poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6134 .



Despre o carte
articol [ Carte ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Brigaela ]

2003-11-18  |     | 




Vroiam sa-ti vorbesc despre o carte*...
Despre o carte in care nevestele poarta prenumele feminizat al sotilor lor, doar pentru a preveni neintelegerile si complicatiile, in care tatal rupe bratul fiului sau drept pedeapsa pentru ca a sterpelit dulciuri, iar fiul se razbuna dand foc intregului sat.
O carte in care o mama isi umple vaginul cu pamant si-l implora pe Dumnezeu sa-i dea un copil cretin in locul fiului cu ochi galbeni si geniu muzical.
O carte in care multi dintre nou-nascutii satului seamana cu parohul bisericii si acesta, neputand sti care sunt fiii lui si care nu, a impus regula ca toti sa fie botezati cu numele sau si-n care un predicator nebun explica tuturor ca acela care doarme iubeste doar pe jumatate, caci in somn nu poti iubi.
O carte in care un copil aude bataile inimii nenascutei sale iubite pe care n-o va atinge niciodata asteptand in van ca ea sa inteleaga fara cuvinte dragostea lui mai presus de soarta.
O carte in care femeile "pacatoase" au locul lor hulit de toti pana si in biserica in care oamenii mor de foame inainte de a permite padurii sa-i alunge din casele lor, in care un baiat poate canta pe sapte cvinte la orga, acoperind-o pe a opta cu propria lui voce, in care sufletele mortilor isi incep drumul pe o piatra din rau pe care Dumnezeu si-a incrustat talpa, in care geniile mor necunoscute doar fiindca s-au nascut departe si nimeni n-a vrut sa le invete sa cante la orga.
Vroiam sa-ti vorbesc despre o carte in care un barbat moare din prea multa iubire, interzicandu-si somnul spre a nu-si trada iubita.
Vroiam sa-ti vorbesc despre o carte de ura si iubire, de nebunie si tacere, de foame si nesomn. Dar n-am s-o fac...


* Frate Somn - Robert Schneider




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!