Comentariile membrilor:

 =  Alte propuneri
Sorin Olariu
[07.Jul.03 18:54]
O alta propunere ar fi impartirea concursului in doua sectiuni:
1. Epigrame propriu-zise
2. Replici si dueluri
Iar o alta propunere ar fi marirea numarului de epigrame pentru concurs la cate 5 de caciula.

 =  Bitterule...
Sorin Olariu
[07.Jul.03 18:57]
Bitterule, acu de ce nu raspunzi?
Sa stii ca sustin concursul si in continuare. Sper sa fie unul de succes.

 =  "Epigramă" lângă titlu
Olimpia Blăgoi
[07.Jul.03 19:07]
Eu citesc cu mare plăcere epigrame! Cred că sunt foarte mulți ca mine. Nu comentez deoarece nu mă pot ridica la valoarea autorilor. Nu oricine poate scrie o epigramă "veritabilă", trebuie să ai HAR (prin acest cuvânt am spus totul).
Recomand autorilor să menționeze, lângă titlu (sau într-o paranteză), că poezia este epigramă sau că este în concurs. Eu ajung la text-epigramă fie din întâmplare, fie recunoscând vreun "consacrat", ceea ce este o mare pierdere pentru toți.

 =  Olimpiei
Sorin Olariu
[07.Jul.03 19:19]
Draga Olimpia -daca asta e numele tau real- cred ca de lucrul acesta ar trebui sa se ocupe Radu, Editorul. Sa stii ca de multe ori si eu am intrat pe site chitit sa citesc doar epigrame si nu am prea reusit pentru ca e foarte greu sa le dibuiesti. Alta data am chef sa citesc o proza si de-abia o gasesc. Consider ca ar fi benefic sa se poata nota undeva, acolo, in dreptul textului postat si ce fel de text este.

 =  Sorin, Pia
Jupp B. Itter
[07.Jul.03 21:01]
Sorine, imi pare rau, postasem un raspuns, mi se confirmase receptia dar vad ca n-a aparut (o fi expirat sesiunea si o fi pe la vreun cenzor).

ziceam ca e excelent ca ai publicat indreptar pentru rebusisti dar propuneam ca sa se tina totusi concursul; dadeam acolo si motivele pentru care e bine sa continuam (poate totusi va aprea mesajul);
din fericire, intre timp postasesi si tu cele doua propuneri asa ca i-am dat drumul.

Nu inteleg de ce zici ca e greu sa gasesti epigramele. vezi ca exista un link direct la lista de epigrame: http://www.poezie.ro/texte.php/gen/epigrama/

Pia: nu e nevoie sa se marcheze epigramele pentru concurs, eu le-am pus intr-o pagina si am pus linkuri si catre autori si catre paginile unde au fost postate initial. asteptam votul!

 =  E bine să știți!
Olimpia Blăgoi
[07.Jul.03 21:13]
Mulțumesc pentru îndrumare. Habar n-aveam: deschid site-ul și citesc poeziile și comentariile noi după autorii preferați, după competența comentatorilor sau, pur și simplu, în mod aleatoriu, în limita timpului.
Toate miile de cititori cunosc link-ul?

 =  ->Sorin
Jupp B. Itter
[08.Jul.03 20:48]
Referitor la propunerile tale:
de acord cu impartirea pe doua sectiuni, epigramele din prima sectiune sa treaca intii prin verificarea incadrarii in conditiile prezentate de tine mai sus, iar a doua sectiune sa fie denumita "catrene umoristice".

dar in cazul acesta iti revine neplacuta sarcina de a o face pe calaul si de a selecta epigramele de restul catrenelor, inainte de inceperea concursului. esti pregatit pentru asa ceva?

pentru cresterea numarului de epigrame la "5"... nu prea sint de acord, din considerente practice (acum au fost 14 epigrame, cum ar fi fost sa fie 35?) dar si pentru a face concursul mai interesant: sa lasi un loc pe podium si altora :)

dar eu zic sa publici propunerile tale (2 sectiuni in loc de una, 5 propuneri in loc de doua) pe site, sa vezi care este si opinia celorlalti.

 =  caldura mare cu contre
Calimero
[08.Jul.03 21:17]
Keep it simple !

Eu, Gica Contra (cacofonie acceptata in DEX ?) nu pot sa fiu de acord nici cu:

- propunerea de catre un autor a 5 epigrame - nu pentru ca eu am avut, cu chiu cu vai, cu totul UNA in iunie, ci pentru ca, pe langa ceea ce a zis (bine) Jupp ar fi prea multe si ne pierdem votantii; pe langa asta, mai e si aspectul ca se concureaza (ele, epigramele aceluiasi autor) intre ele - vezi concursul lunii iunie); dupa parerea mea e bine cu doua, daca nu cumva si doua sunt prea multe;

si nici cu:

- propunerea de a avea o sectie separata pentru replici sau grupaj. Replicile pot functiona ca epigrame in sine, si de multe ori s-a vazut cazul cand au fost mai bune decat epigrama originara. Grupajele daca ar fi premiate separat, premiul ar merge la cine ?

Asa ca sa vedem si alte pareri, pana nu vom fi dati afara, cum am mai zis, ca se inchide crasma, cum bine n-a zis cineva...

Calimero, pe caldura mare

 =  buna lectie!!!
Rodica-Hera CHIRIAC
[22.Jul.03 00:35]
Buna "lectia de epigrama"...chiar imi doream una! eu va citesc mereu, pe tine, pe biter, pe genuneanu si pe calimero! nu-s multi cei care scriu epigrame, deci nu e chiar asa greu sa fie gasiti! nu va comentez caci n-am timp si nici nu ma pricep sa scriu o epigrama, iar ca sa spun mereu "mi-a placut" nu-i chiar fain...voi continuati insa a scrie, avem nevoie de "zambet" si stim ca-l gasim aici, pe poezie.ro!!!:)

mi-a placut si vanzatorul de iluzii!!

 =  S.O.(S)! pentru Sorin Olariu
Preoteasa Marinela
[21.Nov.04 20:15]
S.O.(S) mi-ar plăcea să mai fie concurs de epigrame! lunar sau trimestrial! sunt foarte amatoare!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !