poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5314 .



Poezie.Ro volumul 1
articol [ Creatie ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2002-06-04  |     | 



POEZIE.RO - volumul I – iunie 2002

Poezie.ro este un site de cultura online care a debutat in anul 1999 ca simplu proiect experimental, in principal ca utilitate pentru creatorul sau, dornic la acea vreme sa-si publice poemele in format electronic. Astazi, in anul 2002 acest site ocupa prima pozitie in Romanian Top 100, cu un numar considerabil de voturi inaintea site-urilor care se situeaza vremelnic pe pozitia secunda. Poezie.Ro numara peste 18.000 texte (atat poezie, proza dar si editoriale) si peste 1.000 de autori. Cativa dintre autorii prezenti aici au publicat intre timp plachete, niciodata insa un volum colectiv sub egida acestui site.
Este remarcabila activitatea zilnica a site-ului, atat pe partea de noi materiale (peste 50 de creatii noi zilnice) cat si pe partea de analiza-comentariu (peste 50 de comentarii si articole in forum).

Argumentele noastre in favoarea acestui demers sunt in primul rand valoarea catorva dintre autorii de aici si dorinta de a marca aceasta perioada, deosebit de productiva din punctul nostru de vedere, dar ale carei realizari sunt inaccesibile marelui public, care de cele mai multe ori, nu are acces la internet. Sunt autori care au debutat ca epigoni ai marilor poeti romani si universali si care au ajuns acum sa-si cultive o forma poetica autentica si usor de recunoscut. Lipsa acestora din cenaclurile de profil este usor explicabila de plasarea geografica a acestora (Romania, Europa, Canada, Statele Unite, etc) dar si de timpul limitat de care dispun. Noi suntem de parere ca amatorismul lor de inceput este acum un profesionism greu de contestat. Pe langa aceasta, site-ul este accesat din zi in zi de cat mai multi noi aderenti si datorita editorialelor la zi, care au transformat in scurt timp www.poezie.ro intr-un forum civic, care a reusit sa sublimeze himerele tineretului roman in creatie poetica de cea mai buna calitate.

Proiectatele volume la care ne gandim ar urma sa se structureze in principal pe autorii de mare valoare si pe alaturarea esalonata a celor mai promitatori scriitori care se vor afirma pe site, fiind posibila chiar organizarea acestor volume in functie de genul literar: balade, sonete, poezie post-moderna si proza scurta - eseuri. Succesul acestora este asteptat atat datorita popularitatii site-ului in randul tineretului cu acces la internet dar si de intentia de a demara in cel mai scurt timp la unul dintre posturile de televiziune cu audienta mare a unui talk-show cultural, axat in principal pe tematica site-ului www.poezie.ro, demers care va populariza si mai mult manifestarile literare si care este in etapa de productiei a emisiunii pilot. Speram ca de fiecare data volumele de poezie sa beneficieze de cuvantul inainte al unora dintre cei mai titrati literati si ziaristi contemporani, dornici de a ne da o mana de ajutor.

Consideram ca este mare nevoie in cultura romaneasca de un cenaclu de maxima audienta si ca demersul nostru editorial este cel mai bun prilej de a canaliza energiile tineretului spre frumos.

Radu Herinean
Editor Principal
www.poezie.ro

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!