poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8242 .



noțiunea de cenzură
articol [ Polemica ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2007-09-22  |     | 



Noțiunea de "cenzură" este, a devenit în mințile noastre în ultima vreme, în ultimii noștri ani de existență... una cu valențe tâmpitonaționale. Dacă ar fi numai o răsucităură de sens, treacă meargă, numai că, din păcate, e bătută rău de tot în cuie. Are un singur sex, și numai unul anume. De exemplu eu am plătit recent statului de trei ori același "cens" și sunt obligat să mai plătesc încă o data așa ceva adăugând în plus niște costuri de "timbru". Așa e de fiecare dată când ai probleme cu statul: te cenzurează la sânge!
Dar cine e statul ăsta, cine l-a făcut și-l întreține? Vezi bine politica, partidele!
... adică Păi Se Dă pe la spate cam cu așa ceva: "Bună ziua. Sper ca ședința noastră de astăzi să fie cât mai concisă și cât mai clară. Textul moțiunii de cenzură pregătită de partidul nostru va fi oferit către lectură și decizie ca text Comitetului Executiv Național. Vreau să mulțumesc în mod deosebit președintelui Consiliului Național, colegul nostru Dan Mircea Popescu, echipei care l-a asistat în redactarea acestei moțiuni.".
Cu alte cuvinte, i s-a dat președintelui partidului un document elaborat de un organism, pe care președintele il va înapoia organismului. Pentru a explica motivul tevaturii, președintele PSD organizează o conferință de presă - citatul anterior de aici provine.
Pe măsură ce înaintăm "în conținutul" conferinței de presă aflăm că: "Este un document politic extrem de serios, necesar și foarte bine redactat. Este un document care vine să aducă un element de clarificare unei scene politice extrem de agitate. Asistăm în aceste zile la o adevărată descompunere a puterii din România. Atacurile brutale în interiorul puterii executive între Ministrul Justiției și procurorii anticorupție reprezntă o nouă fază în escaladarea unui conflict cumplit care aduce daune interne și externe majore țării noastre." ( ambele citate sunt de găsit în: Declarația de presă a președintelui PSD, Mircea Geoană, la Comitetul Executiv Național – 19.09.2007 Postat la 2007-09-19).
Într-un anume fel, putem să trecem cu vederea aceste mici amănunte, pentru că avem deaface, nu-i așa!, cu PROSTÃNACUL PoSeDat.
Dar dacă vreți să "serviți" social-democrație românească "à la carte" și pe săturate, păi trebuie să luați o primă înghițitură, neapătat. Ete una "à la rouse": "... dezbatem astăzi pașii pe care PSD, noi cei care reprezentăm cele 4 milioane de oameni care au votat PSD la alegerile trecute, cel mai mare partid din Parlamentul României, partidul cu cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene, partidul cu cea mai întinsă structură din România. De decizia noastră și de direcția pe care o vom imprima acțiunilor noastre vor depinde multe lucruri importante pentru țară. Sensul acțiunilor noastre nu este doar de a găsi în interiorul partidului și în grupurile noastre parlamentare sprijin pentru acțiunea noastră politică, ci este o încercare legitimă a partidului nostru de a ne reconecta cu țara și de a spune că este nevoie - după 3 ani de haos, după 1.000 de zile de putere de dreapta în care Alianța PNL-PD, actualul Guvern care de ieri nu mai are susținere legitimă și juridică, deci un Guvern ilegal din punct de vedere juridic – de un nou guvern. Lumea așteaptă, pe bună dreptate, nu numai partidul nostru, nu numai militanții noștri, dar și cele 4 milioane de români care au votat PSD, așteaptă cu speranță, alții cu preocupare, decizia partidului nostru și direcția în care va merge România. Este o decizie importantă, o decizie...".
După mintea mea, pentru binele public e bine să ai un astfel de prostănac precum Geoană: o ia-ntr-o mână, o ia-n cealaltă, o ia-n gură, dar o ia ca-n STATUT: Te salut București, Pantelimon, BUG Mafia, să trăiești București, din 19 mai 2005 ai Statut.
Pentru edificare vă citez din Statutul partidului: "Denumirea partidului este Partidul Social Democrat - prescurtat...". În articolul cel mai de-al doilea din STATUT aflăm că: "Semnul electoral constă în trei boboci...".
Până mor eu, poate consta "în" orice, așa să ne rămână înțelegerea. Până atunci dau cu prafuri de muște, de țânțari, dau cu banii și cu viața deazvârlita pe geam. Dau orice pentru partid și, neapărat, trag apa!
Statutul e de bază. Organizare să fie. Doctrina, ideologia... astea sunt fraze. Le facem din mers, zi de zi!:
"... o decizie de care va depinde în mare măsură
configurația politică în perioada următoare
și avem obligația să dăm cel mai bun răspuns cetățenilor,
pentru interesul milioanelor de români care ne-au votat
și al celor care nu ne-au votat,
dar care resimt efectele acestei guvernări haotice pline de scandal.
Acest episod unic în lume,
în care un ministru de Justiție în funcție este atacat
de proprii săi procurori,
în mod cert este o vendetă politică în care
cele două formațiuni, PNL și PD,
Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu,
continuă lupta de anihilare a adversarului
prin orice mijloace.
Este o situație de o gravitate extraordinară,
oricât de mult am încerca să facem abstracție de această realitate
și acest lucru contează
și atârnă în decizia noastră.
Decizia noastră este importantă
și, ca întotdeauna,
cu același respect și prietenie,
colegii din Comitetul Executiv Național vom avea cu toții
un cuvânt greu de spus cu privire nu numai la ziua de mâine,
dar și la lunile și anii care vin.".
N-a fost nevoie să-mi bag o pană pe gât. Am vomitat și-am mâncat mai departe:
"Eu vă mulțumesc că ați venit la București
după ședința noastră anterioară.
Aș vrea ca astăzi să discutăm,
pe lângă textul moțiunii,
și data depunerii moțiunii,
dar și o altă acțiune importantă la care ținem mult
și cu care vreau să ne identificăm și mai mult.
Vă propunem astăzi lansarea unei Petiții Naționale
pentru devansarea intrării în vigoare a legii pensiilor,
a legii PSD a pensiilor,
în care milioane de pensionari vor primi o creștere
importantă de 43% din pensiile pe care le au.
Nu avem dreptul, în condițiile în care există bani la buget,
să lăsăm pensionarii țării să parcurgă câteva luni de iarnă
cu pensiile actuale, cu facturile scumpite,
cu alimentele scumpite, cu inflația care a început
să crească, care a ajuns la 5%.
Există bani la buget
și este obligația noastră prin legea
pe care am introdus-o în Parlament
să devansăm intrarea în vigoare a acestei legi.
Este o iarnă salvată pentru pensionarii țării
și este un lucru de minimă decență
pe care trebuie să îl facem așa cum am făcut și cu legea noastră
și devansarea acestei legi este un lucru important.
Vă chem pe toți ca începând de mâine să mergem la pensionarii țării
și să le spunem că această lege trebuie devansată
și că această lege este importantă
și reprezintă un angajament al PSD
față de pensionarii acestei țări.".
La arme cetățeni! Aut Caesar, aut nihil... nihil obstat!
"... De asemenea, astăzi aș vrea să decidem și un alt element important la care eu țin mult, dezbaterea în partid cu activul nostru de partid, dar și cu interlocutorii din societate, din mediul economic, din mediul neguvernamental, din mediul academic al ofertei noastre pentru alegerile pentru Parlamentul European. Am vorbit foarte mult despre candidați, o să vorbim despre candidați și astăzi. Este foarte important ca activul nostru de partid și cetățenii să afle ceea ce propune stânga românească și PSD, ca membru al Partidului Socialiștilor Europeni.".
Iar am vomitat... îmi vine peste mână schimbarea sensului de circulație; la noi se circulă pe dreapta, nu ca-n Marea Britanie a lu' Tony, Blair (Anthony Charles Lynton Blair).
Conform statutului: "Începând de luni, vă rog pe toți, în județele pe care le conduceți, în sectoarele și municipiul București, să începem o dezbatere internă pe oferta noastră pentru Parlamentul European, astfel încât până la data începerii campaniei propriu-zise, cu 30 de zile înainte de 25 noiembrie, să existe o dezbatere reală și serioasă în partid și o consultare și validare cu parteneri din afara partidului. Aștept și de la Organizația de Femei, și de la TSD să sprijinim această acțiune de consultare cu membrii noștri și cu cei din afara PSD.
Astăzi vom propune spre vot și decizie, nu o declarație a Comitetului Executiv, ci o decizie a Comitetului nostru astfel ca deciziile noastre să devină în mod statutar obligatorii pentru toate structurile partidului nostru.".
Mi-am revenit... "pe sferă" sunt în elementul meu. Altă lume. Lumea mea! Pot să: "Mulțumesc presei pentru interes și răbdare. Aș vrea să vă spun încă de pe acum că respingem cu extrem de multă energie intoxicările care au apărut în această dimineață cu privire la așa-ziși miniștri PSD în așa-zisul Guvern Tăriceanu. Este o intoxicare crasă și descurajez pe oricine încearcă să introducă într-un moment de discuție atât de important un astfel de element. Nu există în acest moment o discuție de aceste gen cu cei de la PNL. Ceea ce a apărut la televiziuni, colegi de-ai noștri care sunt deja miniștri în Guvernul Tăriceanu este o intoxicare crasă și o dezmint în mod oficial în numele colegilor mei.
Vă mulțumesc.".

PS:
Statutul PSD are 49 (patruzecișinouă) de pagini. Pentru a participa la această loterie de partid și de stat, e necesară o recomandare din partea unuia care a câștigat anterior carnetul. Carnetele câștigătoare sunt în număr de 6 (șase):
-carnetul roșu tradițional, denumit Iliescu;
- carnetul de gașcă, adică Zambaccian;
- carnetul "negociabil hrebenciuc", valabil în Bacău și în tăti țărli Moldovii dipi stânga și dipi dreapta Prutului, omologat UE de curând;
- carnetul de sud est - valabil în permanentul-măsurabil dintre Lehliu Gară și tot sudul dobrogean ale lui Tărăcilă (sunt niște colecții acolo, în sudul dobrogean, de parură, ori de cânepă, de te iei cu mâinile de cap de cât de frumoase și de întinse sunt acele culturi... te iei de mii și de mii de hectare de cap, tulburat de o astfel de minune și grandoare naturală);
- carnetul de deal de Feleac, ori "à la Dâncu de la Cluj mă, no!";
- carnete nestatutare, penale cum ar veni, dar acceptete pentru că dragostea și înțelegerea Domnului și Mântuitorului nostru sunt mari și fără de margini.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!