Comentariile membrilor:

 =  oamenii de apă / se inneaca / astazi :)
Silvia CALOIANU
[14.Oct.03 14:08]
Neisa, sper ca nu si "femeia de ploaie", ca nu se inneaca! :)
Luxurianta zilei de azi iti aglomereaza privirea, asa inteleg eu, daca zici ca te priveste "baroc"...Te distreaza, oare? sau...te oboseste?
In ce priveste ziua de ieri: chiar nu-mi imaginez substantivele tale timorate!

 =  oamenii de apă se îneacă
Florin Hălălău
[14.Oct.03 15:07]
Ai grijă că din neatenție ai adăugat un "n" la îneacă.

 =  Maine
Olteanu Irina
[14.Oct.03 18:15]
Si cei de aer, de pamant si de foc?

 =  desi dulce
Michel Martin
[14.Oct.03 20:24]
Primele doua versuri promiteau, apoi apare insa acel "drept de vot" si finalul retezat cu "astazi". Chiar titlul m-a atras incipient. Invita.
Poate ca stilul clasic, desi dulce, si-a pierdut din efect. :)
Cel putin aici.

 =  NU
George Brasoveanu
[14.Oct.03 20:53]
S-o crezi tu p-asta!

 =  G Brasoveanu ?
Radu Tudor Ciornei
[14.Oct.03 21:39]
Domnule G Brasoveanu as vrea sa detaliati putin comentariul dvs literar in sensul ca as vrea sa aud despre : semnificatia artistica , ideea critica , si nu in ultimul rind persoana careia va adresati.

Are si vendetta asta limitele ei. Care se numesc mail sau forum.
Daca un alt participant la site vede un comentariu coerent aici il rog sa mi-o spuna si am sa mai reflectez. Eu unul vad numai fiere si ochi rosii.
Si va previn ca poezie.ro nu este locul in care vor mai fi tolerate artisticarii de chat.
Aveti o parere clara, exprimati-o.
Daca nu...nu.

 =  Radu Tudor Ciornei
Silvia CALOIANU
[14.Oct.03 22:21]
Daca ceea ce am scris aici, la pareri, pare incoerent si eu sunt una dintre "fiere si ochi rosii", rog sa-mi anulati acest text. Daca m-ati auzit, Radu Tudor Ciornei, Va multumesc. Voi incerca sa-mi limitez si mai mult cercul autorilor cu care pot sa comunic nestingherit pe poezie.ro.

 =  Citeste de 2 ori !
Radu Tudor Ciornei
[14.Oct.03 22:41]
Constat cu surprindere ca Silvia nu mai stie cui i se adreseaza comunicarile din site. Cred ca am fost foarte clar si in titlu si in deschidere cui ma adresam asa ca interventia Silviei nu face decit sa ma mire. Si de fapt nu ma mira.

Se mai simte careva vizat ?

Si daca vrei mai clar : NU Silvia , nu ma refeream la tine ! Iar vezi numai tu ce ti se pare ?

 =  empathy
sanda deme
[14.Oct.03 23:15]
Neisa, reusesti sa sugerezi elegant , cu gingasie de copil, o stare de spirit. Imaginea vizuala se creeaza automat, pentru cine stie s-o inteleaga.
Eu cred ca puteam sa facem un lucru deosebit pe site, pentru ca nu suferim nici una de amatorism, poate mai meritam inca o incercare.
Sper sa nu ne inecam in substantive fara drepturi de vot.
cu prietenie
Sanda

 =  Sirena, Vamesu, Michel, Eden
Neisa Conta
[15.Oct.03 01:00]
Sirena: Nu ale mele erau substantivele cele fara drept de vot... oricum asta nu este sinonim cu "timorate"
Din fericire sau din pacate.
:)
Vamesu: Innecat se scrie cu 2 n. Am vazut si cu un singur n in unele dictionare, dar eu asa am ales sa scriu.

Irina: Le voi gasi o intrebuintare si celorlalti oameni, daca vor avea nevoie!
:D

Michel: Pe mine ma amuza substantivele fara drept de vot... mai ales agitatia lor browniana in perdea... cata risipa de energie! Da, ai dreptate, textul asta este in joaca. Voi reveni curand la stilul care m-a consacrat!

Eden: Nu mor caii cand vor cainii. Nu la mine in curte!

Va astept si mai departe in ce va fi sa fie...

 =  atentie!
Dan Mitrut
[15.Oct.03 03:15]
nu vreau ca parerea mea sa para afront, te rog, dar trebuie sa explici alegerea scrierii lui "innot", in contra regulilor limbii romane.

nu vad ca aceasta alegere sa aduca un plus acestei poezii. poate gresesc, dar cred ca toate dictionarele limbii romane sunt de acord cu a scrie "inot" cu un singur "n". daca exista vreo exceptie si eu nu o stiu, te rog sa ma luminezi.

daca ai folosit aceasta ignorand gramatica, in mod gratuit, problema devine indoielnica. ma pune pe ganduri...

 =  atentie la atentie
Dan Mitrut
[15.Oct.03 03:38]
revin, am folosit un cuvant asemanator, dar regula se pastreaza. o sa expun regula de compunere: se scrie cu "nn" in cazuri ca: in+nod=innoda, in+noapte=innopta.

dar nu se poate scrie, invata si cei de clasa a IV-a asta, innota, in+ota, pentru ca acest din urma cuvant nu exista, dupa cum nici in+nec.

scuze pentru stilul didactic.

 =  magul
Neisa Conta
[15.Oct.03 06:43]
Magule, ia incearca dictionarul
href="http://www.paginialbe.ro/dictionar/dictionar.php3">ASTA

Si zi-mi ce parere ai.

:)

 =  o gluma deplasata
Dan Mitrut
[15.Oct.03 22:53]
eu cred ca a fost uin spirit de gluma trimiterea ta. nu stiu daca putem lua ca argument un dictionar al Paginilor aurii, in detrimentul unui dictionar conscacrat.

parerea mea? cred inca, a fost poate o gluma, nu as putea concepe in ruptul capului, ca ai ales forma corecta a cuvantului consultand adresa ce mi-ai dat-o, in loc de Stefania Popescu, sau manualul de citire de clasa a IV-a.

cu respect, Dan

 =  magului cel suparat
Neisa Conta
[16.Oct.03 05:32]
Magule, sesizez mai mult decat iritare in tonul tau. Ma intreb de ce oare?! Chiar sa fiu in eroare maxima cum zici tu, si tot nu e cazul sa fi atat de suparat... Ca doar nu te-am atacat la persoana cum imi merge buhul p-aici in ultima vreme!
:)
Dar ca sa revenim la subiect: eu pe aici pe unde ma aflu nu prea am Stefania Popescu, sau manualul de citire de clasa a IV-a. Am in schimb amicul Google si dictionare online. Pe astea le consult la dubii... Dictionarul ti l-am dat data trecuta. Hai sa-ti dau searchul pe google:
http://www.google.com/search?hl=ro&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%C3%AEnneac%C4%83&btnG=Caut%C4%83&lr=
Este posibil sa fim toti in eroare. Nu contest. Eu doar ti-am sugerat ca suntem mai multi in situatia cu pricina (inclusiv membri marcanti de poezie.ro si nu numai), si poate se accepta ambele forme. Limba fiind o chestie dinamica, deh...

Oricum schimb cu un singur "n" pentru a nu prelungi un episod care iar se intrezareste absurd. In plus, nu e bine sa te superi cu magii, ca poate te transforma in broscuta!
:))

 =  intelegere
Dan Mitrut
[16.Oct.03 22:14]
Neisa, eu nu ma supar, iar ceea ce am scris nu exprima iritare. imi pare rau ca ma vezi asa. cei ce ma cunosc personal stiu asta, chiar pe site, de la intalnirile noastre. nu am de ce sa ma supar. eu doar am atras atentia, ca amicul google nu poate fi luat judecator in materie de limba romana. poti intreba pe cine vrei tu.

am apelat la trimiterea spre manual de clasa primara si gramatica limbii romane ca sa iti lamuresti chestiunea, nu sa o iei ca o jicnire. poate ai observat, nu e felul meu. inca nu imi e clar daca ai inteles ca indiferent cat de dinamica e o limba, regula de compunere in discutie nu s-a schimbat.

parerea mea prieteneasca, e sa iei de bune dictionarele consacrate si gramatica inca in vigoare.

nu vreau sa crezi ca sunt un obsedat de asta. accept si licentele fortate, dar discutia noastra a fost strict pe o regula de gramatica.

daca vrei sa discutam despre asta si despre alte lucruri comune dragi noua messengerul meu e dan_mitrut.

te astept.

Magul

 =  erata
Dan Mitrut
[16.Oct.03 22:43]
erata

jignire

erata

 =  celor care scriu "innec" si "innot"
Jupp B. Itter
[17.Oct.03 14:07]
Neisa, am ramas uimit citind ce ai scris aici intr-un comentariu:
"Eu doar ti-am sugerat ca suntem mai multi in situatia cu pricina (inclusiv membri marcanti de poezie.ro si nu numai), si poate se accepta ambele forme."
Cum nu stiu sa existe vreun dictionar serios care sa accepte ambele forme, am dat o cautare pe site si am vazut ca ai dreptate, sunt zeci de autori cunoscuti pe poezie.ro care scriu "innec" si "innot", unii probabil accidental (dintre numele mai cunoscute mentionez pe: Cheevas, Ynightmare, motzoaca, emilio, a_nimanui_alt, Neisa, lapislazuli, Aleksandar, adrian_nairda, Edger, IoanBancila, BogdanGeana) altii insa in mod consecvent: Nabser, Mat, Atman, FlorinDeRoxas, RaduLucian si... Mihai Eminescu.

Oricit de dinamica este limba, nici macar greselile lui Eminescu (oare asa o fi scris in manuscrise sau e "opera" celor ce au introdus textul?) nu au dus la modificarea dictionarelor, asa ca ma indoiesc ca ele se vor schimba datorita licentelor unora dintre noi, chiar daca vreo citiva dintre cei mentionati mai sus sunt ziaristi sau au publicat carti.

Te rog sa ma scuzi, Neisa, ca am postat acest comentariu in subsolul textului tau si nu pe o pagina separata dar eu sunt prea mic pe site si in domeniu ca sa deschid un subiect atit de important ca limba romana. Dar cineva trebuie sa faca ceva, sunt prea multe greseli si mult prea de multe ori cititorii trec indiferenti pe linga ele.

Unul din motivule acestei indiferente poate fi si ca uneori autorii se simt ofensati. Mi-amintesc ca Pan si Geana s-au repezit ca niste dulai la mine cind comentasem o eroare gramaticala a unui membru marcant al site-ului, Mitica Genuneanu ne-a pus toate literele alfabetului in brate cind incercam sa-i corectam greselile, tu, aici, Neisa, te-ai repezit la bietul mag care incerca totusi - extrem de politicos - sa iti arate ca ai gresit.

Eu am mare respect pentru voi, cei de dincolo de ocean, pentru ca ati ramas in contact cu tara si mi se pare firesc ca, vorbind zilnic o alta limba, sa fi uitat unele din regulile celei materne. De aceea, cind va atragem atentia asupra vreunei greseli, o facem cu toata stima si delicatetea de care suntem in stare. Nu e cazul sa va suparati. Si ca sa dau si un exemplu, uite: cum am urmarit cu atentie articolele despre Visual Poetri nu am putut sa nu remarc faptul ca scrii in comentarii "scri" si "sti" cu un "i" mai putin decit ar trebui. Apoi, la "testamentul" lui Dascalu repeti greseala cu "sti" si "fi" (e adevarat, exista si locuri in care se scriu cu un singur "i" dar acolo nu era cazul). Poate ti-ar fi fost util sa iti fie reamintita regula dar, vazind cit de suspicioasa esti, nu am indraznit sa spun nimic.
Astazi, cum tot am scris ce am scris, m-am gindit ca unde a mers mia, merge si suta. :)

Imi cer scuze anticipat pentru toate supararile pe care le va pricinui comentariul meu.

 =  erata
Jupp B. Itter
[17.Oct.03 14:10]
si uite ca am comis si eu (cel putin) una:
e vorba, fireste, despre Visual Poetry

 =  Ultimele lamuriri
Neisa Conta
[21.Oct.03 13:14]
Totul a pornit de la o gluma.

Admit, nu cea mai buna pe care am facut-o in viata mea, dar deh, cine zice ca e musai sa fi perfect. In plus de asta, ma si zgandarea putin curiozitatea sa vad pana unde se poate merge atat cu tachinatul Magului (pentru ca da, lui ii facusem eu gluma cea neglumoasa:) cat si cu reactiile celorlalti din sit.

Pentru ca la online research-ul facut de mine inainte de a posta (dupa cum spuneam si mai sus), cam zicea unu intr-un fel si altul in cu totul alta. Si culmea culmilor, e ca parerile erau impartite cam juma-juma! Am gasit chiar poeti vajnici din poezie.ro care au scris incriminatul cuvant "inneaca" chiar asa, dupa cum bine a observat si Jupp.

Ei, vazand eu toate acestea, m-am gandit: de ce sa nu incepem sa facem un experiment mic si nevinovat, scrind cuvantul "inneaca" chiar asa, sa vedem cine ce zice... (Magule, zau nu imi purta pica, n-am vrut sa te acidulez pe tine musai! Oricum e bine ca nu m-ai transformat in broscuta... :))

Jupp, nu s-a suparat nimeni. Mi-as dori, cel putin! Normal ca se mai fac si greseli, normal ca n-avem Stefania Popescu (cine-o fi, ca pe vremea mea nu era :) sub perna p-aici peste ocean... Vom tine aproape insa, incercand totusi sa nu facem un capat de tara din asta!

Gluma s-a incheiat cu bine, ma rog, cat de cat (sper), end of story.

Merci de vizite tuturor!

 =  DEX on line, fara gluma
Stefana Daos
[21.Oct.03 15:59]
pentru Neisa, ca si pentru toti cei care nu au la indemana DEX-ul de hartie, iata adresa unui dictionar ce poate fi consultat pe web.
si nu e nici o gluma, va asigur, e link direct la pagina cu "inecul"
http://dex.francu.com/search.php?cuv=i*&source=&start=3500&count=100

totusi, imi ingadui sa ii sfatuiesc, pe toti cei care au kilogramele explicative acasa, sa le foloseasca pe acelea, e mai sigur, desi clik! e mai comod.
sau Dictionarul Ortografic Ortoepic si Morfologic, oferit tot de Academia Romana si Institutul Lingvistic al Universitatii Bucuresti, care DOOM, nu e asa de gros/greu ca dex-ul:)

+ ALMA ! Treci aici !
Radu Herinean
[22.Oct.03 00:42]
alina manole ! DREPTI ! ia da o tura pe aici, si citeste cu atentie. ca am niste mesaje pe YM in care imi ziceai sa schimb inec cu innec si io m-am luat dupa tine ca fraieru.
asa ca apuca-te si cauta-mi iar textele cu innec si innot si zi-mi adresele ca sa le modific la loc, ca cica era bine cum stiam eu din clasa a cincea sau alta mai mica.
intre altele, sunt si eu de acord ca daca Eminescu nu stie sa scrie corect, nu trebuie sa ne luam si noi dupa el, chiar daca ne numaram printre fani.
in schimb, am impresia ca ati aberat cam mult pe o tema terna, si pe o poezie pe care eu o citesc prima data si imi place tare mult.
si fiindca n-am gasit greseli in ea io-te ca ii dau si o steluta (SIC).

 =  ->Radu Herinean, aberrando ma non tanto
Stefana Daos
[22.Oct.03 01:13]
Radu, e al doilea text in doua zile unde exact sub mesajul meu folosesti cuvinte din familia lexicala "a abera" pentru a caracteriza comentariile.

in schimb faptul ca sunt aparate
greseli, fara nici o sustinere documentata, precum si "glumele" nu stiu cat de potrivite, nu te deranjeaza.

parca spuneai ca textele de pagina intai (macar) trebuie ortografiate corect.
pe motive de soiul asta au fost refuzate texte.
eu ce sa mai inteleg?

ca e cazul sa o lasam mai moale cu gramakika si sa-i lasam pe unii si altii sa rada pe infundate de site?

eu nu mi-am permis sa vin sa spun sub textele tale ca aberezi.

te-as invita sa meditezi pe tema "eleganta"

eu voi medita pe aceea de "aberatie".


cer scuze Neisei, pentru faptul ca am adresat aici un mesaj lui Radu

 =  stefana daos
Radu Herinean
[22.Oct.03 01:24]
hooo...old your horses

cand am intrat eu pe text nu era nici o greseala in el, asa ca nu e aparat nimic.
aberatia este o discutie interminabila si care continua si dupa ce Neisa si-a asumat greseala si a modificat textul.

iar pilda cu Alma e adevarata, o astept sa isi caute in arhiva de la YM ca sa confirme.

faptul ca am facut afirmatia "aberatii" sub comentariul tau, este, crede-ma, PUR INTAMPLATOR.

nu sunt avocatul greselilor, indiferent cine le face, si am multe referinte in privinta asta, intre care: bogdan geana, nexus, cheevas, etc... asa ca acuzatia ta este nedreapta.
ce ma deranjeaza este ca toata lumea a uitat de text si a continuat pe tema innota, care este o greseala ce pe mine (PERSONAL) ma deranjeaza MULT mai putin decat poeziile fara diacritice de exemplu, sau decat scrierea cu ortografia veche de exemplu, sau decat semnele de punctuatie spatiate aiurea de exemplu, sau altele.

cam atat, si te rog nu da si tu in paranoia ca n-are nimeni nimic cu tine. si daca vrei sa cred ca nici tu n-ai nimic cu nimeni, ia da o tura pe textele celor "mai putin consacrati" si fa-le si lor observatiile necesare legate de: gramatica, ortografie, erori de scriere, etc...
nu ti se pare dubios ca toata lumea face observatii celor care au nivel 120+ si DOAR EU (cu mici exceptii) fac observatii la cei cu nivel 100- ??? mie mi se pare FOARTE dubios... imi suna a reglari de conturi...
si tare as vrea sa ma contrazici, dar, cum zicea cineva inainte mea:

FAPTE, NU VORBE !p.s. te-a deranjat steluta ? esti de acord sa iti dau nivel 120 ? fiindca mi se pare ca poti aprecia corect, dar un dracusor ma indruma sa aflu unde vor merge stelutele tale! vorbesc foarte serios!

 =  tutti
Radu Herinean
[22.Oct.03 01:29]
ah ,si fratilor, nu mai fiti asa incrancenati.
eu intru pe siteul acesta cu placere si relaxat, si indiferent cata incrancenare gasesc aici, nu mi s-a mai intamplat sa il parasesc altfel.
asa ca faceti si voi la fel, ca altfel unul se amuza iar altul plange.
ce naiba ? detasati-va.. nu aveti nimic de dovedit. NIMIC

 =  un cuvant care trebuie doar revizuit
Dan Mitrut
[22.Oct.03 01:32]
Radule, faptul ca tu nu ai gasit nici o greseala, e ca Neisa a achiesat pana la urma sa corecteze.

sincer nu as face niciodata o gluma cu asa ceva, mai ales ca in mod politicos i-am zis Neisei ca nu am intentia sa o contrez, ci doar sa lase la o parte glumele si sa scrie corect. atata tot. iar eu nu m-am impacientat deloc. unde a vazut Neisa asta nu stiu.

nu mai tin mortis la nimic, nici macar sa scrie corect in limba romana, cand afli ca o discutie intreaga e o poveste care te testeaza cat de mult se poate intinde coarda. sau daca se greseste, sa se recunoasca firesc acest lucru, ca nu-i un capat de lume.

nu vad nici un conflict aici, iar daca a aberat cineva, asa cum zici, acela sunt eu. iar daca a face o discutie pe teme de limba romana inseamna aberatie, na ce sa zic, doar ca trebuie sa iti revizuiesti cuvantul.

repet, Radu, nu se cearta nimeni aici. Neisa face poante :-)

Cu respect Magul

 =  de la mine atat
Radu Herinean
[22.Oct.03 01:49]
greseala mea, si stefana si magul au deja 120. deci ce pot sa zic decat ca am un simt deosebit de fin in privinta celor care merita.
si am si eu un merit deosebit pentru stefana, pe care stiu sigur ca eu am depistat-o, si inca in faza incipienta.
e totul lamurit ?

