poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2698 .



Ordonanță Hotărâtă pentru Guvern de mine
articol [ ]
Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2009-07-20  |     | 



Doamna Andronescu e în cosmos demult, asta fără acordul Ministrului Justiției, Predoiu; presupun că s-a dus acolo stresată fiind de niște prevederi constituționale și sub asediul elementarului fapt că era coaptă rău de tot de căldurile verii ăsteia, după cum se vede, bine, în cele de mai jos:
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată,
în conformitate cu art. 60 din Legea învățământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu art. 1 alin. (3) și cu art. 5 alin. (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările și completările ulterioare, cu art. 2-4 din Legea consorțiilor universitare nr. 287/2004, precum și cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calității educației, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre
... urmează articolele de la 1 până la 9 și câteva anexe – deși eu m-am convins din capul locului, iar de când cu criza asta, de când un drum în cosmos nu mai costă douăzeci de milioane de dolari, ci numai două, bag de seamă, cu drag, că Androneasca și restul (Prim-ministrul și MMFPS-istul) pot să meargă gratis ... în cosmos!
...
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează:

Ministrul educației, cercetării și inovării,
Ecaterina Andronescu
Ministrul muncii, familiei și protecției sociale,
Marian Sârbu

București, 24 iunie 2009.

Nr. 749.

Dau și detalii, pentru cine vrea să-și facă vânt cu foile astea.
Primul Detaliu:
Art. 1. - Se aprobă Nomenclatorul domeniilor și specializărilor/programelor de studii universitare de licență și sistemul național de codificare al acestora, cât și numărul de credite de studiu transferabile, prevăzute în anexa nr. 1.
...
Art. 6. - (1) Noile specializări autorizate să funcționeze provizoriu prevăzute în prezenta hotărâre au dreptul să își desfășoare activitatea începând cu anul I al anului universitar 2009-2010.

(2) La specializările/programele de studii care nu se mai regăsesc în prezenta hotărâre nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2009-2010.

...
Art. 8. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 635/2008 privind structurile instituțiilor de învățământ superior și specializările/programele de studii universitare de licență acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu organizate de acestea, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 din 11 decembrie 2008.

Art. 9. - Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta hotârare.

Al Doilea Detaliu:
După ce se limpezește nițel Cosmosul, plec gratis în/prin el cu Predoiu de mână.

Al Treilea Detaliu:
Poate văd și eu, de sus, din Cosmos, unde e semnătura Ministerului Justiției pe HG-ul ăsta, ca să pot spune mulțumit: Hai c-a fost o Glumă!

Al Patrulea Detaliu:
Aveți grijă că, în conformitate cu Art. 6. - (1): “Noile specializări autorizate să funcționeze provizoriu prevăzute în prezenta hotărâre au dreptul să își desfășoare activitatea începând cu anul I al anului universitar 2009-2010.”; așa că prevăd o cerere mare pentru zborurile prin cosmos.

M-am înscris, sper să nu-mi fie ignorată opțiunea absolută pentru “H(aiul) G(lumeț)” formulat în acest articol 6, cu speranța că el va ființa ca subiect prin testele de limba română ale Ministerului Educației Cercetării și Inovării, cât și prin testele Facultăților de Drept autorizate, indiferent de “spacialitatea” acoperită prin vocabulele articolului ... etc.!

Nota:
nu am îndrăznit să pun virgule, acolo unde se cuvenea, prin textele citate din normativul acesta așa de important, ca să nu fiu acuzat de încălcări flagrante și repetate ale legii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!