poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5138 .



Viata dupa Viata
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Emundin ]

2003-08-28  |     | 



Sunteti voi mai putini decat florile ? Florile nascute din boboci plini de viata , care au inflorit , apoi s-au dezvoltat din plin sub efectul razelor de soare . Pamantul lor minunat inmiresmeaza aerul si toate se bucura atunci in promisiunea vietii noi . Florile pun in valoare pasarile zburand pe cer , albinele care aduc polenul si nectarul , omul vesel in cautare de dragoste
Minunata floare face o samanta ca sa poata sa renasca . Si cand petalele cad si fructul se formeaza , ahhhh ; acest proces are ca nume intelepciune ; este produsul vietii . Si cand fructul este consumat si toamna este in gradini si pe campuri , arborele de infioreaza la trecerea rafalelor de vant , minunatele sale frunze cad si intr-o zi ne apare intr-o completa goliciune .
Cand tacerea alba se asterne si se depune pe craci zi dupa zi , zapada stralucitoare si cand totul este rece si dezolant , unde este floarea ? Ea traieste in memorie . Ea locuieste in intelepciune , in viitoarea primavara ce va renaste . Caci dupa plecarea iernii , la schimbarea sezonului , bobocii se formeaza din nou si va aparea o noua floare .
Daca viata se continua si pentru simpla floare , de ce v-ati gandi a fi mai putin decat aceasta ? Va ganditi ca trebuie sa faceti flori primavara , vara fructe , sa pierdeti frunzele toamna si pana in cele din urma sa muriti iarna ? Nu sunteti mai mult decat cea mai frumoasa floare ? Viata noastra nu este mai importanta decat a ei ? Bineinteles ca da .Si tot astfel cum florile reinflorec in fiecare primavara , astfel si voi traiti viata dupa viata .
Propriile voastre flori ar putea desigur sa poveteasca nenumarate sezoane pe care le-ati cunoscut .

Am sa va invat un mare adevar , pe care as dori sa nu-l uitati niciodata : Viata nu are sfarsit . Este adevarat ca se poate mutila un corp . I se poate taia chiar capul , stoarce maruntaiele , sa-l faci sa suporte cele mai inimaginabile masacre , dar este imposibil sa-i distrugi personalitatea care traieste in interiorul invelisului . Intreaba-te o clipa daca exista vreun mijloc sa distrugi un gand , sa-l faci sa explodeze , sa-l injunghii , sa-i declari razboi . Nu este ! Forta vitala a oricarei creatuni umane sau animale , este ansamblul invizibil de ganduri de emotii , numit personalitate , care traieste in spatele mastii corpului .
Ceea ce da invelisului calitate , vitalitate , caracter este esenta vizibila a gandului , care este energie . fantastica energie este ceea ce trage toate sforile , ca sa zicem asa , care actioneaza gura , ochii , membrele . Nimic nu are puterea de a distruge energia . Nimic nu poate lua forta viata a cuiva .
Moartea nu este decat o mare iluzie , caci ea nu va intarzia a se amestece cu corpul . Esenta care actioneaza corupul , ea nu va intarzia sa se amestece cu un alt corp - daca aceasta ii este dorinta - caci forta vitala in interiorul carnii subexista . Amintiti-va . Acum lasati-ma sa va spun ce se petrece cand o entitate paraseste acest plan . Cand corpul nu mai este in stare sa functioneze , energia - sufletul - ii este retras prin intermediul spiritului entitatii in cauza . Fiecare fiinta posedand un suflet . Chiar si animalele poseda un spirit si un suflet . daca n-ar fi avut, le-ar fi lipsit si energia creatoare a supravietuirii lor .
Odata ce spiritul e extras si degajat sufletul din cavitatea sa , totul devine pasnic si linistit . Este o vorba care spune : Iata in leaganul lui Dumnezeu nu este nici durere , nici lacrimi , nici suferinta . Este foarte adevarat deoarece in momentul in care parasim acest plan , ne eliberam de instincte si senzatii corporale . Astfel spus , experienta fricii dispare , ca de altfel suferinta fizica , senzatia de foame , iluzia timpului - toti acesti factori de anxietate. Tot ceea ce este in legatura




