu respect si consideratie, Magul

 =  amaradaminda
Mihai Leoveanu
[11.Jun.03 02:44]
Nu e vorba de nici un comentariu agresiv, AMARADAMINDA! Este impresia mea, care sunt ceva mai conservator intr-ale poeziei. Nu sunt absurd si inchistat in formule clasice - din ce postez se vede, dar la acest text n-am prins trenul si am intrebat, ca tot necunoscatorul, care-i spilul. Motiv de suparare nu-i. Da-mi disectia textului cu lingurita si ma inclin! Pana una alta - raman la prima concluzie: exercitiu de dicteu automat ornat cu oarece zbucniri care incumba personalitatea celui care tine penita - nimic spectaculos. Sub nivelul textelor postate pana acum.

 =  >mihai, dan si mirosul de sange:)
ama ada anghel
[11.Jun.03 03:37]
MIHAI (vad ca numele s-au majuSculat:) ), oricum placerea si incantarea e sa fi detectat un temoignage despre lectura (de catre tine; a textelor mele anterioare).

sunt autocritica, adicatele nu las la robinet tot ce vine pe conducta (scuzati paralela esential-prozaica). nu, nu il consider un text prost, despre idiomul inconjurator (agreat/agreabil) iata si voila si o mica secventa bi(bli)ografica:

http://www.poezie.ro/text.php/t_id/44476/
http://www.poezie.ro/text.php/t_id/44574/
http://www.poezie.ro/text.php/t_id/45342/

cum ziceam nu am nici un fel de intentii programatice de a indesi ceata de cititori-acoliti, ma surprinde numai vehementa si persistenta atacurilor aici unde ochiul autocenzurii (mele) nu se face de voie si bunavoie foarfece.

cu respect si reverenta de rigoare
(si cu posibilele cereri de studii comparative clarificatoare),
ama

 =  DELICIOS
Michel Martin
[11.Jun.03 04:20]
Ama...stii ce e aici? Aici e poezia. Atat. E delicioasa. Efectiv, m-a incantat. Ma sufoca, e plina de imagini, de stari care se suprapun si converg undeva intr-un spatiu nebanuit, negasit inca. Fascinant!
E frantuzesc si e sic si e feminin si super estetic si acele "paroles paroles" si tot acest labirint in care n-ai cum sa nu te pierzi, ca o vraja, ca un drog tare, ametitor...
Da, e criptic, e foarte criptic si languros si plin si aproape satisfacator...Aproape.

Cam atat. Inca o data, delicios, frantuzesc.

 =  a-seamana anima anticearcana
ama ada anghel
[11.Jun.03 16:00]
bine ca bine ca mai e si un ochi ingaduitor;)

 =  nu te ataca nimeni
Dan Mitrut
[11.Jun.03 16:48]
"ma surprinde numai vehementa si persistenta atacurilor" citat de Ama.

chiar nu inteleg, desi am zis si eu si Mihai. nu te ataca nimeni. nu vrea sa faca nimeni asta cu privire la tine. dar orice mama isi apara puiul chiar daca el este had sau bolnav. e un instinct veritabil si....... atat.

DAN

+ pluTeeeeAaaam
Ioana Andreea Stefanescu
[11.Jun.03 16:53]
O poezie completa.

Dar hai sa-ti spun ce mi-a placut in mod deosebit:
"dar eu eram lemnoasa si imponderabila intr-o barca de bine
pluteam/pluteam/pluTeeeeAaaam intre standuri de tine"

 =  Andia, cu recunostinta:) si broadcast, cu explicatie
ama ada anghel
[11.Jun.03 17:47]
daca as fi inclus-o la jurnal probabil ca poezia ar fi agatat un subtitlu 'de regasire'. a incerca sa separ intamplarile-suvite in comunicare coerenta si digerabila, ceea ce aproape as spune ma bucur ca totusi s-a intamplat, a clasa incercuirile trecute, a fanda cu un fel de curaj inspre moi-meme, toate acestea si in final doar toate acestea. uneori reteaua se constituie, uneori nu, uneori peretii sunt singulari si exclusivisti in rolul lor continator, cred ca despre asta se stie si se scrie.

