Comentariile membrilor:

 =  turma cu un ciobanel
Ioana Barac Grigore
[02.Aug.04 05:03]
una dintre cele mai bune poezii politice pe care le-am citit in ultimii ani. dar nu stiu daca va putea fi folosita pe post de slogan in campanie. e prea criptica.
felicitari, Virgil!

 =  Către Ioana cea văzătoare
Virgil Titarenco
[02.Aug.04 06:20]
Draga mea Ioana,
tu ești prea bună cu mine azi iar eu sînt în "mood" prea pozitiv acum. Dacă îți spun că am intenționat un alt fel de text "politic" n-ai să mă crezi. Dar acum cînd o citesc cu ochii tăi cad pe gînduri. Sper să nu mi se rupă vreun gînd. Nu mai aterizez la București de acum. Merg direct la Timișoara. Ești sigură că am scris eu textul acesta? Că eu nu mai sînt.
Și nici măcar profeție nu s-a vrut. Brrrrr! Turma cu un ciobă(Nelu).

 =  zambet
cornel marginean
[02.Aug.04 10:25]
poezia e f bine scrisa, comentariile insa sunt excelente)
am recitit si gandul m-a dus spre istorie)

 =  mă întrebam eu...
miha maxim
[02.Aug.04 16:24]
când apare al doilea...wireless...păpăm biscuiți, ne e foame, merci. restul e tăcere.

 =  ps...felicitări
miha maxim
[02.Aug.04 16:30]
și totuși, nimeni ... nu este de neînțeles.
ps la ps, îmi place... rima, rima e bună.
și nu e la...personale..., se lasă...citită.
să mă gândesc de pe-acum la al treilea?...
nu, nu cred că e cazul, e prea frumos...

+ Povestile fluturelui reduse la starea de plutire
Albu Vladimir
[02.Aug.04 19:45]
Un text de o ironie remarcabila armonizata dibaci in forma poetica... desi ca sa spun sincer nebunii m-au fascinat intotdeauna si le-am gasit mereu scuza ca anormalitatea aparenta e consecinta "votului democratic" al celor multi, considerandu-se normali.
"Busuiocul", "pacatele verii", "tribul risipit" etc sunt simboluri demne de evidentiat care confera textului profunzime si care reprezinta poate si solutia la cantecul "de sirena" al clopoteilor de pe tichia celui nebun :)

 =  lui Vladimir
Ioana Barac Grigore
[02.Aug.04 23:01]
...ma bucur ca ai inceput sa-ti exerciti dreptul la vot. mai inta, felicitari!!! ce nu inteleg eu este modul in care vezi tu caracterizarea protagonistilor in poezia lui Virgil. din ce scrii, pare a fi un singur nebun in scenariu si o turma de sanatosi care gresesc si ei--greseala e omeneasca, nu?--considerandu-l pe nebun sanatos pentru ca are tichie de chel. nu crezi ca Virgil a incercat sa exprime exact opusul la ceea ce ai inteles tu? sau votul "democratic" le da dreptul nebunilor sa nu fie altceva decat "sanatosi"? foarte interesant mecanismul gandirii tale. anyway, mie imi par mai nebuni cei care voteaza un nebun, decat nebunul votat. dar mai au o scuza... dupa dreptul la vot mai au si un drept la revolta, nu-i asa?! daca nu sunt suficient de obositi sa astepte cativa ani. iar dupa inca 4, minune! nebunii voteaza tot cu un nebun! ei da! uite, de-aia nu mi-a placut niciodata sa ma avant in pr-ul politic. am cochetat un timp, dar e periculos. nebunii sunt periculosi. uneori. cei de legat, bineinteles.

 =  pentru Cornel, Miha și Azrail
Virgil Titarenco
[03.Aug.04 09:41]
Cornel, și tu ești prea amabil, dar mulțumesc.

Miha, tu ai voie să citești și personale. Oricum eu nu prea scriu personale. Nu aici. Despre al treilea, cine știe,... că de nebuni nu ducem lipsă.

Azraile, și ai sticat tu bunătate de steluță pe tichia ăstuia?! Eram sigur că te-au fascinat nebunii. Mai ales cînd nu știi dacă sînt afară sau înăuntru. E o problemă cu oamenii mulți. Stimulează psihoze.

 =  ca nebunii
Lucian Muset
[03.Aug.04 09:55]
Părerea majorității este, de obicei, una proastă pentru că, de cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, ea este stimulată. Însă dacă extirpez din poem simbolurile (cu greu) îmi seamănă cu stilul maestrului într-ale paradoxismului, Florentin Smărăndache. Plăcut mult, poemul tău, Virgile.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !