poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5228 .



Vama Veche si Dan Matei Agathon
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2002-04-18  |     | 



Dupa ce am scris titlul mi-am dat seama ca ar fi trebuit poate, conform uzantelor, sa intitulez mica mea dizertatie "Dan Matei Agathon si Vama Veche". Am avut chiar o mica ezitare, gandindu-ma ca as putea totusi sa schimb titlul dupa ce voi termina de scris, nestiind prea clar unde voi ajunge cu analiza.
Fiindca ar fi trebuit sa fie vorba de o analiza. De analiza unei decizii a functionarului public mai sus mentionat, prin care din acest an, se interzice camparea pe plajele din 2 Mai si Vama Veche.
Pe masura ce asez cuvintele imi dau seama insa ca nu am de gand sa protestez. Si ca am sa va las pe voi, in masura disponibilitatilor individuale sa analizati lucrul asta.
Eu cred ca decizia dumnealui nu vine din rea-vointa si nici din invidie, e o decizie care in principiu ar trebui sa protejeze rezervatiile naturale din 2 Mai si Vama Veche. Nu sunt la curent cu politica, chiar deloc la curent, si nu pot deci sa apreciez daca aceasta decizie este o masura populista prin perspectiva ecologica.
Eu tind totusi sa cred ca domnul Agathon nu are altceva mai bun de facut. Sau mai simplu. Fiindca e foarte simplu sa zici "nu se mai accepta corturi pe plaja" si fiindca daca pana acum nu auzisem despre domnul Agathon, acum am auzit. Nu stiu cine e si cu ce se ocupa insa e clar ca el e omul care poate spune: "Vara asta nu se mai pot pune corturi in Vama Veche". Si e clar ca nu-mi place de el.
Fiindca in Vama Veche exista si niste rezervatii sentimentale nu doar acele, totusi importante, rezervatii naturale.
Nu imi vine nici o idee despre ce altceva mai bun ar putea sa faca domnul Agathon dar banuiesc ca ar mai fi si alte probleme pe litoral de care ar putea sa se ocupe.
Iar Vama Veche... nu pot decat sa ma bucur ca am avut norocul sa o descopar la timp, asa cum era ea si asa cum probabil oricum nu o sa mai fie vreodata.
Ar mai fi ceva de zis. In ultimul timp, multi din prietenii mei si-au facut vacantele prin Turcia si prin Grecia. De ce ? Fiindca e mai ieftin, mai frumos si mai simplu. Anul trecut am reusit sa petrec mai bine de doua luni la mare. Am fost in Mamaia... trist. Am fost in Eforie... nasol. Am fost in Neptun... aglomerat si fandosit. Am fost in Mangalia... aici batea cat de cat un aer dinspre 2 Mai si era mai bine, dar asta inspre sud, fiindca inspre nord... din nou trist. Am trecut pe langa Navodari... si mi s-a parut o ruina, am intrat in Costinesti si mi s-a facut greata. Mi-au mai scapat cateva statiuni, dar nu cred ca mi-a scapat cu adevarat ceva.
Ce o sa fac la vara ? As putea sa merg la munte. Dar daca o sa fie camparea interzisa in Piatra Craiului ?? Sau as putea sa merg in delta. Dar acolo e camparea interzisa prin natura locului. Si as putea sa mai merg in Turcia. Sau in Grecia, sau in Spania sau alta tara si mai calda. Din multe puncte de vedere "mai calda".
Voi cauta un motiv sa nu o fac. Il voi cauta pe tarmul acestei mari, il voi cauta prin delta si prin Apuseni. Il voi cauta in mine si in persoana de langa mine. Si probabil despre asta era vorba de fapt. Nu despre locuri, nu despre oameni ci despre romantism. Despre inca o declaratie de dragoste.
Am scris despre Vama Veche pentru ca sunt un romantic. Am scris despre Dan Matei Agathon pentru ca e un simplu si banal "subiect". Si am scris inca o data despre mine si despre Ea. Fiindca de fapt inainte de toate si dupa ce toate trec, doar despre asta este vorba.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!