poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3353 .



Petreceri românești pentru românii de peste granițe
articol [ Regional ]
Așii Vâlceni sunt și în Germania

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2006-07-15  |     | 



Chiar de sunt simpozioane, manifestiații culturale sau chiar simple întâlniri ale românilor, toate au un singur scop, de a face românul să se simtă ca la el acasă.
Așa cum vă așteptați, de la aceste evenimente nu lipsesc micii, sărmăluțele, berea românească, dar nu în ultimul rând...înjurăturile atât de specifice românilor.
De cum am ajuns la Nurenberg, la începutul lunii iulie,(despre acest eveniment vreau să vă vorbesc), nu mi-a fost greu să nimeresc, iar acest lucru, în primul rând, datorită mirosului atât de strident de mititei.
De cum am intrat pe „porțile” locului unde era organizat evenimentul, în fața mea erau sute de oameni, majoritatea români... Toți vorbeau românește, de la vânzătorii de porumb fiert, înghețată și mai știu eu ce minunății, până la copiii ce mergeau de mână cu părinții lor.
În față, o scenă, unde artiștii urmau să-și susțină recitalul, iar în rest..., bucurie și voie bună....Deh! Așa cum îi stă bine românului, nu?
Mihai Constantinescu, Sofia Vicoveanca, Victor Socaciu și alți cunoscuți artiști au adus mai aproape de inimile românilor muzica românească...La mese, toți se înfruptau din mâncarea tradițională, cam piperată...la preț, dar asemenea evenimente nu sunt zilnic, așa că...merge, se încurajau românașii....
Ajunsă acolo, m-am pus pe treabă, revista AȘII VÂLCENI, trebuia să ajungă în mâinile compatrioților mei, așa că, în mai puțin de jumătate de oră, majoritatea citeau ultimele două numere ale revistei.
Felicitările nu au întârziat să apară de pretutindeni, dar în special, legându-se și o colaborare cu renumita Dani Rockoff, omul de presă al românilor de pretutindeni, așa cum îmi place, și nu numai mie, să îi spun.
O petrecere reușită, aș spune, dar mai trebuie umblat pe la....”cei șapte ani de acasă”... În urma petrecerii, nu era greu de ghicit cine a fost în acel loc, dar dacă vedeai ce era...,îți dădeai seama...
Ionela van Rees-Zota
N.B. Aș fi vrut ca acest articol să-l închei mai optimist, dar nu am avut puterea să ascund...finalul...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!