poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7568 .



Așteptăm provincia!
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Editor ]

2002-12-13  |     | 



Există în momentul acesta o listă destul de mare de "foști" membri poezie.ro. O parte sunt cei pe care oricum nu-i știa nimeni și care au dispăut neobservați, membri care, dintr-un motiv sau altul, au încetat să mai scrie.
O altă categorie, și de aceștia mă voi ocupa în acest scurt editorial, sunt cei care, într-o măsură mai mare sau mai mică, au plecat cu surle și trâmbițe. O parte și-au retras textele, o parte nu, o parte au încetat să mai scrie și să mai citească, alții au revenit sub alte nume, probabil sătui de publicitatea excesivă și de controversele iscate nu atât în jurul creațiilor lor, cât mai ales în jurul persoanelor lor.
Într-un fel sau altul, fiecare a interacționat la un moment dat cu mine. Într-un fel sau altul, fiecare s-a folosit de această interacțiune ca să aibă un motiv bun de a părăsi reduta. Și mă refer acum la motivele pe care fiecare le invocă în dicuțiile intime cu propria lui persoană.
Același lucru mi s-a întâmplat dealtfel și mie. Am ajuns de fapt, la un moment dat, în imposibilitatea de a rezolva anumite situații și anumite conflicte datorită faptului că editorul nu era perceput ca o autoritate independentă ci mai degrabă ca "doar un alt autor". De aceea, atunci când Radu Lucian va reîncepe să scrie, îl veți regăsi probabil cu alt nume, undeva în lista autorilor cu nivel 0, așteptând un minut din timpul unui alt cenzor pentru a-i revizui textul.
Cam atât despre mine. Să vedem ce s-a întâmplat cu ceilalți.

Prietenulnecunoscut s-a convins singur că eu vreau ca el să dispară de pe site fiindcă mă deranjează persoana lui. În realitate, el a avut impresia că poezie.ro devenise o concurență prea mare pentru propria lui activitate, și cum scopul lui de a promova și a încuraja tinerele talente nu era în întregime altruist, a luat măsura de a-și retrage textele și de a încerca să îi îndepărteze de www.poezie.ro prin orice mijloace pe cei din anturajul lui.

Mi s-a spus că și costel, mai de curând, ar fi părăsit baricada din motive asemănătoare și se încălzește cu o idee pe care a reușit cumva să o extragă din conversațiile cu mine. O idee similară, cum că eu nu îi doresc prezența pe site. Am fost uimit de această atitudine din partea unui om care este foarte departe și cu care am interacționat în foarte mică măsură. Gândesc că părerea mea și preferințele mele, chiar și negative sau potrivnice, nu ar fi trebuit să îl influențeze. Am să încerc să cred că nici nu l-au influențat. Motivele reale ale lui Costel nu le-am aflat încă și sincer să fiu nici nu vreau să le aflu fiindcă nu o să mă mai preocupe aproape deloc această problemă a membrilor dezertori.

De curând am avut niște discuții asemănătoare cu Oriana, care la un moment dat a făcut o afirmație într-o direcție similară. Nu îmi e nici acum foarte clar care sunt planurile Orianei în ceea ce privește www.poezie.ro. Am văzut că a retras o parte din texte însă este încă activă pe site. În lipsa altor informații am să consider că textele dispărute sunt o operațiune de curățare și îmbunătățire a propriului ei portofoliu. Motivele Orianei ? Caracterul pornografic și obscen al unor texte introduse în site. Un subiect pe care eu îl consider clar dar care a rămas totuși deschis.

Astăzi am citit declarația de independență a lui Bogdan. Mă surprinde ? Nu. Am râs amar descoperind motivele reale ale "retragerii" lui. Am să le păstrez însă pentru mine. M-a surprins numai la nivel uman gestul lui Bogdan Geana și am să profit de poziția mea de editor ca să fac și eu o declarație la adresa lui Bogdan Geana. Mă așteptam ca Bogdan sa urce cele 20 de trepte ale scării ce despart etajele pe care lucrăm ca să îmi spună lucrurile care l-au determinat să facă acest pas. Pas pe care dealtfel, după cum vedeți nu îl comentez decât prin prisma modului în care a fost făcut. Din păcate, lui Bogdan îi era imposibil să facă asta fiindcă cunoaște foarte bine capacitatea mea de percepție și discernământ și știa că îi va fi greu și lui să-și explice gestul. Bogdan a ales să îmi comunice prin intermediul site-ului planurile lui de viitor sau, mai precis, lipsa acestora. De aceea am hotărât că site-ul rămâne singurul mijloc prin care Bogdan Geană va mai putea comunica cu mine începând de astăzi. Scriitorul Bogdan Geană poate discuta cu mine în continuare, e singura prezență pe care n-o contest, omul Bogdan Geană m-a dezamăgit profund și îl pot înscrie la rubrica de pierderi cotidiene a realității de azi:
"Pierdut persoană apropiată, fără caracter și fără principii. O declar nulă"

Pentru cei care citesc acest editorial și nu înteleg nimic din întâmplările sau persoanele enumerate spun: "Multe felicitări".

Și mai un anunț pentru ei și pentru toți cei care viziteaza acest site:
"Căutăm persoane de orice vârstă pentru activități literare neîngrădite. Se oferă un mediu de lucru interactiv, uneori prietenos, cu posibilități de afirmare și promovare nelimitate. Așteptăm provincia."

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!