poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6153 .



I would like to thank the Academy
articol [ Internet ]
de Costel Babos (Costel)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2002-04-09  |     | 



Vreau sa ma asigur ca toata lumea are ocazia sa citeasca acest text. Este un text pe care Costel Babos l-a postat pe forum, in locul cu cea mai mica audienta posibila, in loc sa il posteze ca editorial, desi avea aceasta posibilitate, avand in vedere ca este creditat cu nivelul de senior.
Si probabil cu asta am facut si singura critica pe care o pot aduce acestui text sau lui Costel. Subscriu INTEGRAL la cele scrise mai jos si va rog ca atunci cand adresati comentariile sa ma aveti in vedere.

Incet, incet, incep sa dispar de pe acest site. Ca prezenta activa.Am hotarat sa devin pasnic (traiasca Mat), sa ma multumesc numai cu lectura. Din cand in cand, eventual, sa mai postez cate un text.
Totusi, azi nu ma pot abtine sa nu dau o replica. De mai multa vreme observ pe acest forum ca sunt persoane care "cer" pareri. Ca sa nu spun cersesc. Vor critica la stradaniile lor literare. Nimic rau cu "a vrea". Dar de la a vrea la "a cere", ori "a cersi", e un drum. Pe care, cred eu, n-ar trebui sa-l parcurgerm. Unii chiar someaza: "vreau pareri!!"
Domnilor (doamnelor si domnisoarelor) cei care vreti, aveti nevoie, doriti, sunteti interesati, ahtiati, curiosi, necuvinciosi, insistenti, obraznici (unii, altii nu), parerile acestea trebuie sa le castigati prin ceea ce scrieti, prin atitudine, prin activitate, prin valoare,etc.
Si lipsa comentariilor este o critica, dar poate ca nu o intelegeti.
Nu suntem la o sedinta de partid unde fiecare trebuie sa critice sau sa se autocritice, sa se inscrie la cuvant adica.
Imi amintesc de un mesaj mai vechi al domnului AlexRed, care tot asa, cerea pareri. Bune, rele, numai sa fie criticat, bagat in seama adica. Iata ca a trecut ceva timp de atunci si AlexRed isi da cu parerea din nou. Citez:
" Pe acest site nu am intalnit cu doua exceptii decat linguseli si pareri exprimate de dragul parerii.Ce rost au niste incurajari atasate unui text jalnic?Ce rost isi au sperantele de bine cand poezia se destarama in penibil si "s-a mai spus"? "
Pe mine, draga AlexRed ma intereseaza acele doua exceptii, sa vad si eu cum arata o exceptie, deasemenea ma intereseaza sa stiu (asta numai din curiozitate) cine linguseste pe cine. Asta pentru ca nu am timp sa citesc tot ce se scrie si, se pare, mi-au scapat lucruri esentiale.
Deci fiti atenti, voi care cereti pareri. Ati putea primi cateva care sa va taie tot elanul si pe urma sa ajungeti in postura lui AlexRed (si el e numai un exemplu) sa invidiati pe toata lumea si sa le faceti tot felul de reprosuri.
Altii se mira (POESIS) (astia par mai subtili) ca nimeni (adica "seniorii") nu mai pune stelute. Subtilitatea e stravezie, adica domnilor seniori, m-am obisnuit sa mai primesc cate o steluta, ce faceti, nu mai imi dati? Si asta e tot o milogeala, ca pare mai subtila ori ba.
Stiu, stiu ca-mi scol tot site-ul asta in cap, nu-mi fac nici un serviciu, dimpotriva, dar la urma urmei trebuia sa o spuna cineva.
Stiu ca unora, vorba lui Lucian, le-am stat in gat, insa acesta e riscul atunci cand hotarasti sa-ti publici creatiile.
In incheiere, as vrea sa le spun celor care doresc pareri, cateva trucuri prin care isi pot atrage cititori si eventual replici, fara a le "implora" (parte din aceste sugestii le-am mai facut unora, si uite asa m-am mai ales cu niscaiva dusmani)
Dragilor,
-intrati pe pagina unui autor a carui parere o doriti. Spuneti ceea ce credeti despre textele lor. Puteti fi duri si incisivi ori, dimpotriva, entuziasmati, prietenosi. Daca sunteti sinceri e cel mai bine. Captati atentia cu ceva, direct sau indirect. Acest procedeu functioneaza cu sanse de 1 la 3.
- publicati-va textele unul cate unul, dati-le timp sa fie citite si, eventual comentate
- cateodata e importanta si ora la care postati (ma refer la trafic) si chiar ziua din saptamana.
- daca un text la care doreati neaparat o parere trece neobservat, reluati-l dupa un timp, "periati-l", schimbati-i numele si repostati-l. Asta am observat-o la Mihaela cu un eseu al ei despre Mihaela Runceanu. Ideea ei a functionat deci a fost buna
- incercati sa nu faceti greseli de dactilografie sau, mai rau, de gramatica (aici si eu pacatuiesc), cititorul se poate infuria si sa nu mai intre pe pagina voastra niciodata
- (pentru amatorii de stelute)urmariti ce fac cei care primesc stelute frecvent si faceti ca ei!
:)))
Pacat, mi s-a terminat timpul, mai aveam cateva sugestii

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!