poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7791 .



Serile Artgotice – fotocronica de ianuarie
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [codex ]

2011-01-29  |     | 



ian09
O foarte mică parte din Corul inocenților

Lăsând cu success în urmă “Expoziția de poezie”, miercuri, 26 ianuarie 2010, Serile Artgotice și-au lansat noua formulă: „Arte în dialog”. În același loc, Atrium Classic Cafe, dar de data aceasta în sala cu pianul, nou oficializata Asociația Artgothica Sibiu i-a avut ca invitați pe dl. Ioan Radu Văcărescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România filiala Sibiu și pe tânărul artist plastic Andrei Pandea-Antonescu din Bistrița.

ian04
Ioan Radu Văcărescu

O prezență deosebit de onorantă, Ioan Radu Văcărescu a citit poezie și proză, și-a prezentat ultimele volume publicate și a venit cu proaspăta Antologie a prozatorilor sibieni din toate timpurile, de apariția căreia s-a îngrijit, "Eternități de o clipă". Discuțiile s-au întins înspre experiența grecească și mai ales cea chineză a domniei sale, frizând un soi de exercițiu practic de literatură comparată.

ian02
Vasile Floare, Ioan Radu Văcărescu, Roxana Sonea, Anda Ionaș

ian05

Sculptorul Andrei Pandea-Antonescu, ucenic al maestrului bistrițean Mircea Mocanu, venise la Sibiu pentru a-și prezenta "Corul inocenților", un număr de aproximativ 5.000 de capete de pitici, din ceramică, expuși în Piața Mare a Sibiului, în scop caritabil, pentru a ajuta un tânăr sibian bolnav de leucemie să strângă fondurile necesare operației salvatoare. Andrei a cucerit asistența serii prin candoare, modestie și suflet generos. Gestul său, aproape mistic, de a întinde o mână acolo unde alții de obicei întorc spatele și-a pus amprenta pe oraș, un concert mut, un gest care cântă.

Photobucket
Andrei Pandea-Antonescu și “Corul”, la Bistrița

ian07
Roxana Sonea

O surpriză plăcută și cu atât mai binevenită a fost prezența prozatoarei Roxana Sonea, venită de la Târgu Mureș pentru eveniment, care, înfrângându-și emoția, a citit două fragmente din propriile-i proze, apreciate atât în mediul virtual, cât și în revistele de cultură din țară.

ian08
Citește Cătălin Neghină

A mai citit poezie actorul Cătălin Neghină, la sfârșit dându-ne întâlnire cu acesta la „Pisica albastră”, piesă de teatru scrisă de el și care se joacă în aceste zile la Sibiu. Lista de cititori a fost bifată și de foarte tânăra Emilia Zăinel, care deși a părăsit Sibiul pentru tărâmurile mai de miazăzi, a fost prezentă la serată. Trebuie amintit și dl. profesor Silviu Guga, care a împărtășit asistenței câteva opinii, ca întotdeauna practice și la obiect, despre Artgothica și mai ales despre ce ar putea ea să devină.

ian03
Cornel Rodean, Dan Herciu, Silviu Guga, Krista Szocs.

ian06
Niu Herișanu

Bineînțeles că discuțiile cele mai interesante, mai aprinse și mai pasionale au urmat după închiderea microfonului, odată cu adâncirea în seară a spiritelor. Aplecați și înspre glumă, momentul a fost bine speculat de Cornel Rodean, care a dat citire unor epigrame ale lui Dan Norea, din revista sibiană a umoriștilor, „Acus”. Am pus punct, am pus virgulă, s-au ivit noi oportunități pentru viitor, pe care le trecem deocamdată sub o tăcere strategică. George Precup a declinat invitația de a citi, iar seara a constituit și un bun prilej de a cunoaște o altă tânără promițătoare Krista Szocs, de care probabil vom mai auzi cât de curând.

Photobucket
Mihai Curtean, Ioan Radu Văcărescu

Serile Artgotice au primit astfel un suflu nou, mulțumită efortului concertat al inimoșilor primi artgotici "cu acte", membri ai consiliului director: Anda Ionaș, Dan Herciu, Mihai Curtean și Niu Herișanu, care păreau mulțumiți că primul pas al anului 2011 fusese deja făcut.

ian01
George Precup, Călin Sămărghițan, Cătălin Neghină

Probabil că în această seară Artgothica a bătut și recordul cu cea mai tânără ascultătoare: Arina, 5 ani și 9 luni. La sfârșit s-ar fi exprimat că voise și ea să citească. Noi am aflat prea târziu, iar pentru ea e, oricum, prea devreme, că încă nu știe.

ian10

Și a fost seară și a fost ianuarie, ziua întâi.



Asociația Artgothica Sibiu

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!