+ Pentru "bocancul incantatoriu! !!!
Silvia CALOIANU
[12.Jun.03 03:24]
In acest poem vad gandurile in forma lor necenzurata - inregistrare video, cu sunet - si nu incerc sa le urmaresc scopul si finalitatea: traiesc doar atmosfera lor incitanta! Cine stie? Poate imi evoca firea? Poate ma surprind pe mine insami, navigand cu ochii printre lucruri, incercand sa trec "intre suvitele lexicale o perie /
pasteurizata si nestemata (doar ca sa-mi ocup /
miscarile cu ceva)?
Imi place pana si indrazneala si siguranta cu care spui: "cercurile tremurau sub bocancul meu incantatoriu VREAU sa se vada". Ei, ce sa zic? In acest sens, inaintea ta, au facut altii revolutii in poezie! Si azi tu ai nu mai putin talent si curaj sa-i urmezi!

 =  ?
Big Mircea Calin
[12.Jun.03 12:12]
Nu am timp acum ,dar nu am inteles prea multe,as vrea sa vorbim despre ea diseara.E ermetica rau.

 =  >silvia, tanus
ama ada anghel
[12.Jun.03 12:34]
cand scriu ma las in mod esential purtata de mine fiindca lucrurile au glasul lor si eu? eu raman cu increderea ca sunt final si complet coerente. silvia, iti multumesc pentru aprecieri, nu-mi definesc ambitiile dar imi apar vorbirea; tanus, of, o sa incerc sa traduc dar o poveste trece mereu in alta poveste si pana la urma alt limbaj nu detin:)

 =  Tv !!
ionut dornescu
[15.Jun.03 20:46]
parerea mea despre text? care text? aaa, textul in cauza .. respectiv anticearcan
cu trei stelute galbene .. pai .. poezia asta imi creeaza o stare de somn vecina cu neinspiratia .. nu pentru ca ar fi un fel
de nechita rasturnat la picioarele
unui cioran aruncat prin colturile uitarii.
nu, categoric nu. nichita, le fel ca si dali, nu poate fi atins de strainii cu unghiile murdare. mai degraba ca un fel
de remuscare ca nu ajung niciodata sa'mi ating felul de'a fi cu un neologism care s'ar vinde bine pe bursa neagra .multam!

 =  Nechita.....
Radu Tudor Ciornei
[15.Jun.03 20:47]
Nechita ????

Ala care vine primar la Iasi ???

 =  nekita, the cold-blooded killeresse:)
ama ada anghel
[15.Jun.03 22:02]
1. o miscare lenta la desteptare pentru a evita marginea (dura, se presupune) a patului, adicatele acea ciocnire (elastica, se spera) generatoare de triptic stelar-virtual verzui-galbui.

2. oh-ho dezamageala cu si despre bursa neagra, aflandu-se ca de fapt era vorba de o borseta neagra, si aceea necontinand decat un buletin (de stiri, neo(n)logic) si un permis de conducere (catre usa, cu politete:) )

3. cioran coltificat, rememorari coltoase din ani vechi si in sfarsit

4. pila de unghii (pentru com-pilatii:) )

 =  100%
ionut dornescu
[16.Jun.03 21:41]
iarasi cele 2 stelute galbene generatoare
de pretexte si comentarii listate simplu
pe anonim, sau complicat pentru restu'... am gustat comparatia si, chiar daca mi se poate trece la capitolul schimbari de optiune, sper sa o fi gustat si el. cum care el?
ne-chita bineinteles.

 =  100%
ionut dornescu
[16.Jun.03 23:10]
iarasi cele 2 stelute galbene generatoare
de pretexte si comentarii listate simplu
pe anonim, sau complicat pentru restu'... am gustat comparatia si, chiar daca mi se poate trece la capitolul schimbari de optiune, sper sa o fi gustat si el. cum care el?
ne-chita bineinteles.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !