Comentariile membrilor:

 =  e draguta
Maduta Florin
[15.Jul.04 13:12]
E draguta Dara, putin naiva dar draguta. Si ai putea sa o faci un picut mai imprevizibila.

 =  schita comportamentala
Dara Blu
[16.Jul.04 09:59]
Textul este inspirat din fapte reale. Am avut destule complexe in a-l posta, insa mi-a placut prea mult esenta si am trecut peste, conform principiului "A bon entendeur, salut!".
Multumesc pentru vizita.

 =  Draga Dara
Maduta Florin
[16.Jul.04 14:27]
Exista un roman de Truman Capote "Cu singe rece" iar altul de Heinrich Boll,ambele scrise intr-un stil jurnalistic. Primul este inspirat din fapte reale, cel de-al doiela e atit de fictiv cit poate fi un roman. Ghici care dintre ele e mai verosimil?
In alta ordine de idei, ce mi-a placut la proza aceasta e faptul ca ai prins spilul fablelor bine povestite. Genul asta de povestioare au intotdeauna un final previzibil si o morala banala. De aceea par usor de scris, si chiar sunt daca ai talent. Secretul consta fie in a da iluzia unui final neastepta, fie in a reliza un final putintel surprinzator. Constient sau nu, tu ai ales cea de-a doua solutie prin "Daca iti inseli partenerul social, atunci cu cine mai faci dragoste?" ceea ce evident nu e acelasi lucru cu "Cine sapa groapa altuia..." sau "Isi fura singur caciula" ori "Minciuna are picioare scurte". In acelasi timp nu e inversul pomenitelor zicatori, ar fi stricat povestioara daca ar fi fost asa. Este exact ceea ce trebuie. Singura imperfectiune a textului e faptul ca apare un hiatus intre povestirea propriu zisa si moarala. Asta am si vrut sa zic in comentariul anterior.
In final, vreau sa-ti spun ca am citit in jurnalul unui mare scriitor ca teama de ridicol este prima bariera pe care trebuie sa o depaseasca oricine vrea sa scrie cu adevarat bine. Eu unul sunt convins ca nu exista retete universale si ti-am pomenit vorba lui numai pentru a te lasa sa judeci singura daca are vreo relevanta sau nu in cazul tau.
Succes.

 =  Mi-a venit o idee
Maduta Florin
[16.Jul.04 16:21]
Inlocuieste ultimul "60%, 40%" cu inversul:"40%, 60%". Intelegi ce-am vru sa spun?

 =  .
Ioana Barac Grigore
[16.Jul.04 16:56]
Dara, interesant textul tau. l-am citit si cand l-ai postat si voiam sa-ti spun ca imi place, dar nu am apucat. cum, de la un timp, merg pe urmele lui Florin, am revenit asupra lui. presupun ca aceasta bucata de proza face parte dintr-una mai mare. putin de tot seamana a banc trimis pe net amicilor din lumea intreaga (chiar si cu randul final care ar putea sa dea posibilitatea unei introspectii, dar care nu cred ca e suficient). fara sa-mi dau seama cam ce ar trebui sa faci, ca nu ma pricep, iti sugerez sa revii asupra lui. este un inceput bun pentru un text literar. altfel, ramane doar un banc bun.

numai cu intentii bune si drag

ioana

 =  pentru Florin M.
Dara Blu
[23.Jul.04 10:32]
Mulțumesc pentru sugestia de inversare a procentelor, dar nu voi ține cont de ea, dat fiind tipologia personajelor (comercianți pur sânge, care trebuie să câștige măcar cu 0,01% cel puțin).
Cit despre morală, tocmai hiatusul de care vorbești este pentru mine elementul cel mai important :)

 =  pentru Ioana B.G.
Dara Blu
[23.Jul.04 10:42]
îți mulțumesc de trecere:)
textul nu face parte dintr-un corp mai mare, este de sine stătător (de asta l-am și botezat "schiță") și va rămâne în starea în care se află.
Simt că dacă i-aș face ceva, l-aș lipsi de ceea ce are în el însuși (chiar dacă la suprafață pare un banc)

 =  pentru Ioana B.G.
Dara Blu
[23.Jul.04 10:43]
îți mulțumesc de trecere:)
textul nu face parte dintr-un corp mai mare, este de sine stătător (de asta l-am și botezat "schiță") și va rămâne în starea în care se află.
Simt că dacă i-aș face ceva, l-aș lipsi de ceea ce are în el însuși (chiar dacă la suprafață pare un banc)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !