Comentariile membrilor:

 =  existentialistul Dante
Ioana Barac Grigore
[21.Jul.04 10:48]
cu nerabdare l-am asteptat, cu mare placere l-am citit si rumegat. cant de incantare de clasa mare.

felicitari, domnul meu

ioana

 =  Reformistul Topirceanu
Adrian Erbiceanu
[21.Jul.04 15:49]
ma conduce cu o mana sigura, sau cel putin asa crede el, spre
"destinatie". Daca lucrurile nu se prea potrivesc, nu este el de vina. Sunt Vremurile. Multumesc pentru trecere si pentru apreciere.

Adrian

 =  Între tragedie și comedie contemporană
Adrian Munteanu
[02.Oct.05 19:06]
Întârziat, ca întotdeaauna, semnalez și eu prezența mea în dreptul acestui cânt, rupt dintr-un întreg a cărui insolită construcție și ideatică trebuie să o remarc mai întâi. Este realizarea unei aspirații comune oricărui creator, dar rarori atinsă, de a găsi un segment creator prin care să se distingă de grup, prin care să-și probeze insolita prezență și contribuția personală la dislocarea din tipare comune, deseori imuabile, a efortului de creație, în ansamblul său.
Disting maniera romanescă, permisivă datorită veșmântului epic în care se înfățișează lucrarea, și datorită căreia atenția cititorului este captată și stimulată spre așteptarea viitoarelor desfășurări. Cred că nu este deplasat să mai fac o apropiere de literatura picarescă, printr-un consistent grad de aventuros si hoinăreală prin meandrele, de această dată, contemporane nouă.
Personajul central dibuie prin realitate, fără să înțeleagă bine pe unde și de ce calcă, deși, se spune, a urcat trei cerecuri ale experienței. În această mărginire a percepțiilor, angoasele ( migrena finală ) domină, în variantă rațională și monocordă în același timp.
Tragedia umană este, în bună măsură, și o comedie contemporană, nu în sens dantesc, ci în cel mai banal înțeles al termenului .
Ai știința desfășurărilor epice, versul curge fluent și expresiv, totul se urnește și se continuă, păstrând interesul și curiozitatea cititorului pentru pătrunderea în alte aventuri existențiale.
Doar două sugestii aș face, pentru fluența metrică a unor versuri :

condus de-un cicerone reformist ( strofa I )
și
ca misiunea care-ndeplinită...( strofa a IV-a )
Aștept și eu continuarea cu interes.

 =  Sugestii bune
Adrian Erbiceanu
[26.Jul.04 05:12]
Adrian,

Amandoua sugestiile sunt bune. Pe prima, dupa cum ai sa observi, m-am si grabit s-o aplic. La a doua, la care versul original arata exact ca in propunerea ta, m-am impiedicat
de faptul ca, la o scurta distanta, apare cuvantul "care", producand, pentru mine cel putin, o repetitie suparatoare. Asta m-a facut sa-l inlocuiesc cu acel "cum". Dar, mi-ai dat de gandit. Am sa incerc sa vad daca pot sa gasesc o alta formulare.
Multumesc pentru opiniile tale pertinente cat si pentru sugestiile facute.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0