poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5613 .



culture pub
articol [ Societate ]
Licențe "informaționale" Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2004-03-20  |     | 



Aly, Aly frățiorul meu care iubești femeile, șerpii, hamsterii și ... bărbații

Atunci când autoritățile au dureri de cap, sau nu au dureri de cap, provenite din sumedenia de „probleme”, oamenii de rând își fac de cap.
Prin această fenomenologie a ajuns „Big Brother” problemă națională – trebuie să ținem cont că vorbim despre "Big Brother II", reality-show-ul care a început în urmă cu câteva zile pe postul Prima TV.
Ei bine, „chestiunea” a făcut ieri obiectul discuțiilor în cadrul Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților. Au fost invitați și reprezentanți ai CNA, în frunte cu președintele instițuiei, Ralu Filip. Tipul ăsta de emisiune cu tradiție în mai multe țări occidentale și chiar într-una fostă ... (Ungaria), s-a bigbrotheromânizat rău de tot odată ajunsă pe mâinile noastre.
Un lucru este însă bun cu emisiunea, în sensul că a reușit ce n-a reușit nimic altceva în toată istoria noastră, cu excepția cutremurului cel mare, a "reușit" să-i "coalizeze" și să-i solidarizeze pe români. În critici.
Până acum, din tabăra celor șase băieți închiși în Casa Fratelui cel Mare, unul s-a remarcat cu siguranță mai mult: mulatrul Aly. El a ieșit în evidență prin nonșalanța cu care își „posedă” propria goliciune, zi și noapte, prin Casă. A mai șocat el și prin declarațiile pe care le-a făcut, printre care și una năucitoare, cum că a avut un an de abstinență, sau cam așa ceva.

Mălaimare are cereri personale

Faptul că emisiunea se difuzează la ore nepotrivite, că prezintă imagini ale concurenților îmbrăcați sumar, chiar nud, în special, a generat reacția-cerere personală întruchipată-botezată Mălaimare.
Și eu sunt de aceeași părere în legărură cu ora difuzării. De exemplu, eu umblu gol prin casă dimineața, înainte și după ce îmi fac dușul. Nu mi-a trecut însă prin cap să mă adresez, în general, Comisiei Parlamentare pentru Cultură, cerând mutarea emisiunii, să zicem, pe TVR1, ca înlocuitor al emisiunii matinale a celebrului post național, pentru care plătesc taxă aferentă consumurilor mele de curent electric.
Dacă în cadrul comisiei s-au rostit cuvinte grele, unele referitoare la prostituție, astea fiind cel mai des spuse, atunci am și eu ceva cuvinte grele de spus la adresa Societății Naționale de Electricitate. Niște hoți!
Mălaimare constă din poziția sa, poziția cea mai radicală, pentru că este aceea a președintelui comisiei.
Acest președinte a afirmat că ar trebui ridicată licența postului Prima TV, recunoscând, totodată, că este opinia sa personală, care nu angajează nici partidul din care face parte și nici comisia.
Regretul meu este că președintele nu a spus vorbele astea la o bere, într-o crâșmă, pentru că mulți l-ar fi înțeles, i-ar fi înțeles și regretul, la fel de personal, că legea nu prevede o sancțiune de acest gen pentru "astfel de abateri".

Ce n-are Filip?

Ce-i lipsește Lui, Ralului? Nu-i priește că e președinte? Dacă nu ești președinte, cum să adopți tu poziții, poziții dure în fața lui "Big Brother”, care este mai periculos prin ce sugerează, decât prin ce arată. Dl. Președinte CNA dixit: „Se propune o sumă de bani unor tineri, ca să ce? Să se dezbrace în fața camerelor de luat vederi, să facă și un act sexual… e ca o prostituție. Tot contra cost este să câștigi 75.000 de dolari ca să arăți tot ce ai". Aici mi s-a tăiat filmu’, n-am priceput cum vine treaba, dar am mers mai departe. Gratis!
Îmi aduc aminte perfect că numai cu o zi în urmă, CNA-ul a amendat Prima TV cu 200 de milioane de lei, pentru imagini "decoltate" prezentate la ore de maximă audiență, ore interzise și care intră sub incidența legii protecției minorilor, nu a celei concurenței neloiale.
Deci, bani are președintele. Atunci ce n-are? Dumneavoastră ce credeți că pot să-mi închipui?
Un aliat al președintelui a fost rocker-ul Mădălin Voicu, acesta adăugând expresiei "prostituție" pe aceea de "proxenetism". După cum a spus dragul de el: "Mie îmi place frumosul dintr-o femeie, dar nu exploatarea ei. Mesajul nu e să ascundem sau să ferim oamenii de ceea ce înseamnă o întâlnire între un bărbat și o femeie, dar nu să le prezentăm într-o formă primitivă, primară".
De aici am dedus eu că emisiunea asta nu avea ce să caute la PRIMA și îi dau dreptate lui Mădălin și susțin sancțiunile mai dure sugerate, cum ar fi ridicarea licenței postului incriminat.

Dacă nu ar fi fost în vizită pe la noi un prieten

Dacă nu ar fi fost în vizită pe la noi un prieten, puteam să prind poziția moderată a liberalei Muscă Mona (Muscă!).
Ea a avut un start respins. Adică a refuzat ideea ridicării licenței, „pe motivul că este împotriva limitării libertății de exprimare”.
Așa Mona, așa, Mușcă de la început cu libertatea ta de exprimare! Muscă Mona a menționat că: „prezentarea respectivelor secvențe, la orele respective, de maximă audiență, cu riscul primirii de amenzi, a avut drept scop creșterea” și înmulțirea publicității postului și a emisiunii în sine.
A mai existat o voce moderat-moderată, dar nu am înțeles prea multe, pentru că s-a dovedit a fi a MOUDEMER-istului Raduly Robert. Abia după ce am citit ziarele am înțeles că el ar fi spus că: "și imagini cu o femeie goală făcând duș este o informație". Măi să fie, halal informație. Dar ce fac două, sau mai multe, femei cu un singur duș? Ghidușule!

Ion e cu mine, crede în destinul TVR1

Ion Dolănescu a criticat dur TVR-ul, pentru faptul că promovează aceiași interpreți de muzică populară de pe timpul lui Ceaușescu, în timp ce el nu a mai fost invitat de ani buni la vreo emisiune. Singurul reproș, mai bine spus sfat, pe care i-l dau lui Ion, este să concureze anul viitor pentru un „post” de Big Brother.

Cum a decis Comisia, așa să fie!

Comisia nu s-a ales cu nimic, nu a ajuns la nici o concluzie. Atunci Comisia a decis: „pe marginea lui Big Brother ar trebui declanșată o amplă dezbatere publică”.
Ceea ce, eu unul, mă grăbesc să fac.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!