cu corpul fizic , dispare . Sunteti in ceea ce se cheama utopie ; sunteti in ‘ leaganul lui Dumnezeu ‘ .
Moartea corpului este comparabila cu un lesin . Cand spiritul cheama sufletul , acesta se urca prin trup prin centrii energetivi numiti peceti sau chakre . Sufletul vostru , care este memorie , paraseste corpul prin ultima din aceste peceti , a saptea , care se situeaza in crestetul capului , si se mai numeste si glanda pitulara
Lumina vazuta la iesirea din tunel este lumina spiritului fiintei . cand sufletul paraseste corpul , acesta moare si redevine un suflet liber . Tot procesul se petrece cat ai clipi din ochi si fara durere
In clipa mortii , totul se limiteaza si capata o stralucire mareata . Caci sufletul paraseste acest plan - este o exagerare din materia densa si o intoarcere la o existenta de lumina . Acolo nu mai esti decat spirit si emotie puternica si corpul un corp de lumina a carui forma electrica variaza in functie de gandirile acceptate de forma-lumina . De aici se merge la unul din cele 7 cercuri - acest cer depinde de atitudinea emotiva exprimata pe planul de aici .
Exita 7 planuri de realizare sau nivele de constiiinta si intelegere care sunt : de putere , de dragoste resimtita , de dragoste exprimata , Dumnezeu vazut in orice viata.
Intelegeti bine acestea : Orice gand considerat si imbratisat pentru nevoile intelegerii , vibreaza cu o anumita frecventa si aceste vibratii sunt experimentate ca sentiment . In consecinta , cel care incearca sa-ssi sstapaneasca durerea , va pune in cumpana ganduri mai degraba limitate , associate durerii , ceea ce va naste in el vibratii de ordin inferior si care vor fi resimtite de el ca durere . Cel cqre , dimpotriva , care cauta a gaseaca intelegerea dragostei sau exprimarea ei , va resimti exaltarea produse de vibratii ssuperioare de ganduri de dragoste exprimate si impartasite. Cerul in care te vei duce , depinde de planul spre care constiinta ta s-a indreptat mai mult caci spiritul fiintei va fi atras de vibratiile acestui plan .
Noi cu totii ne aflam pe primul plan , este planul al perceptiei in trei dimensiuni . Este planul pe care entitatile capata intelegerea lui Dumnezeu prin forma numita materie . A trai in acest plan presupune i mare stapanire , caci nu putem pattrunde decat prin procesul nasterii si trebuie sa supravietuim cu toate limitarile si instinctele carnii.
Acest plan cuprinde toate nivelele de constiinta si de intelegere . Este planul demonstratiilor , adica cel unde est epoibil a-si manifesta constiinta in forma materiala , de a fi martor , in fine de a-si mari inteligenta emotiva. Si as dori sa intelegeti ca acest loc care este al voastru , numit Terra , nu este decat unul din nenumaratele locuri unde entitatile pot atfel face experienta cu un trup prin care sa se exprime .
Al doilea plan este acela al caror experienta are ca scop intelegerea durerii , a remuscarii , si a vinovatiei .
Al treilea plan este numit cel al puterii . In acesta se incearca a se face stapan pe altii , unde se vrea sa-i faci sclavi pe altii , nu printr-un act sexual sau forta fizica , ceea ce aici nu este cu putinta , dar prin idei , adica incercand sa aduci pe altii sa-ti adopte propriul punct de vedere .
Al patrulea plan este cel al iubirii. Aici , entitatile sunt o iubire mare , din pacate fara sa o poat exprima . Ele cunoasc o existenta de lumina , din pacate fara sa o poata exprima . Ele cunosc o existenta de lumina , ele resimt o dragoste intensa , fara sa o poata exprima .
Al cincilea plan se numeste paradi . Este planul care cuprinde farmecul `lumina de aur` . Imaginati-va o lumine asemanatoare cu a soarelui , doar ca este de aur . in al cincilea plan toate sunt invelite in aceasta lumina , pastrandu-si vioiciunea culorilor lor . Si nu exista intuneric , numai aceasta lumina aurie . Se poate auzi o muzica extraordinat de frumoasa , caci lumina ce imbraca toate lucrurile vibreaza in armonie cu culorile intr-o miscare minunata . Aceasta miscare de armonie constituie `suflul vietii` pe acest plan - si nu aerul. Asadar , pe acest plan numit paradis , se respira sunetul muzicii si se traieste in lumina .
Revin la primul plan , unde unii au inteles si stapanit forta sexuala , durerea i setea de putere ; pentru ei , dragosstea este realitate exprimata . Si aceasta implinire nu le-a dat prea mare



