poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5909 .



Jurnalism independent la Agonia.Net
comunităţi [ poezie.ro ]
alte noutăți și câte ceva despre www.poezie.ro

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2003-11-12  |     | 



Am discutat mai demult împreună cu o parte din membrii site-ului despre jurnalism independent și despre inițiativă și voluntariat.

Odată cu noua versiunea am adus câteva schimbări interesante care s-au dovedit utile și utilizate, chiar dacă deocamdată "utilizatorii" se înscriu într-un cerc relativ restrâns.

Poate tocmai de aceea scriu acest articol, cumva din dorința de a vă provoca să acordăm atenție acestui domeniu neexplorat de noi până acum.

Înainte să trec la subiectul declarat al acestui text am să mai explic un lucru mai puțin clar și care a născut deja câteva controverse: www.poezie.ro a rămas și va rămâne o adresă valabilă, iar comunitatea poezie.ro rămâne reprezentată prin varianta românească a portalului cultural agonia.net. Mai mult decât atât, atunci când timpul îmi va permite voi încerca să personalizez și mai mult partea rezervată acestei comunități și să permit răsfoirea site-ului și sub titulatura poezie.ro.

Până atunci, vă provoc la scris. Sunt convins că ați observat "topicile" disponibile pe menu-ul orizontal al site-ului. Mulți dintre voi au și citit aceste articole și există câțiva care s-au încumetat să scrie. Cu succes aș mai adăuga eu. De fapt, toți membri cu nivel 100 pot propune articole pentru aceste rubrici.

Iată cum merg lucrurile:
Articolele trimise de autori cu nivel 100 sau mai mare sunt înscrise inițial ca neaprobate. După ce unul din editori verifică textul, acesta poate fi publicat ca articol simplu sau ca articol recomandat.
În acest moment, cel mai recent articol recomandat ocupă poziția principală în pagină principală și pe topica de care aparține.
Dacă articolul scris de tine este acceptat îl vei regăsi pe topica respectivă. Dacă este acceptat cu recomandare, îl vei găsi în prima poziție și în alte câteva "box"-uri din site, până la apariția altui articol pe topica respectivă și pe alocuri și după. Dacă articolul tău este corect însă nepotrivit sau nu este suficient de "bun", el va fi aprobat ca "exilat", în pagina ta, pentru ca cei care te citesc regulat să poată avea totuși acces la el.

    Iată și câteva explicații cu privire la semnificația topicilor:
  • Creație-creativitate: articole de tehnică literară și articole pe alte teme (neexistente specific) dar care se potrivesc cel mai bine aici.
  • Internet: articole legate de site-uri internet, evenimente legate de internet, site-ul nostru și noutăți it legate de arte
  • Cultură: articole din categoria cultură și articole de interes general care nu se potrivesc în alte categorii
  • Societate: articole cu conținut social, anunțuri, etc
  • Evenimente: evenimente online, evenimente culturale, artistice, lansări, concerte, etc
  • Arte: articole tematice din domeniile artelor: film, teatru, pictură, muzică, etc
  • Carte: cărți publicate de membri ai site-ului (inclusiv detalii privind disponbilitatea spre vânzare), cărți de referință, etc
  • Polemica: articole adresate (sau nu) care solicită un răspuns sau ridică o problemă legată de un subiect. Numai aici sunt permise și articole adresate altor membri din site
  • Presa: articole interesante din presă și de pe internet. Articole despre comunitatea noastră.
  • Regional: articole care se referă (cultural-literar) la întâmplări, activități, evenimente cu caracter strict regional.

Nu ezitați să accesați și comunitățile existente pe celelalte limbi disponibile în site. În acest moment activitatea nu este foarte mare pe alte limbi, însă tocmai de aceea cei care activează în acest moment primesc mai repede (și mai ușor) nivele superioare, exact pentru a-i încuraja să scrie.
Deci, dacă aveți veleități și activitate pe alte limbi, acesta este momentul potrivit să începeți să participați activ și pe agonia.net.

Mai mult, dacă cineva este profesionist într-o limbă care nu este disponibilă în acest moment, poate lua legătura cu mine pentru a demara procesul de traducere și adaptare pentru limba respectivă, care presupune o procedură foarte simplă și care nu vă va consuma prea mult timp.

Înainte să închei vreau să vă mai amintesc doar că acest site nu urmărește nici un profit din activitățile noastre culturale și literare, și că toate eforturile noastre sunt bazate pe voluntariat și sunt îndreptate în direcția dezvoltării și a succesului comun și personal al iubitorilor de literatură și cultură în general.

Vă invit să vă exprimați aici orice fel de nelămuriri cu privire la modul de funcționare a diverselor facilități din site. Vă amintesc că multe din facilități sunt încă în restructurare sau refacere și că voi încerca să le implimentez din nou cât se poate de curând.

Sunt foarte încântat să vă anunț că în curând vom începe câteva concursuri realizate prin parteneriate cu diverse entități și care vor aduce premii destul de importante câștigătorilor. Dacă există persoane care doresc să se implice sau să implice compania pe care o conduc/reprezintă/dețin în aceste parteneriate, îi rog să mă contacteze direct.

cu prietenie
radu herinean
editor principal

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!