poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4503 .



Despre \"Freamat de timp\"
articol [ Evenimente ]
Volum colectiv de poezie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Anonimous ]

2008-01-04  |     | 



„Chiar dacă e spectator al unor realități, scriitorul, poetul, artistul nu vorbește și nu scrie ca un chibiț de fotbal sau ca o țață de piață. El este un magician care transformă enigmele vieții într-o formă excitantă pentru cunoaștere. Căci nu reprezintă nici kitch-ul și nici o spovedanie în sinceritate și modestie. Creatorii de talent nu resping rețeta retoricii moderne, a jargonului, nu sunt inflexibili sau exagerat tradiționaliști și nici plini de sinele îmbătat cu apă rece. Au dreptul de a contrazice și de a fi contraziși, au dreptul de a avea alte idei.”.

Volumul colectiv „Freamăt de timp” apărut la editura 3D, Drobeta-Turnu Severin a văzut lumina tiparului în luna decembrie 2007 din dorința de a valorifica sunetele gândirii, forța unui talent izvorât din suferință și din necesitatea de a vorbi deschis, confesiv cu ajutorul versului, a poeziei, a gândului devenit prea puternic pentru a putea fi ascuns. Cartea poate fi considerată o izbândă a inimii asupra creierului, a pasiunii asupra raționalului, a clipei asupra eternului. E nebunie. E dialog. E ardere interioară. Copilărie. Prietenie. Libertate. De aici și subtitlurile volumelor, „Freamăt peren” și „Freamăt libertin”.

Toți autorii adunați în paginile acestor volume, 20 la număr (Anne Marie Bejliu, Adrian Păpăruz, Patricia Lidia, Mircea Lucian Nincu, Monica Sumalan, Petre Fluerașu, Ioana Camelia Popa, Alexandru Mărchidan, Adrian Amariei, Aurel Oancea, Elena Glodean, Daniel-Dumitru Darie, Georgeta Oană-Muscă, Dan Sîrbu, Corneliu Zegrean-Nireșanu, Violeta Stika, Mihai Petru, Vasilica Ilie, Valerian Bedrule, Ioan Grosaru), nu vor decât să împărtășească niște povești, sentimente, clipe. Nu au ambiții să intre în enciclopedii, istorii literare, dicționare sau manuale. Pentru ei, scrisul este o miraculoasă formă de comunicare, de iubire, de apropiere. Ei nu încearcă să îmblânzească acea răzvrătire interioară a cuvintelor încă nerostite, dar care tânjește să iasă în poezie, ci își iubesc versurile așa cum o mamă își iubește propriii copii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!