poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2953 .



Pe scurt
articol [ Cultura ]
Într-o săptămână germană – 21

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-05-22  |     | 



Romanul lui Cătălin Dorian Florescu Jacob beschließt zu lieben (Jacob decide să iubească) s-a bucurat de o recenzie de o pagine întreagă în revista DER SPIEGEL. Criticul literar Romain Leick wede în acest roman „un epos de familie în care se povestește precis și laconic, razant și totuși detailat soarta imigranților lothringezi în Banat”.

Cel mai bine dotat premiu literar din Germania este Premiul-Georg-Büchner. Anul acesta cele 50.000 de euro le va primi scriitorul Friedrich Christian Delius (*1943). Autorul este considerat a fi un reprezentant literar de vază a generației 68. Temele sale sunt nazismul, împărțirea Germaniei și scena teroristă.

Filozoful francez André Glucksmann (*1937) a spus ziarului austriac DER STANDARD printre altele: „Bineînțeles că marxismul și fașismul nu sunt același lucru și nu se poate spune că fașismul a fost numai o reacție la marxism sau bolșevism. Dar s-au oglindit, a existat ceva printre ei, prin care au fost lipiți unul de altul.”

Scriitoarea Else Buschheuer (*1965) a fost ani de zile prezentă în Internet cu un site propriu. Acum două săptămâni l-a închis. Iată explicația ei, dată ziarului DIE WELT: „Orice idiot are un site. Prezentarea virtuală a devenit un hobby. Eu și animalul meu domestic. Eu și poeziile mele. Am impresia că timpul site-urilor s-a terminat. Conform experiențelor mele mai durează doi, trei ani până presimțirile mele se adevăresc. Am fost întotdeauna printre primele cu astfel de decizii.”

Nu trece o săptămână fără apariția în scena literară a unui autor nou sau până acum necunoscut. Ultima apariție de acest gen se numește Ulrich Steinmetzger și romanul său de debut poartă titlul greu de tradus So was von da (Așa ceva de aici).

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!