bataie de cap . Stapanirea celui de-al saselea si al saptelea plan de intelegere , dimpotriva nu este usor de realizat pe planul demonstratiei , acest fel de intelegere fiind imposibil de demonstrat . Dar cei ce treiesc si sunt capabili de dragoste - care exprima iubirea lor catre persoanele din jurul lor , prin cuvinte si fapte , si prin dorinta lor de a trai in functie de dragostea lor - acestia trec pe planul al cincilea la sfarsitul existentei sale . Planul numit rai este compus in parte de enitatile batrane de milioane de ani , pentru ca raiul este un loc atat de minunat , incat ele uita de existenta altor planuri mai superioare cum este al saselea si al ssaptelea .
Entitatile din al cincilea plan au puterea sa isi exprime si manifeste dragostea lor , de altfel obiectul dorintei lor apare o data cu dorinta emisa . Astfel daca un pescar doreste sa-si procure un peste , se va duce la lacul din fata lui . Acesst lac poate fi inconjurat de cypri inalti , sau de ploi ori alti copaci pe care-i iubeste . Daca doreste sa vada acest lac in aspectul de toamna , plopii vor fi imbracati in galben in timp ce cyprii vor aparea in verdele lor inchi obissnuit . Si atunci , asezat pe marginea lacului cu undita deassupra apei , si doreste sa simta mangaierea vantului , se va ridica fara intarziere o dulce briza . Cand va arunca firul unditei la capatul caruia atarna un biet vierme si se gandeste ce anume peste vrea sa prinda , indata petele a si muscat . El va aduce petii la el , pesti asemanatori cu cei de pe pamant , si ajungand in casa visurilor lui , ii va consuma . El este fericit caci ii place ceea ce face .
Dupa ce a stat in acest plan adica raiul un timp , entitatea incepe sa se intrebe despre esenta luminii care inveleste toate lucrurile si de cauza sederii lui inn acet loc . In cele din urma entitatea isi va spune de ` de unde vine lumina aceata` Atunci va lua cunosstinta de o minunata energie , o forta de viata manifestandu-se in acelasi mod in lumina , in flora , pesti , lac , plopi. Si atunci va incepe sa gandeasca egalitatea in toate acestea . Apoi va observa ca ele nu sunt separate unele de celelalte , ci se misca intr-un flux unic. Cand vede toate acestea , cand datorita iubirii intelege si realizeaza in exprimare , ajunge sa vada unitatea lucrurilor si entitatilor , atunci ea devine pregatita pentru al saselea plan de intelegre
Al saselea plan e acela unde se cunoaste unirea cu tot ceea ce este viata , este poarta deschia pentru al saptelea plan . Caci ceea ce entitatea percepe ca real , deci ea stie ca ete real , ea devine negresit ssi integral . In cosecinta , cel ce nu vede decat `Dumnezeu in uniytatea Sa `si care treieste in unitate devine ceea ce vede ssi ce traieste . Suprema excelenta a acestei deveniri corespunde celui de-al sqptelea cer si usa deschisa sspre el consta in faptul va suntem Dumnezeu pur , ratiunea pura , gandirea pura , viata pura , lumina pura - substanta si fundamentul a tot ceea ce este .
Cat despte descrierea celui de al saptelea cer , imagonati i lumina extraordinar de stralucitoare a carei inima nu este numai stralucire , ci insasi izvorul luminii . El este ca strafulgerat de lumini minunate , ca si inconjurat de un ocean in miscare ssi expansiune . Si miscarea luio produce un `foc de artificii `cu totul spectacular care se prelungeste pana la perimetrul luminii stralucitoare . In timp ce inima luminii continu a sa emita lumina de a fiinta (a existentei ) . Cand rasare din aceasta inima ; `dvs.` care rasare si care sporete majestatea stralucurii ete cineva care a contemplat gandirea inimii si a devenit acea gandire , luand o forma unica si care va fi in continuare miscare .
Dvs care ati contemplat inima si care chiar ati devenit , de asemenea ati devenit fundamentul intregii vieti , care izvoraste din stralucitoarea lumina emisa din inima si gandire . Si gratie acestei gandiri ce ati devenit , dupa o forma unica si fara sfarssit , hraniti i dezvoltati constiinta intregii vieti .
Vocabularul meu cu siguranta ete foarte sarac , caci viziunea pe care vreau s-o descriu se situeaza deasupra frontierelor spatiului , al timpului , al masurilor ; ea merge dicolo de limitele exprimabilului . Ea se formeaza in profunzimea emotiilor . dar este un lucru despre care pot sa va aigut : atunci cand inteligenta , intelegerea se vor dezvolta si mari , din clipa in clipa , pas cu pas , progresiv , o intelegere dupa alta , orizontul vi se va largi pe masura . Atunci va veni ziua cand prin emotie veti deveni bucurie . Este al saptelea plan .
Cei care se reintorc pe primul plan care este Terra , cu siguranta ua trait mai multe vieti si pentru ca imprejurimile le ssunt faliliare . Acest plan este pentru ei , locuinta lor ; ele aici au radacinile . Si cand ele pleaca de aici , ele lasa in urma lor mai multe entitati carora le sunt atassate emotional - aceste legaturi sunt datorate atat culpabilitatii cat si urii sau dragotei . Asadar , la despartire ele raman legate atat ca loc , cat si de anumite entitati si aceasta creaza o legatura de ordin emotional care le atrag in aceassta lume , viata dupa viata .
Apoi este categoria aventurierilor care se duc in alte parti apoi e reintorc in aceasta lume cu intelegerea dobandita intre timp. In sfarsit , mai ssuntcai caror experoenta pe acest plan este completa si care nu vor mai reveni niciodata
Cineva m-a intrebat intr-un interviu cum decidea ea sa revina aici si cum va fi luata aceasta decizie de catre entitatea respectiva .... Cu siguranta ar trebui sa va spun despre o entitate care a trait acum cateva secole pe acest plan Terra . Paraind acest plan a cunoascut putere si ssuferinta , ea le-a inteles , si a exprimat toata dulceata si tandretea dragostei . Astfel sspus , inteligenta ii era in acord cu al cincilea plan sau cer . Parasind acest plan s-a hotarat sa-si ia ceea ce se cheama o vacanta daca pot folosi acest termen .
Al cincilea plan este un loc in care fiecare entitate isi manifesta promt gandurile lor care intr-un fel este chiar vocea lor . Ceea ce ele issi imagineaza sau dores , se manifesta pe loc . Ele fac experienta culorii , a formei si a iluziei , a tuturor lucrurilor vietii . Ele pot copntinua sa-si traieasca visele atata timp cat doresc - pana in ziua in care ele se vor intreba daca nu exista un loc cu mai mult . Si este cu adevatat ceva in plus , cele doua ceruri . Pentru a le cunoaste ele trebuie sa stie sa se distinga de toate lucrurile si sa fie precum doresc .Aceasta entitate a dorit foarte mult sa isi vada ultima viata si o alta entitate care putea sa calatoreasca din plan in plan ( ea atingand ultimul plan) a dus aceasta entitate in fata unui lac si l-a pus sa se uite in lac .Omil e executa ssi ce-a vazut ? Se vedea copilass ugand la sanul mamei aceasta ii schimba delicat lenjerie... ississ vedea picioarele sslabe de baiat , si bilele pe care le imprastiase ... se vede adolescent , pe punctul de a seduce i tanara fata ... se vede barbat , casatoria si dragostea eterna ... isi vede copiii , intamplarile vietiisale , se vede mncind din greu si assa mai departe .
Era uimit ! Niciodata inca nu s-a vazut ca acum. El a fost un om foarte cumsecade in viata , care credea in Dumnezeu . Era un om puternic dar n-a facut pe nimeni sclavul sau . El si-a iubit sotia si copiii , sincera iubire nu a ezitat sa vorbeasca in jurul lui ! In aceasta viata si-a insusit reputatie prin invatamant , stapanire si iubire , umilinta si puritate spirituala .
Prin lac i se releva viata si contempla toate acestea . La sfarsit , ridica capul spre entitate si zice : `M-am purtat bine`
Entitatea ii raspunse : `Tu te-ai purtat bine , chiar foarte bine intr-adevar , in afara de : n-ai cutat nicciodata sa stii cine este Tatal ssi ssi despartit Tatal de viata si de tine .
Cat despre sotia ta , sa vedem putin . Droagostea ta pentru ea a constat in a-i procura lucrurile care-i plceau . In acest domeniu totul a fost bine , doar ca tu nu te-ai iubit suficient , impiedicand-o astfel sa te iubeasca la fel decat prin lucrurile pe care i le procurai . Tu nu te-ai apreciat niciodata prin adevarata ta maretie , adica in calitate de autor al tuturor lucrurilor cat si urii au dragostei . Asadar , la desprartire ele raman legate atat ca loc , cat si de anumite entitati si aceasta creaza o legatura de ordin emotional , care le atrag in aceasta lume , viata dupa viata .
Apoi este categoria aventurierilor care se duc in alte locuri , apoi se reintorc in aceata lume cu intelegerea dobandita intre timp . In sfarsit , mai ssunt cei a coror experienta pe acest plan este complecta si care nu vor mai reveni niciodata .
Nimeni nu este asezat acolo sus pe un tron, ca sa dirijeze fiecare entitate si s-o indemne sa-si caute planul propriu , un loc de a se ecprima fara a tine con de exprimarea sa din viata anterioara .

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!