Comentariile membrilor:

 =  frumoasa ingropare
Florin Hălălău
[23.Jul.03 19:08]
Am deschis cu inima strinsa poemul. Dar citindu-l, am trait bucuria zborului. Finalul este o incununare. Ma plec!

+ zburatoare
Diana Bălan
[23.Jul.03 19:12]
Si cat mi-as dori eu o ingropare in cer...

Cu mult respect,
Veverita

 =  ciocarlia
Ioana Cheregi
[23.Jul.03 19:21]
Cata bucurie...poti sa ingropi cu un cantec dragostea in cer !

+ Mulțumesc
Adrian Firica
[23.Jul.03 22:29]
Chiar este un act complet de cunoaștere. Are toate "cheile" și poartă și pecetea unei confesiuni, a unei destăinuiri.
Te îndeamnă să meditezi. Să revii. Să te re-vezi.

Mulțumesc!

+ intregul
Motoc Lavinia
[23.Jul.03 22:55]
Si uite asa mi-am calcat peste principiile autoimpuse de instelare, de ce?

"deslusind in simpla numire a zilei intregul" este chintesenta vietii, iar simplitatea cu care sunt spuse adevarurile e de-a dreptul infioratoare.

Mi-ati amintit de multe, domnule Leoveanu!

+ parere
Liviu Nanu
[24.Jul.03 00:30]
Imi permit o umila parere. Textul este deosebit prin simplitate, imagini si metafora. Sugestia zborului din final este as zice aproape desavirsita. Ce cred eu (si repet, este doar o impresie personala) ca-i scade din forta si valoare sint cele 3 gerunzii (calatorind, deslusind, devenind), prea multe pentru un text atit de scurt.
Cu stima,
Anton

 =  >Liviu Nanu
Mihai Leoveanu
[24.Jul.03 15:33]
Gerunziul este singurul mod verbal din limba romana care defineste o actiune neterminata in momentul vorbirii. Ea se poate continua la nesfarsit.Poate si de aceea un volum de versuri de-al meu se intituleaza GERUNZIU - poezii de dragoste. Vezi dara, draga Liviu, ca aglomerarea celor trei gerunzii nu-i intamplatoare. Doar ciocarlia are zborul finit si noi o percepem in fractiuni de secunda...

 =  idealismul german
liviu dascalu
[31.Aug.03 18:59]
De ce nu-mi place aceasta poezie?
1. Cuvantul "absolut" nu-mi spune nimic, poetic vorbind. Intr-un text filosofic apartinand idealismului german, mai ca-i pot gasi o concretizare, desi sunt destui filosofi care il considera doar un flatus vocis.
2. Avand, totusi, in vedere asocierea posibila cu filosofia idealista germana, voi spune ca adevarul absolut, fara dialectica, e tot una cu Nimicul. Fiinta, revelata nemijlocit - "deslusind in simpla numire a zilei intregul" - , este tot una cu Nimicul. Oare insatisfactia mea (poezia nu-mi ofera nimic, sau imi ofera Nimicul?) este literara sau filosofica?
3. O ciocarlie care se ingroapa in cer: metafora asta are un iz mortuar, care e incompatibil cu " dragostea mea,/ cata bucurie poarta ciocarlia". Asta ar fi o judecata de gust. Filosofic insa, metafora mortuara pe care nu o agreez e continuarea fireasca a poeziei Fiintei pure, a Nimicului. Moarte, Nimic, doua ipostaze ale negativitatii.

+ sub faldul simplității
Tudor Negoescu
[01.Sep.03 11:48]
Această chemare a necunoscutului ascunsă sub faldul vitalist al simpității, al bucuriei, ține mai mult de un benefic neoexpresionism cu iz blagian decît de filosofia idealiștilor germani.
O îngropare ca asta ne îndeamnă, paradoxal, să trăim, și dacă se poate, în armonie cu acel anotimp necunoscut, dar ușor perceptibil...
Un poem memorabil

 =  la multi ani!
Ioana Cheregi
[14.Sep.03 22:15]
La Multi Ani!!!
Sa ai parte de multe bucurii,sanatate si inspiratie, ca sa ne bucuri si pe noi cu poeme minunate (cum e si acesta , de exemplu).




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0