apropo, asa, ca observatie, indiferent ce interventie am intr-un conflict, pozitiva, negativa, neutra, pot sa fiu SIGUR ca atentia si oprobiul public se va indrepta in acel moment asupra mea, asa ca uneori recurg intentionat la aceasta "tactica". ia mai cititi odata ce am scris cu mintea mai deschisa si incercati sa va dati seama care era intentia mea, si incercati sa comparati apoi cu reactia voastra...
raman la parerea mea: aberatii. iar motivul: rafuieli. si revin: mai sunt si alte texte care merita atentia voastra si care necesita MULT MAI MULTE corecturi. de ce nu va indreptati atentia asupra lor. raspundeti-va voua la intrebare, eu n-am nevoie de raspuns.
si oricum va las ultimul cuvant voua, fiindca am impresia ca aveti nevoie de ultimul cuvant. si imi pare tare rau ca sunteti atat de incrancenati, dar asta e, putem trai si cu asta.

 =  ->Radu
Stefana Daos
[22.Oct.03 01:50]
Radu, calificativul de "aberatii" ma deranjeaza oricum, oricui ar fi adresat.
cred ca esti primul care ar trebui sa oferi un exemplu pentru ceea ce inseamna o exprimare civilizata.

nu am spus ca tu aperi greseli, ma refeream la faptul ca discutia s-a lungit din pricina ca Neisa a insistat in a-si apara punctul de vedere, citeste cu atentie inainte de a trece la profilaxia paranoiei mele.

nivelul 120 il am deja,mi l-ai anuntat chiar tu, remember? si poti sa vezi unde au mers putinele stele pe care le-am acordat.

da, sunt zgarcita cu stelutele si voi mai fi.
dupa cate imi amintesc, am si evidentiat o lucrare a Neisei cu steluta.

eu am venit cu linkul la Dex , gandind ca va fi de folos si altora.

p. s. nu m-a deranjat ca ai insemnat textul cu o steluta, daca il consideram asa slab puteam sa intorc un deget in jos, nu? :)

 =  arhiva de Astăzi
Alina Manole
[22.Oct.03 01:52]
Radu, bag tastatura-n foc, că ea e de vină pentru toate mesajele offline trimise ție ;). Dar am martor virtual pe dl Leoveanu (fostul meu prof de română)că n-am înotat niciodată cu doi de n. ;)

Cât despre texte, o să dau un search la tine în pagină, dar din alte motive. De cenaclu. :)

Cât despre poezie, îmi plăcu. Mai ales că e vorba de vot...;)

Citeam cândva pe Carl Sandburg. Mi-a fost poetul de căpătâi, după Blaga, multă vreme. Tot cândva, îl știam pe de rost. Poate voi publica în Biblioteca virtuală a site-ului, dacă îmi mai amintesc din poeziile lui. Sandburg spunea:

"Nisipul plajei e spălat de valuri
și noi îl atingem ușor
și ne scriem
numele noastre pe el.
Și nu e nici mâine nici ieri.

Totul e-acum."

Sper să-mi fi amintit corect versurile, nu-mi mai dau acum în google.
Poezia Neisei mi-a amintit de Sandburg. Merg acasă cu liniște în suflet: a n-a regăsire [că tot era vorba de n-uri aici :)].

Sfat pentru Neisa: continuă ideea poeziei. Pare neterminată. Sau e așa pentru că Astăzi a fost și ieri, e și mâine?...

 =  deja e prea mult. nu eranevoie
Dan Mitrut
[22.Oct.03 02:27]
eu zic "pas". ultimele interventii chiar m-au mahnit.

de acum nu mai fac interventii in gramatica.

imi cer scuze pentru toate aberatiile ce le-am zis.

cu prietenie, Dan

 =  strict literar
Radu Herinean
[30.Nov.03 22:37]
astăzi moare în flăcări
fără să-i pese cuiva
să mai cântărească cenușa
cuvintele arse
pe rugul orgoliilor

votăm toți
în sus și în jos
fraze, idei, cuvinte, litere
dar s-au terminat toate piesele de puzzle
și n-avem găsit nici o imagine
despre noi

 =  Radu
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
calc literele in picioare
nu se aude nimic
adun de pe jos vocala O
si consoana F
dar celelalte litere
suparate de nonnegociere
nu mai vor sa alcatuiasca
nici un cuvant


buuun...n-avem gasita nici o imagine sau n-am gasit nici o imagine. ia de corecteaza:)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !