poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 13738 .



Festivalul Poezie.RO – Agigea 2005 - ultimul raport din timpul festivalului
comunităţi [ poezie.ro ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2005-08-17  |     | 



Duminică 21 august 2005, poezie.ro s-a mutat pentru 10 zile la mare, în Stațiunea de Cercetări Marine de la Agigea, unde se desfășoară primul Festival Poezie.Ro.

Mini-jurnal de festival


================== Noutati = Joi =================
În această seară de la ora 19:00 domnul Valentin Tașcu va susține seminarul cu tema "Prăbușirea Romanului Românesc" după care vom discuta pe marginea proiectului de antologie poezie.ro, proiect care se va concretiza într-un prim volum editat în luna septembrie.


Concursul Festivalului Poezie.ro - Agigea 2005
S-au stabilit condițiile de participare pentru concursul de poezie al festivalului Poezie.Ro Agigea 2005:
- la concurs se poate înscrie oricare dintre participanții la festival care au rămas sau vor rămâne pe parcursul festivalului cel puțin o noapte la Agigea.
- cei ce doresc să participe trebuie să trimită prin email la adresa [email protected] sau să furnizeze direct organizatorilor în variantă electronică 3 poezii până cel târziu vineri 26 august la ora 16.00. Același termen este valabil și pentru cei care au confirmat că vor ajunge la festival vineri sau în zilele următoare.
- juriul va fi format din trei invitați speciali ai festivalului, implicați în viața culturală din România: domnii Valentin Tașcu, Liviu Ioan Stoiciu si Lucian Chișu.
- Poemele vor fi furnizate juriului grupate pe autori fără specificarea numelor acestora, iar câștigătorul va fi cunoscut și anunțat doar la festivitatea de premiere.
- premierea se va face luni 29 august la ora 19.00, când se va înmâna și premiul festivalului care va consta într-o sumă de bani, cărți și o invitație cu costurile acoperite (cazare și masă) la Festivalul Poezie.ro ediția 2006, probabil tot în luna august, la Agigea.
În plus, câștigătorul concursului va fi publicat în 2006 cu un volum propriu în cadrul colecției Agonia, contravaloarea acestuia fiind de 20.000.000 lei vechi (2000 RON).


Dintre evenimentele zilei de ieri este de menționat concursul de "reconstituire" a unei poezii, propus de Dana Stefan și la care au participat toți cei prezenți, singuri sau în echipe de doi.

Tot ieri am discutat în grupuri de lucru despre două dintre proiectele propuse spre dezbatere și care vor fi coordonate de membri ai site-ului. Unul din proiecte este "Raftul Poezie.ro", coordonat de Liviu Nanu secundat de Dana Lucaci, iar celălalt este "Colecția Poezie.ro", coordonat administrativ de Andreia Dimitrescu. Ambele proiecte și-au prezentat declarațiile de intenție detaliate și vor fi publicate în curând pe site, astfel încât cei care doresc să participe la (sau să beneficieze de) aceste proiecte să poată intra în legătură cu coordonatorii de proiect.

Raftul Poezie.ro este o prezentare virtuală a tuturor cărților publicate de membri ai poezie.ro și care într-o etapă viitoare va conține și un magazin virtual de unde vor putea fi achizitionate aceste cărți și cărțile publicate sub egida poezie.ro.

Colecția poezie.ro este un alt proiect care prevede implicarea comunității în publicarea cărților valoroase ale membrilor poezie.ro. Implicarea se referă la relația cu editura și critica, asistență la selecție și redactare, distribuția cărții, recenzii și așa mai departe.

În ceea ce privește ziua de vineri, așteptăm cu nerăbdare apariția domnului Lucian Chișu, care ne va aduce filme premiate la Festivalul Dakino și la Festivalul de film de la Sfântu Gheorghe. Tot în seara de vineri, domnul Chișu va susține un seminar despre poezie.
==================================================


================== Noutati = Miercuri =============
Deocamdata va prezint doar adresa catorva poze din ziua de marti pe care am avut timp sa le descarc. Voi reveni maine cu mai multe amanunte legate de ceea ce s-a discutat in seara aceasta (pana la exact ora 24:00), fiindca sunt convins ca veti fi incitati informatiile si concluziile legate de proiectele poezie.ro pentru 2005 si 2006.



Pe scurt, pot sa va spun ca trei dintre proiectele propuse au fost deja discutate, confirmate ca proiecte viabile si vor fi demarate in perioada 1 septembrie - 1 octombrie. Cele trei proiecte au deja echipa de baza formata si isi vor expune "Declaratiile de intentie" in zilele urmatoare.
Am stabilit si toate criteriile necesare pentru concretizarea concursului festivalului, maine urmand sa fie publicate pe site conditiile de participare si detaliile de organizare.
O noapte buna, pe noi ne va gasi rasaritul in Vama Veche.
===================================================

================== NOUTATI = MARTI ================
Aseară (luni) a avut loc deschiderea oficială a festivalului. Prezența a fost neașteptat de bună însă din acest motiv nu am reușit să stăm de vorbă cu toți cei prezenți.



Domnul Gheorghe Mustață, prorector și director al institutului marin a deschis seara cu o prezentare detaliată a centrului de cercetări și un scurt istoric, foarte picant, al acestei locații.
A urmat Corneliu Zeana, președintele Mișcării Europene, secțiunea română, cu tema propusă pentru festival, o prezentare incitantă și detaliată a aspectelor privitoare la politica și la instituțiile românești post-aderare.

După o scurtă intervenție a primarului comunei Agigea, care a ținut foarte mult să fie prezent la această manifestare, a urmat un mic seminar pe tema integrării în care cei prezenți au putut să discute direct cu domnul Zeana și să lămurească diverse aspecte mai puțin evidente ale acestui eveniment ce va avea loc foarte probabil după 2007. Printre intervențiile remarcabile s-au numărat discursurile lui Adrian Firică, senatorul Justin Tambozi, Matei Ghigiu, Simona Cojocea și alții pe care probabil nu i-am putut remarca fiind ocupat și cu probleme organizatorice.

Evenimentul de deschidere a fost încheiat cu un mic recital de poezie semnat Marilena Simionescu, după care toți cei prezenți au fost invitați la un grătar unde s-a recitat și s-au discutat subiecte atât de interesante încât "întrunirea" s-a încheiat abia la răsăritul soarelui.

În seara aceasta vom avea plăcerea să lecturăm mai mult și să discutăm pe marginea poeziei și nu numai a poeziei.

Dintre temele anunțate trebuie să menționăm, pentru deschidere, prelegerea lui Gheorghe Mustață cu "Logica viului în opera lui Mihai Eminescu".

O temă propusă de mine și care se va finaliza la finalul festivalului va fi deasemenea demarată în această seară. Numai cei care sunt prezenți la festival vor fi implicați în această activitate, însă etapele vor fi descrise și pe site, pe parcursul finalizării lor.

Dana Stănescu ne-a propus o serie de subiecte de seminar care vor fi adoptate de noi în această seară și vor fi abordate sistematic pe parcursul festivalului.

Un alt eveniment important, nu foarte literar, pe care nu îl vom rata în această seară este meciul retur al calificărilor pentru grupele Ligii Campionilor: Rosenborg - Steaua București.

În fiecare seară discuțiile organizate vor începe la ora 19 și se vor termina înainte de răsărit. Cei care doresc să participe sunt așteptați anunțați sau ne-anunțați la Agigea în Stațiunea de Cercetări Marine.

Mâine, miercuri, seara va fi deschisă de domnul Valentin Tașcu, director al editurii Clusium din Cluj-Napoca, critic literar, cu tema "Prăbușirea romanului Românesc". Domnul Valentin Tașcu a avut cea mai importantă contribuție la editarea "Dicționarului Romanului Românesc" apărut sub auspiciile Academiei Române.

Vă așteptăm. Pentru mai multe informații aveți la dispoziție mai jos informații de contact. Voi reveni ceva mai târziu cu fotografii din seara de deschidere, la o calitate utilă inclusiv pentru presă.
===================================================

================== NOUTATI = LUNI ================
Astazi la ora 19.00 in muzeul din cadrul statiunii va avea loc deschiderea oficiala a festivalului, la care este invitat si primarul localitatii Agigea. Vă așteptăm pe toți acolo, indiferent de locul în care sunteți cazați pe litoral.
Începând de azi vom avea acces permanent la Internet prin intermediul unei conexiuni mobile Zapp și vom încerca să emitem live pe internet (audio) toate festivitățile și întâlnirile oficiale de aici.
Cei care doresc să ne contacteze pot lua legătura cu Andreia, secretarul festivalului, care va răspunde și va primi mesaje SMS la numărul de telefon 0741-188-111.
===================================================

Despre locație puteți citi mai multe în materialul Știința de deasupra buncărelor semnat Marius Marian Șolea.

La începutul săptămânii am luat legătura cu toți cei care s-au înscris și am făcut confirmările finale. Dacă mai există cineva care știe că s-a înscris și nu a fost contactat telefonic, aștept urgent un email pe adresa de contact menționată mai jos, sau, mai simplu, un comentariu în subsolul acestui articol.
Dacă mai există doritori care s-au hotărât în ultimul moment, aceștia sunt rugați să ia de urgență legătura cu noi pentru a confirma participarea deoarece există o rezervă de locuri disponibile. Aceste locuri sunt disponibile și pentru cei care doresc să vină însoțiți. Luați urgent legătura cu noi la [email protected]

Pentru cei care pleacă din București planul este următorul: deplasare cu un tren de dimineață până la Constanța și de acolo cu un maxi-taxi (microbuz) până la Agigea. Vineri vom încerca să vă oferim mai multe detalii astfel încât cei care pleacă din București să poată călători împreună.

O parte din invitații noștri și-au anunțat deja subiectele și temele de discuție pe care le vor susține în cadrul festivalului:
  • Valentin Tașcu - "Declinul romanului românesc"
  • Ion Pogorilovschi - despre Constantin Brancusi, titlul va fi anunțat
  • Lucian Chisu - "De la cuvant la poezie"
  • Corneliu Zeana - "Romania dupa integrare, structura institutională"

    Dintre evenimentele care sunt prevazute a se desfasura pe parcursul acestui festival putem deja sa mentionam:
    - ateliere artistice in fiecare seara (lecturi, dezbateri, prezentari de proiecte, mini-concerte)
    - expozitii de fotografie
    - vizionari de filme de scurt si lung metraj
    - realizarea interactiva a unui film de lung metraj
    - jocuri de grup bazate pe logica si interactiune sociala
    - concerte live si unplugged
    - anuntarea proiectelor de anvergura ale www.poezie.ro pentru urmatorul an de activitate.
    - prima sedinta de redactie a revistei pe care poezie.ro o va edita periodic incepand cu luna octombrie 2005.
    - concursuri de stand-up poetry



    Ziua de duminică va fi relaxată, singura întâlnire programată fiind întrunirea de seara, unde vom stabili în detaliu programul zilelor următoare. Informațiile legate de evenimentele programate vor fi actualizate în acest material.

  • .  | index










     
    poezii poezii poezii poezii poezii poezii
    poezii
    poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
    poezii
    poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

    Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
    Copyright 1999-2003. Agonia.Net

    E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

    Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!